ΠΟΛΟ

Κορονοϊός: Δεν έγιναν οι αγώνες της Α1 πόλο γυναικών με πρωτοβουλία των ομάδων

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βουλιαγμένη, Εθνικός, Ολυμπιακός και Γλυφάδα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στους αγώνες της Α1 πόλο των γυναικών.

Αφού η ΚΟΕ δεν πήρε απόφαση να μην γίνουν τα ματς που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα (12/03) το έπραξαν οι ομάδες. Έτσι, οι αναμετρήσεις Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης και ΑΝΟ Γλυφάδας – Ολυμπιακός για την τέταρτη φάση της Α1 πόλο των γυναικών δεν έγιναν.

Την απόφαση πήραν από κοινού τα σωματεία λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στην χώρα μας με τον κορονοϊό.

Για την ακρίβεια στο πρώτο χρονικά ματς η Βουλιαγμένη δήλωσε ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Εθνικό, ενώ λίγο αργότερα τόσο η Γλυφάδα, όσο και ο Ολυμπιακός αρνήθηκαν και εκείνοι να αγωνιστούν.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΟΕ είχε αναβάλλει τις αναμετρήσης της Α2 πόλο των ανδρών και όλους τους αγώνες ατομικών αθλημάτων, όχι όμως και τους αγώνες της Α1 γυναικών. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασιστεί η τύχη των αγώνων: "Η τύχη των αγώνων θα εξαρτηθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, η οποία έχει προγραμματίσει έκτακτη εκτελεστική επιτροπή για την Παρασκευή (13/3) στις 11.00, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αγώνες δεν αναβλήθηκαν από την ΚΟΕ. Οι διαιτητές και οι αλυτάρχες εφάρμοσαν κανονικά τις κρατικές οδηγίες των τελευταίων ωρών".

Νωρίτερα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλήτών Υδατοσφαίρισης είχε ζητήσει την αναβολή των αγώνων της Α1 γυναικών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε λόγω του Κορονοϊού, θα θέλαμε να παραθέσουμε τον προβληματισμό μας. Όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ, ΝΒΑ) εγχώρια, ευρωπαϊκά, καθώς και τα προολυμπιακά, αναβλήθηκαν για τις επόμενες, τουλάχιστον, 2 εβδομάδες.

Μετά την αναβολή των εγχώριων πρωταθλημάτων κολύμβησης, Α2 ανδρών, αλλά και Παίδων, προβληματισμό έχει δημιουργήσει η συνέχιση του πρωταθλήματος Α1 γυναικών. Εμείς, ως αθλητές, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά σε τέτοιες περιστάσεις η ανθρώπινη υγεία είναι πάνω από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, καθώς τίθεται θέμα υγείας για τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους παράγοντες, αλλά και τα οικεία πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφονται. Δυστυχώς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια όλων μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ