MMA

Οι πέντε τοπ μποξέρς της Σοβιετικής Ένωσης

Οι πέντε τοπ μποξέρς της Σοβιετικής Ένωσης

Η Σοβιετική Ένωση έχει βγάλει σπουδαίους πυγμάχους και Ολυμπιονίκες, δείτε τη σχετική λίστα με τα πιο πρόσφατα παραδείγματα στην ιστορία.

Η Σοβιετική Ένωση έβγαλε σπουδαίους πυγμάχους και Ολυμπιονίκες κατά καιρούς και έως σήμερα είναι ένα "εργοστάσιο" πρωταθλητών.

Gennady Golovkin, Vasyl Lomachenko και τα αδέρφια Klitschko είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα όμως η ιστορία έχει καταγράψει και άλλους σπουδαίους πρωταθλητές.

Πάμε να δούμε την λίστα:

Kostya Tszyu

OKostya Tszyu είναι κατά την γνώμη μας το νούμερο 1 της λίστας κι ας έχασε στον τελευταίο του αγώνα από τον Ricky Hatton. O συγκεκριμένος πυγμάχος όπως συνηθίζεται προήλθε από το ερασιτεχνικό μποξ και έκανε τεράστιο γκελ στον κόσμο. Αξιοσημείωτο πως διέλυσε σε ερασιτεχνικό αγώνα τον Vernon Forrest το 1991 και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο.

Ξεκίνησε το μποξ εννέα ετών και ξεχώρισε για την φοβερή κίνηση και ισορροπία του σώματος του αλλά και την δύναμη των χτυπημάτων. Πέτυχε 25 νοκ άουτ σε 33 ματς.

Ο Tszyu μετά από κάθε ήττα που έκανε, δήλωνε πως νιώθει καλύτερος αθλητής. Πήρε τρεις τίτλους και κράτησε τον παγκόσμιο στο ερασιτεχνικό, σε όλη του την καριέρα. Στην φωτογραφία τον βλέπουμε με αντίπαλο τον Jab Judah.

Yuri Arbachakov

Ένας καταπληκτικός πυγμάχος που προήλθε από την Σοβιετική Ένωση και έγινε ο πρώτος που κατέκτησε επαγγελματικό τίτλο το 1992. Ο Arbachakov ήταν πολύ επιθετικός πυγμάχος και με φοβερό jab και δεξί straight.

Κέρδισε τίτλους στο ερασιτεχνικό μποξ αλλά θεώρησε πως δεν εκτιμούν τις δυνάμεις του στην Αμερική και την Γερμανία, μετακομίζοντας στην Ιαπωνία για να παίζει με αθλητές στα ελαφριά κιλά.

Ήταν νοκ άουτίστας με ωμό παιχνίδι που έριχνε στο καναβάτσο τους αντιπάλους. Έκανε εννέα υπερασπίσεις ωστόσο οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να σταματήσει.

Roman Karmazin

Ιδιάζουσα περίπτωση ο συγκεκριμένος που προτιμούσε να παίζει ξύλο σε υπόγεια κλαμπ παρά την επαγγελματική καριέρα αφού έτσι έβγαζε περισσότερα χρήματα.

Το κόλλησαν το προσωνύμιο "Made in Hell"(φτιαγμένος στην κόλαση) λόγω του στυλ του. Πολύ καλός πυγμάχος σε τοπ επίπεδο που έφτασε κοντά στην μάχη με τον Oscar De La Hoya αλλά δεν τον προτίμησαν γιατί ήταν επικίνδυνος και με μικρή δημοφιλία.

Έχανε κάποια εύκολα ματς αλλά κέρδιζε τα δύσκολα.Στο τέλος του καριέρας του υπέστη βαριές ήττες και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Dimitry Pirog

O επαναστάτης της πυγμαχίας που οι συγκυρίες δεν τον άφησαν να κάνει σπουδαία καριέρα. Παρόλα αυτά είναι στην λίστα αφού ήταν ένα τεράστιο ταλέντο που πρόλαβε να νικήσει ακόμα και τον Daniel Jacobs. Η απόφαση του να πάει κόντρα στην WBO αλλά και ένας τραυματισμός στην πλάτη έβαλαν φρένο στην καριέρα του.

Είχε 300 ερασιτεχνικούς αγώνες και είναι ο μοναδικός αήττητος της λίστας. Έφτασε μάλιστα μία ανάσα για να παίξει με τον Gennady Golovkin. Είχε φοβερή κίνηση στο ρινγκ και έβρισκε πάντα ανοίγματα για τα χτυπήματα του.

Nikolay Valuev

O θηριώδης Ρώσος δέχτηκε "mediaκο μπούλινγκ" από τους δημοσιογράφους της εποχής λόγω του ύψους του αλλά ήταν ένας τεράστιος αθλητής. Η νίκη επί του Evander Holyfield είναι χαρακτηριστική ενώ ξεχώριζε για το ισχυρό του jab.

Ο Valuev δυσκολευόταν με το footwork ωστόσο κανένας πυγμάχος δεν κατάφερε να τον διασύρει καθώς ακόμα και οι ήττες του ήταν κοντινές. O Valuev σταμάτησε την καριέρα του λόγω τραυματισμών αλλά τα πάει μια χαρά με την ανάμιξη του στην πολιτική και την τηλεόραση.

Στο τέλος της καριέρας του έχασε από τον David Haye που βλέπετε στην φωτογραφία.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

O Mike Tyson είναι επισήμως ο βασιλιάς της κάνναβης (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ