MMA

Daniel Kinahan: O γκάνγκστερ "φόβος και τρόμος" που ελέγχει την πυγμαχία

Daniel Kinahan: O γκάνγκστερ "φόβος και τρόμος" που ελέγχει την πυγμαχία

O Daniel Kinahan ήταν γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με το σπορ της πυγμαχίας ως σύμβουλος και ατζέντης, αλλά τα τελευταία χρόνια το όνομά του έχει συνδεθεί με μία σειρά εγκληματικών πράξεων.

Για πολλά χρόνια ο Daniel Kinahan ήταν γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με το σπορ της πυγμαχίας ως σύμβουλος και ατζέντης. Το πελατολόγιο του συμπεριλαμβάνει αθλητές όπως ο Tyson Fury και ο Joe Saunders ενώ τον βλέπουμε συχνά στο πλευρό του Bob Arum.

Η Kinahan διαμένει στο Ντουμπάι καθώς στην γενέτειρα του την Ιρλανδία είναι γνωστότερος για το εμπόριο ναρκωτικών, ενώ έχει εισβάλλει στο μαχητικό σπορ, σκορπώντας τον τρόμο με εκβιασμούς και επίδειξη δύναμης.

Το Insider αναφέρει για δύο περιπτώσεις όπου ο Kinahan απείλησε ανοιχτά ανθρώπους για να κάνουν αυτό που θέλει. "Μερικοί φοβούνται έστω και να αναφέρουν το όνομα του Kinahan δημόσια",λέει ο ένας μάρτυρας.

Το όνομα του έχει συνδεθεί με σειρά εγκληματικών πράξεων. Eπανήλθε στο προσκήνιο τον Μάιο, όταν ο Arum τον ανέφερε ως τον άνθρωπο που κλείνει μεγάλους αγώνες στην Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών και το πιθανό ματς του Fury με τον Joshua. O Fury ευχαρίστησε τον Kinahan τον Ιούνιο για τα παιχνίδια που έκλεισε και τους όρους του συμβολαίου.

Πολλοί μεγάλοι αγώνες που έκλεισαν συχνά είχαν υποκινηθεί από τον Kinahan. Yπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά καθώς πολύ σπόνσορες έκαναν πίσω υπό τον φόβο να βρεθούν απέναντι στον Kinahan με αποτέλεσμα η πυγμαχία να χάσει σημαντικά έσοδα. Ο Kinahan δεν έχει κατηγορηθεί στην Ιρλανδία για κάποιο έγκλημα ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως είναι ο αρχηγός της οικογένειας Kinahan.

Μία από τις μεγαλύτερες βεντέτες τους ήταν με την οικογένεια Hutch όπου πέθαναν 18 άτομα! Mάρτυρες που είναι κοντά στο σπορ αναφέρουν πως ο Kinahan έχει αποσυρθεί από τον χώρο της πυγμαχίας. Παρόλα αυτά ο Saunders τον μνημόνευσε λέγοντας πως τον εμπιστεύεται ως τον κατάλληλο άνθρωπο να τον συμβουλέψει για την καριέρα του.

"Παίρνω σοβαρά κάθε συμβουλή του, είναι φίλος μου. Ξέρω ότι θα φύγει από το μποξ και είναι μεγάλη απώλεια. Δεν ξέρω και εγώ αν συνεχίσω να αγωνίζομαι σε τέτοιο επίπεδο χωρίς εκείνον", αναφέρει ο μποξέρ.

Το μποξ στην Ιρλανδία πεθαίνει και κατηγορούν τον Kinahan

To σπορ στην Ιρλανδία περνάει δύσκολες στιγμές κι αυτό διότι οι χορηγοί και η τηλεόραση έχουν γυρίσει την πλάτη στην πυγμαχία. Η κακή φήμη του Kinahan και η εμπλοκή του με το μποξ δημιουργεί φόβο και κρατάει μακριά τους επενδυτές και κατ'επέκταση την άνθιση του αθλήματος. Άνθρωποι που ερευνούσαν για πολλά χρόνια τον Kinahan διαπίστωσαν πως διοργάνωνε event όπου εκφόβιζε τους αθλητές για να αγωνίζονται με τους δικούς του όρους. Ο Kinahan συχνά δεν έδινε τις πληρωμές στους αθλητές αντ'αυτού τους προσέφερε ναρκωτικά!

Το γυμναστήριο που διατηρούσε αποτέλεσε "βιτρίνα" ενός ανθρώπου που ήθελε απλά να δείχνει νόμιμος businessman. Οι Ιρλανδοί πυγμάχοι δεν επιθυμούσαν να αγωνιστούν σε πολλά event λόγω της εμπλοκής του. Εκείνος τους υποσχόταν μία ζωή γεμάτη πλούτη και ανέσεις ωστόσο η αλήθεια ήταν διαφορετική. Όταν ο Fury ευχαρίστησε δημόσια τον Kinahan ήταν η αρχή της πτώσης.Τότε γενναίοι δημοσιογράφοι και αστυνομικές αρχές της Ιρλανδίας προσπάθησαν να πουν στον κόσμο ποιος πραγματικά είναι ο Kinahan

Η "βιομηχανία της πυγμαχίας" στην Ιρλανδία πρέπει πλέον να δουλέψει σκληρά για να εξιλεωθεί και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Σήμερα οι αστυνομικές αρχές είναι στο κατόπι του Kinahan και προσδοκούν να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

MMAer σώζει γυναίκα από βίαιο άντρα έξω από night club (BINTEO)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ