ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Εννιάμηνη φυλάκιση σε ψεύτικο γιατρό λόγω ντόπινγκ στην ποδηλασία

Εννιάμηνη φυλάκιση σε ψεύτικο γιατρό λόγω ντόπινγκ στην ποδηλασία

Ο Ισπανός Μπερνάρντ Σάινθ καταδικάστηκε για εμπλοκή σε υπόθεση ντόπινγκ ως "γιατρός". Το 2014 είχε καταδικαστεί ξανά για τον ίδιο λόγο.

Ο Μπερνάρντ Σάινθ καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο σε εννέα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 20.000 ευρώ για τις κατηγορίες περί ντόπινγκ τις οποίες αντιμετώπιζε, αφού φέρεται να χορηγούσε ποδηλάτες για χρόνια με απαγορευμένες ουσίες.

Ο 74χρονος Ισπανός, ο οποίος συστήνεται ως ομοιοπαθητικός, παρακινούσε ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες ποδηλάτες στο ντόπινγκ, όπως συνέβη και με τον Φαμπιάν Τεγεφέ, ο οποίος κατέθεσε εναντίον του Σάινθ και καταδικάστηκε στη δίκη του που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου.

Ο Γάλλος ημιεπαγγελματίας ποδηλάτης υποστήριξε κατά τη σύλληψή του το 2011, ότι βρισκόταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση δύο χρόνια νωρίτερα, όταν ο Σάινθ του χορήγησε στεροειδή και EPO.

Πλην του Σάινθ, καταδικάστηκαν ακόμα δέκα κατηγορούμενοι ποδηλάτες για την υπόθεση που άνοιξε το 2010, σε μερικές περιπτώσεις με ποινές φυλάκισης έως και οκτώ μηνών με αναστολή και σε άλλες με απλά πρόστιμα.

Οι ποδηλάτες ομολόγησαν ότι ο Σάινθ τους χορηγούσε ουσίες και σχεδιάζεται τις πρακτικές ντόπινγκ τους, καταθέτοντας έως και 70.000 ευρώ σε λογαριασμό της πρώην γυναίκας του ως πληρωμή.

Ο Σάινθ, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ντόπινγκ κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από το σκάνδαλο της Festina το 1998 στον Γύρο της Γαλλίας, όταν η αστυνομία βρήκε αποθηκευμένη ποσότητα απαγορευμένων ουσιών σε ένα όχημα της ομάδας.

Το παρατσούκλι του Σάινθ είναι "Dr. Mabuse", από ταινία του 1922 που απεικονίζει τη ζωή ενός ψεύτικου γιατρού, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2014, με 20 μήνες αναστολή, για πρόκληση ντόπινγκ παράνομη εργασία ως γιατρός.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Jason Statham με μαγιό και μαλλιά: Ένα βίντεο που θα σε λυγίσει

Την ώρα που εσύ κάνεις τις βουτιές σου, κάποιος βούτηξε στην εποχή που ο Jason ήταν ένας ανερχόμενος αθλητής των καταδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24