ΠΟΛΟ

Κραβαρίτης: "Υπέρβαση και κορυφή με πείσμα"

Κραβαρίτης: "Υπέρβαση και κορυφή με πείσμα"

Ο προπονητής της της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Εθνικής ομάδας των Εφήβων, ο Δημήτρης Κραβαρίτης, αποθέωσε τους παίκτες του και αφιέρωσε το μετάλλιο στους Έλληνες πυροσβέστες.

Ευτυχισμένος, πετώντας στα σύννεφα, δίνει τα εύσημα στους λεβέντες του, μιλάει για το πείσμα τους και την ψυχολογία της ομάδας, εξηγεί πώς ήρθε βήμα βήμα η κατάκτηση της κορυφής και κάνει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους δικούς του ανθρώπους, όπως χαρακτηρίζει τους συναδέλφους του πυροσβέστες, που έδωσαν μάχη στις φονικές πυρκαγιές και ελπίζει ότι αυτή η επιτυχία απάλυνε κάπως τον πόνο τον Ελλήνων από τα όσα τραγικά συνέβησαν.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας δεν είχε μιλήσει καθόλου όλες αυτές τις μέρες στα μίντια, αλλά μετά τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό και την απονομή των μεταλλίων, ξέσπασε.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ τόνισε αρχικά: "Κάναμε ένα καταπληκτικό τουρνουά. Αδιαμφισβήτητα είμαστε πλέον οι καλύτεροι στον κόσμο. Η ομάδα αναδειχθήκε πρώτη και αήττητη. Είχαμε βάλει στόχο αρχικά την πρωτιά στον Όμιλο και όταν το καταφέραμε, αυτό μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας στον προημιτελικό, εξάλλου, διαπίστωσαν όλοι ότι παιχνίδι με παιχνίδι η αυτοπεποίθησή μας αυξάνεται και τα παιδιά απέκτησαν μια σιγουριά ότι είμαστε ικανοί για πολύ ψηλά. Όταν φτάνεις στην 4άδα και μετά στον τελικό όλα γίνονται. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και διαπιστώνοντας τις τρομερές ικανότητες της ομάδας, αισθάνεσαι την υποχρέωση να βρεθείς στην κορυφή.

Ξέχωρα από το ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα, ήταν καλά και ψυχολογικά. Απέδειξε ότι είναι ομάδα - μοντέλο, γεμάτη υγεία. Μόλις ήρθε η πρωτιά στον Όμιλο υπήρξε ενθουσιασμός και ανάταση ηθικού, αλλά κανενός τα μυαλά δεν πήραν αέρα. Άλλωστε κανείς δεν ξεχώρισε ατομικά, παίζαμε ομαδικά, όλοι για όλους και δικαιωθήκαμε φτάνοντας στην κορυφή. Ακόμα και στον τελικό όπου ήταν φαβορί η Ισπανία, τα παιδιά μπήκαν χωρίς άγχος, χωρίς φόβο και πήραν δικαιότατα αυτό που μας άξιζε. Κάναμε την υπέρβαση, δεν μας περίμενε κανείς τόσο ψηλά. Μας πείσμωσε αυτό και τους εκπλήξαμε όλους ευχάριστα. Το είχα πει, πάντως, από πέρυσι ότι στο Παγκόσμιο θα πάμε για διάκριση, για ένα μετάλλιο.

Εκτός από τα παιδιά, όμως, που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον συνεργάτη μου Σάκη Πλατανίτη, ο οποίος έκανε μεγάλο κομμάτι προετοιμασίας, όταν εγώ έλειπα με την Εθνική Ανδρών στη Βαρκελώνη (σ.σ.: είναι συνεργάτης του Βλάχου στο τιμ της Ανδρών). Αυτός δούλεψε τότε και κράτησε την ομάδα σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά και όλοι όσοι είναι στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων έχουν μερίδιο στην επιτυχία, ο Βλάχος, ο Μορφέσης, όλοι. Ευχαριστώ και όσους άλλους ήταν μαζί στην αποστολή, τον Κώστα Αποστολόπουλο, τον κύριο Δημήτρη Γρυπάρη. Και φυσικά την ομοσπονδία για τη στήριξή της.

Θέλω να πω και κάτι ιδιαίτερο. Τόσο εγώ όσο και ο Σάκης Πλατανίτης είμαστε στην Πυροσβεστική. Την ώρα, λοιπόν, που όλοι οι συνάδελφοι πυροσβέστες έδιναν τη μάχη με τις φονικές πυρκαγιές, εμείς ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε τη σκληρή προπόνηση με τις Εθνικές ομάδες για να φέρουμε τελικά αυτή τη διάκριση για να χαμογελάσουν λίγο οι Έλληνες μετά την τραγωδία. Αφιερωμένο, λοιπόν, αυτό το τρόπαιο στους δικούς μου ανθρώπους, στους συναδέλφους πυροσβέστες. Αυτοί με τη φωτιά και εμείς εδώ για να κάνουμε αυτό που οφείλουμε, να σηκώσουμε ψηλά στον ιστό την ελληνική σημαία και να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος. Φόρος τιμής και στα θύματα...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ