Πετρούνιας: "Αμφιβάλλω για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μήνυμα του ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των υποδομών μετά την μετατροπή του κλειστού προπονητηρίου του Αγίου Κοσμά σε λίμνη λόγω της βροχής.

Οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας χρειάζονται συντήρηση. Κάτι που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχει να συμβεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο κλειστό (κατά τ'άλλα) προπονητήριο της γυμναστικής στον Άγιο Κοσμά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβασε ένα βίντεο το οποίο δείχνει την οροφή να στάζει σαν καταρράκτης και να έχουν σχηματιστεί πολλές λίμνες από τα νερά που μπήκαν μέσα. Μία μέρα αργότερα ο κορυφαίος γυμναστής με ανάρτησή του ζητά να βρεθεί μία λύση αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αμφιβάλλει "για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τι βροχές και δεν θα καταρρεύσει".

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο μήνυμα του: "Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική εικόνα που έχουν σήμερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αφορμή η χθεσινή ημέρα, που δυστυχώς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, με τη βροχή να μας αναγκάζει να σταματήσουμε την προπόνηση μας στο κλειστό γυμναστήριο αφού η σκεπή πλέον δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός.

Νιώθω πραγματική θλίψη. Στεναχωριέμαι. Σκάω. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καταφέρει να βγάζουμε πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Άνισες σε σχέση με τους συναθλητές μας από άλλες χώρες. Βγάζουμε αθλητές υψηλού επιπέδου παρά τους εξοπλισμούς που υστερούν σε σχέση με εκείνους άλλων χωρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ξεχνάμε τα αυτονόητα. Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το χειμώνα να γυμναζόμαστε σε μόλις 3-4 βαθμούς πιο πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία και το καλοκαίρι αντίστοιχα, 3-4 βαθμούς πιο κάτω.

Κάθε βροχή μας αναγκάζει να σταματάμε την προπόνησή μας και συχνά ο εξοπλισμός μας καταστρέφεται. Αμφιβάλλω πλέον για το πόσο θα κρατήσει η σκεπή από τις βροχές και δεν θα καταρρεύσει. Ξέρω την πραγματικότητα και ειδικά σήμερα που όλοι μας έχουμε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό επηρεαστεί αρνητικά. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχουν προτεραιότητες πιο σημαντικές από τον αθλητισμό, όπως είναι η υγεία και η στήριξη της εργασίας.

Δεν μπορώ όμως παρά να σκέφτομαι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρήζει μιας διαφορετικής αντιμετώπισης. Χρειάζεται μια επανεκκίνηση και στον αθλητισμό. Θέλουμε την αυτονόητη βοήθεια για να μπορούμε να συνεχίζουμε να σηκώνουμε τη σημαία μας ψηλά και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τα μικρά παιδιά και να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα κοντά στον αθλητισμό. Χρειαζόμαστε την ελάχιστη στήριξη. Τις αυτονόητες υποδομές. Αυτές που θα μας επιτρέπουν απλά να προπονούμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες".

Δείτε και τα πλάνα που ανέβασε την Πέμπτη (04/06)

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.