Υποψήφιος για Κορυφαίος Ευρωπαίος Ιστιοπλόος ο Παπαδημητρίου

Υποψήφιος για Κορυφαίος Ευρωπαίος Ιστιοπλόος ο Παπαδημητρίου

Μετά από έξι μετάλλια μέσα στο 2017 στα Laser Radial, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου διεκδικεί τον τίτλο του Κορυφαίου Ευρωπαίου στην κατηγορία των Νέων.

Μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά από ψηφοφορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο αθλητής του ΝΟ Βουλιαγμένης έχει συμπεριληφθεί στους πέντε καλύτερους νέους αθλητές για το 2017 και διεκδικεί το βραβείο του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή "Piotr Nurowski".

Μέσα στο 2017, ο Παπαδημητρίου έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στα Laser Radial: δύο χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth της Ολλανδίας και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο κ-19 στο Ιέρ, τρία αργυρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κ-21 της Βαρκελόνης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Πολωνίας και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ανδρών του Ιέρ κι ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών της Βαρκελόνης.

Εκτός από τις τεράστιες διακρίσεις σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές συνεκτίμησαν στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητα του 17χρονου ιστιοπλόου.

 

Η λίστα με τα ονόματα των 5 υποψηφίων με σειρά ανακοίνωσης

1. Φιλίπ Νεπετσχάλ αθλητής Σκοποβολής (Τσεχία)

2. Δημήτρης Παπαδημητρίου αθλητής Ιστιοπλοΐας (Ελλάδα)

3. Ρέκα Νάγκι αθλήτρια Κολύμβησης ( Ουγγαρία)

4. Λετίσια Πατερνόστερ αθλήτρια Ποδηλασίας ( Ιταλία)

5. Μίχρακ Σουκού αθλητής Τζούντο ( Τουρκία)

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Ο κάθε αθλητής θα κληθεί να κάνει μία σύντομη παρουσία του εαυτού του για ένα λεπτό. Ο κορυφαίος αθλητής του 2017, μαζί με το βραβείο "Piotr Nurowski", θα λάβει και αθλητική υποτροφία 12.000 ευρώ.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24