Μάζης: "Σημαντική η διάρκεια"

Ο Δημήτρης Μάζης φιλοξενήθηκε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Ανάποδο Ψαλίδι" στο οποίο μίλησε για την πορεία την Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ελληνικό πόλο γενικότερα.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πολίστες της γενιάς του και για πολλά χρόνια μέλος της Εθνικής ομάδας πόλο. Ο Δημήτρης Μάζης φιλοξενήθηκε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Ανάποδο Ψαλίδι" με τη Νίκη Μπάκουλη και μίλησε για την πορεία της αντιπροσωπευτικής ομάδας των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό πόλο, αλλά και την ενασχόληση του με την προπονητική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Ανάποδο Ψαλίδι":

Για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: "Είναι μεγάλη επιτυχία και έρχεται μόλις δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο του 2015. Είναι σημαντικό που δείχνουμε αυτή τη διάρκεια. Ευχόμαστε όλοι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε πάλι μετάλλιο κι αν είναι δυνατόν να είναι καλύτερο και από το χάλκινο το οποίο είναι το καλύτερο που έχει κατακτήσει η Εθνική ομάδα".

Για τη συνέπεια που δείχνει η Εθνική ομάδα: "Υπάρχει μία αλληλουχία από γενιά σε γενιά. Παράλληλα, υπάρχουν και καλοί προπονητές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη παραγωγή παικτών. Υπάρχουν σωματεία τα οποία δουλεύουν εξαιρετικά με παίκτες μικρών ηλικιών οι οποίοι βελτιώνονται συνεχώς και "επανδρώνουν" την Εθνική ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου. Σωματεία όπως ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και το Φάληρο λειτουργούν καλά στις υποδομές και δίνουν παίκτες σε όλες τις Εθνικές ομάδες"

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό πόλο: "Πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός. Η υδατοσφαίριση γίνεται γνωστή όταν υπάρχει μια επιτυχία όπως συμβαίνει τώρα, αλλά στην καθημερινότητα του ο Έλληνας φίλαθλος δεν παρακολουθεί αγώνες πόλο. Βέβαια και σε επίπεδο σωματείων έχουμε επιτυχίες και διαθέτουμε ένα πρωτάθλημα με ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Το πρωτάθλημα διεξάγεται το χειμώνα και ο κόσμος δεν πηγαίνει στα κολυμβητήρια αφού τα περισσότερα από αυτά είναι ανοικτά. Για να μπορέσει να αλλάξει αυτό χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός, αλλά και άνθρωποι που να έχουν όραμα".

Για το πρόβλημα των εγκαταστάσεων: "Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός έχει γίνει λάθος. Έχει γίνει τα χρόνια που έρεε άφθονο το χρήμα στον αθλητισμό από κρατικές επιχορηγήσεις και φτιάχτηκαν κολυμβητήρια που δεν μπορούν να συντηρηθούν πια. Οι Εθνικές ομάδες δυστυχώς δεν έχουν προπονητικό κέντρο. Τα παλαιότερα χρόνια η Εθνική ομάδα είχε σαν προπονητικό κέντρο το κολυμβητήριο του Ζαππείου, όμως το συγκεκριμένο κολυμβητήριο είναι κλειστό πια. Είναι μία προβληματική κατάσταση και θεωρώ ότι είναι δύσκολο αυτό να αλλάξει αφού πλέον δεν υπάρχουν και τα ανάλογα χρήματα".

Για την ενασχόληση του με την προπονητική: "Τα τελευταία τρία χρόνια είχα θέση τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό οπότε ήμουν κοντά στον πάγκο. Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την προπονητική. Φέτος είχαμε μία μαγική χρονιά με τη Γλυφάδα. Διαθέτει παίκτες με αρκετό ταλέντο. Αυτή τη χρονιά δεν θα την ξεχάσω ποτέ".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Daily Stormer: Τι διάβασα στο Νο1 νεοναζιστικό site του κόσμου

Μια βουτιά στον μεγαλύτερο οχετό μίσους (*Ακολουθούν αναγκαστικά σκληροί χαρακτηρισμοί και εικονες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24