Στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οδηγείται η Εθνική ανδρών

Στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οδηγείται η Εθνική ανδρών

Η Εθνική ανδρών ετοιμάζεται να τοποθετηθεί στη 2η κατηγορία στην κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Χάλμσταντ, μετά από την υποχώρησή της στο παγκόσμιο ranking.

Δεν επιφύλαξε καμία αλλαγή για την Ελλάδα η παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου, όσον αφορά στις εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών διατηρήθηκε στο νο35 και το αντίστοιχο των γυναικών στο νο67.

Ως εκ τούτου, οι άνδρες δύσκολα θα αποφύγουν τη 2η κατηγορία στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού της Σουηδίας. Η... παραπλανητική εικόνα που δημιουργεί το νέο σύστημα αξιολόγησης για τη δυναμικότητα των εθνικών ομάδων επηρεάζει και την Ελλάδα. Με τη θέση στην οποία υποχώρησε από τις αρχές του 2018, οδηγείται στη 2η κατηγορία κι αυτό θα ξεκαθαρίσει και τυπικά στην κλήρωση που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, στο Χάλμσταντ.

Στον τρέχοντα μήνα, η Εθνική ανδρών είναι στο νο35 με 182 βαθμούς, όταν τον Ιανουάριο ήταν στο ίδιο επίπεδο με 172 βαθμούς. Μετά από πολλά χρόνια, χάνει τα κεκτημένα με την 1η κατηγορία, διότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016 είχε τερματίσει στις θέσεις 21-24 (τις τελευταίες της λεγόμενης Championship Division) και μπήκε μαζί με άλλες χώρες στα κριτήρια του πίνακα αξιολόγησης. Δεκαέξι είχαν ήδη προκριθεί και οι υπόλοιπες οκτώ θέσεις κρίνονταν με την κατάταξη του Φεβρουαρίου. Με τον ερχομό του 2018, όμως, η Εθνική ομάδα είχε σημαντική πτώση με το νέο σύστημα, την προσπέρασαν ακόμα και ασθενέστερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κι έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει στην κορυφαία κατηγορία του προσεχούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όπως η 1η κατηγορία έτσι κι η 2η έχει 24 ομάδες, που αγωνίζονται για τις θέσεις 25-48.

Η Εθνική γυναικών έμεινε στο νο67 τον Φεβρουάριο με 100 βαθμούς. Στη Μαλαισία, πριν από δύο χρόνια, είχε τερματίσει στις θέσεις 37-38. Από τη διοργάνωση του 2016 προκρίθηκαν για το Χάλμσταντ 36 εθνικές ομάδες, η Ελλάδα δεν ήταν σε αυτές, αλλά τελικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου το περασμένο φθινόπωρο. Σταθερά εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται στη 2η κατηγορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων κι εκεί αναμένεται να είναι και φέτος στη σουηδική πόλη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού θα διεξαχθεί από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Ο θεσμός έχει περιορισμό πια στις συμμετοχές και θα πάρουν μέρος από 72 εθνικές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες.

Η κλήρωση των γκρουπ στις 27 του μήνα συμπίπτει με την έναρξη της προκριματικής φάσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού του 2019 (η Εθνική ανδρών θα φιλοξενήσει εκείνη τη μέρα το Λουξεμβούργο).

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24