Πετρούνιας: "Πήγε να γίνει ένα παιχνίδι στην πλάτη μου"

Πετρούνιας: "Πήγε να γίνει ένα παιχνίδι στην πλάτη μου"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας παραχώρησε συνέντευξη στην οποία τόνισε ότι δεν έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ άφησε ανοιχτό το "παράθυρο" για να πολιτευτεί.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί αφήνει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Ο 27χρονος πρωταθλητής μιλάει για τη ζωή του και για το μόχθο που έχει καταβάλει προκειμένου να διακριθεί στον αθλητισμό. Όπως ο ίδιος λέει, ο αθλητισμός αποτελεί την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και επισημαίνει πως συγκριτικά με άλλα, το κόστος για να στηρίξεις τον αθλητισμό και να φτιάξεις την εικόνα της χώρας είναι μικρό.

Αναφέρει πως ως πρωταθλητής εισπράττει την αγάπη του κόσμου, ενώ υποστηρίζει κατηγορηματικά πως δεν θα δεχόταν ποτέ να διοριστεί στο δημόσιο.

"Από το 2011 έχω το δικαίωμα να διοριστώ στο Δημόσιο, αλλά δεν θα κάνω χρήση. Δεν θέλω να πάω σε ένα γραφείο και σαπίζω στο κομπιούτερ. Οι παλαιοί αθλητές πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον αθλητισμό και την κοινωνία", λέει στη συνέντευξή του.

Επανέρχεται στο ερώτημα για το θαυμασμό και την εκτίμηση που εισπράττει από τον κόσμο και προσθέτει πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τον κόσμο, αλλά και για αυτούς που κρατούν την τύχη του στα χέρια τους.

"Έγινε μια μικρή παρεξήγηση και με στεναχώρησε. Κάποιοι είπαν ότι έκανα επίθεση στον Πρωθυπουργό, κάτι που δεν ισχύει. Πήγε να γίνει ένα παιχνίδι στην πλάτη μου. Η πολιτική δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή".

Όμως ερωτηθείς εάν θα υπάρχει το ενδεχόμενο να τον ενδιαφέρει στο μέλλον απαντά: "Εάν δω ότι θα μπορούσα να προσφέρω κάτι στον αθλητισμό, θα το σκεφτόμουν. Κάποιοι είπαν ότι ο Πετρούνιας δεν ξέρει τι γίνεται... Εγώ δεν ξέρω; Το έχω βιώσει στην οικογένειά και στον κλάδο μου. Θέλω όμως να κρατήσω απόσταση από το πολιτικό παιχνίδι. Δεχόμαστε τα συγχαρητήρια απ΄όποιο κόμμα και εάν προέρχονται. Για εμάς δεν έχουν χρώμα. Πάντα περιμένουμε στήριξη, γιατί ο αθλητισμός μας τη χρειάζεται. Όσο και να τα λέμε, αναρωτιέμαι εάν θα αλλάξουν ποτέ. Από το 2008 και μετά μόνο κόβουν. Έχουν περάσει τόσα κόμματα και κανένα δεν έκανε κάτι για τους αθλητές".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24