MMA

O Joshua αποκαλύπτει πως η σκληρή ζωή στην Νιγηρία τον έκανε ανθεκτικό

O Joshua αποκαλύπτει πως η σκληρή ζωή στην Νιγηρία τον έκανε ανθεκτικό

Ο Anthony Joshua σε μικρή ηλικία αναγκάστηκε να μετακομίσει στην πατρίδα του την Νιγηρία, όπου η ζωή ήταν ένας αγώνας επιβίωσης. Ο ίδιος θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας σε μικρή ηλικία αναγκάστηκε να μετακομίσει στην πατρίδα του την Νιγηρία όπου η ζωή ήταν ένας αγώνας επιβίωσης. Ο Anthony Joshua θυμάται εκείνες τις δύσκολες στιγμές:

"To σχολείο μου ονομαζόταν Bells και υπήρχε λόγος γι'αυτό. Κάθε μέρα στις 05:00 το ξημέρωμα χτυπούσαν καμπανάκια και έπρεπε να σηκωθούμε. Αν δεν το κάναμε, θα υπήρχε πρόβλημα. Όλα λειτουργούσαν με πειθαρχία. Έπρεπε να σιδερώνουμε τα ρούχα μας το πρωί και να τα πλένουμε το βράδυ. Έπρεπε να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους.

Κάθε πρωί θα εξασφαλίζαμε το δικό μας νερό. Αν ένα μεγαλύτερο παιδί σου το έκλεβε, έπρεπε να βρεις έξυπνους τρόπους να το αποφύγεις", θυμάται ο Βρετανός. Ο Joshua επέστρεψε 15 ετών στην Αγγλία με την μητέρα του και τότε εμφανίστηκε ένας νέος κόσμος μπροστά του.

"Γυρνούσα στους δρόμους σαν το ποντίκι για να βγάλω λεφτά. Πουλούσα ότι έβρισκα. Ποδήλατα, αυτοκίνητα, αλυσίδες. Ήξερα πως μπορεί να πεθάνω φτωχός και έκανα τα πάντα για να το αποφύγω. Ένα βράδυ το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν η μητέρα μου. Με ρωτούσε γιατί με ψάχνουν οι αστυνομικοί. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω. Έτσι μου δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία μέσω της πυγμαχίας", καταλήγει.

Ο Joshua κατάφερε το 2012 να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και αργότερα να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στο επαγγελματικό μποξ. Παρά το ότι γνώρισε μία βαριά ήττα το καλοκαίρι από τον Andy Ruiz όπως ομολογεί, ήταν γαλουχημένος σκληρά για να αντέξει μία αποτυχία. Τα κατάφερε και τώρα είναι στον θρόνο του...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ewa Brodnicka: H μοιραία της Πολωνικής πυγμαχίας τρελαίνει κόσμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ