ΠΟΛΟ

Final 4 Euro League: Ελληνικός εμφύλιος με έπαθλο μια θέση στον τελικό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4, 12.30) η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final 4 της Euro League στο πόλο γυναικών και θέλουν να πάρουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Για πρώτη φορά από το 2010 το ελληνικό γυναικείο πόλο θα έχει δύο ομάδες που θα το εκπροσωπήσουν στο Final 4 της Euro League. Μάλιστα, μία εκ των δύο θα βρεθεί στον τελικό αφού η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης.

Στον άλλο ημιτελικό η γηπεδούχος Σαμπαντέλ θα αντιμετωπίσει την Πάντοβα με τις Ισπανίδες να φαντάζουν ως το φαβορί για την πρόκριση απέναντι στις σκληροτράχηλες Ιταλίδες.

Επιστρέφουμε όμως στον ελληνικό εμφύλιο. Εκεί όπου αναμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Αυτό άλλωστε μας έχουν δείξει φέτος όλη τη χρονιά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο αγωνιστικό κομμάτι. Παυλίδης και Καμμένου σίγουρα θα έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις, όπως επίσης είναι δεδομένο ότι θα δώσουν μεγάλο βάρος στην άμυνα τους.

Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες, οι οποίες είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η αποστολή της Βουλιαγμένης: Άσλεϊ Τζόνσον, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιαδη, Ηλιάννα Κοκκινακη, Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Κώστια, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Τζόρνταν Ράνι, Μαρία Άννα Μαστρόκαλου, Μαρίνα Κοτσιώνη, Παναγιώτα Νίνου και Αθηνά Γιαννοπούλου.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάγκλινγκ, Σταυρούλα Δουρέκα, Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που δύο ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2003-04 με τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη να εκπροσωπούν το ελληνικό πόλο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Οριζόντε Κατάνια νικώντας με 6-4 επί της Γλυφάδας στον τελικό, ενώ ο ΝΟΒ τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Τη σεζόν 2009-10 είχαμε πολλά κοινά σημεία με το σήμερα. Η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός ήταν οι δύο ελληνικές ομάδες που βρέθηκαν στο Final 4. Στη διοργάνωση της Κέρκυρας το τρόπαιο κατέληξε σε ελληνικά χέρια αφού στον τελικό η Βουλιαγμένη επικράτησε με 10-7 επί της Κίνεφ, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τέταρτος. Στους δύο ημιτελικούς που προηγήθηκαν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 12-11 από την Κίνεφ, ενώ ο ΝΟΒ επικράτησε με 12-9 της Οριτζόντε Κατάνια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Final4 της Euro League:

Παρασκευή 19 Απριλίου

12:30 Α Ημιτελικός: Ν.Ο. Βουλιαγμένης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

14:15 Β Ημιτελικός: Πάντοβα - Σαμπαντέλ

Σάββατο 20 Απριλίου

12:30 Μικρός Τελικός

14:15 Μεγάλος Τελικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ