"Ελάτε να δείτε από κοντά τους μύθους της γυμναστικής"

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (29/11) η συνέντευξη Τύπου για το WOGG το οποίο θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μία νέα διοργάνωση έρχεται να αλλάξει πολλά στην παγκόσμια γυμναστική. Ο λόγος για το WOGG, το οποίο με Gold Partner τη Stoiximan, θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ η συνέντευξη Τύπου όπου έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Το World Outdoor Gymnastics Gala θα διεξαχθεί το καλοκαίρι με πολλές καινοτομίες. Η πρώτη εξ αυτών είναι η ένωση όλων των γυμναστών αφού μπροστά στους θεατές θα γίνουν προσπάθειες της ενόργανης, της ρυθμικής καθώς και στο τραμπολίνο. Την ίδια ώρα οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν και το σύστημα βαθμολόγησης στους αγώνες. Με τη βοήθεια του WOGGATAR, το οποίο αποτελεί την τέλεια ψηφιακή εκδοχή κάθε αθλητή που εκτελεί το πρόγραμμά του με άψογο τρόπο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν κατευθείαν τις διαφορές και να καταλάβουν πως βγαίνει η βαθμολογία κάθε αθλητή.

* Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης

Τη συνέντευξη Τύπου προσφώνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Είναι μία ιδέα η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και μετά από προσπάθεια που έγινε καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν με τη γραφειοκρατεία. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι Έλληνες πολίτες τα είδωλά τους. Οι αθλητές θα έχουν δυνατότητα να ανταγωνιστούν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπήκε στην τελική ευθεία η διοργάνωση και ελπίζουμε να έχει Παγκόσμιο αντίκτυπο και να γίνει και θεσμός. Θα είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε κάθε τρόπο στους αθλητές μας".

Από την πλευρά του ο Σπύρος Πάντζας (Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής) δήλωσε: "“Είμαι πολύ περήφανος που στέκομαι δίπλα στους αθλητές που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας. Είναι προνόμιο να παρακολουθούμε αυτούς τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους και το ήθος τους έχουν τιμήσει την πατρίδα μας. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και τη διοργάνωση για την πρωτοβουλία αυτή που θα φέρει Ολυμπιονίκες από 20 χώρες".

* Ο σπουδαίος προπονητής της ενόργανης γυμναστικής, Δημήτρης Ράφτης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής των επιτυχιών, Δημήτρης Ράφτης. Για μία ακόμα φορά ο Ομοσπονδιακός προπονητής επιστράτευσε το χιούμορ του για να κρύψει την αμηχανία που νιώθει κάθε φορά που είναι μπροστά στα μικρόφωνα και στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων: "Πρώτα απ όλα θέλω να συγχαρώ αυτούς που είχαν την ιδέα. Θα υπάρχει μεγάλη λάμψη στο Καλλιμάρμαρο. Είναι μία εξαιρετική ιδέα που θα γίνει πραγματικότητα. Θα παρέχει στο αθλητικό κοινό μια μεγάλη διοργάνωση και να συμμετέχει διαδραστικά. Θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά βλέποντας μύθους της γυμναστικής να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Είναι μια περίφημη ευκαιρία να παραδειγματίσει τους ικανούς ανθρώπους που έχουν όραμα να μη μένουν στη σκιά ασήμαντων που έχουν επιφανείς θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παράξουν μεγάλα πράγματα. Εύχομαι να γίνει παγκόσμιο γεγονός".

Η Ελένη Δόικα (Olympian, Ανσάμπλ Ρυθμικής Γυμναστικής) δήλωσε: "Για πρώτη φορά η γυμναστική θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να δει ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή. Οι αθλητές δε θα ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους αλλά τον τέλειο εαυτό τους. Δίνουμε τη δυνατότητα στο κοινό με την ψήφο του να αποφασίσει για το καλύτερο".

Το πρώτο σκέλος της συνέντευξης Τύπου έκλεισε η Ολυμπία Δραγούνη (Χορογράφος-προπονήτρια Παγόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας Γυμναστικής για όλους): "Ζούμε μια σπουδαία στιγμή καθώς όλα τα αθλήματα συσπειρώνονται για ένα σκοπό σε ένα τόσο σημαντικό και σπουδαίο στάδιο. Η οικογένεια της γυμναστικής θα είναι εκεί και θα υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ με τη δική μου ομάδα και τα 1000 παιδιά που έχουμε στο σύλλογο μας".

* Ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης

Στη συνέχεια ο λόγος πήγε στους καθ ύλην αρμοδίους. Ο Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας) είπε αρχικά:  "Σήμερα ένα ένα πρωτοποριακό γεγονός που θα το κάνουμε θεσμό. Όταν συζητήθηκε η ιδέα ξεκίνησε για να γίνει σε κλειστό χώρο. Ρίσκο το Καλλιμάρμαρο, όμως χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Αισθανόμαστε χαρούμενοι γιατί θα το θυμούνται για πολλά χρόνια! Δε θα μείνει μόνο στα στενά πλαίσια της καλύψεις, καθώς θα αναμειχθεί και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Οι πρεσβευτές θα μαγέψουν το κοινό και σας ευχαριστώ όλους. Ελάτε να δείτε όλοι τον αγώνα γιατί θα ανταγωνιστούν τον εαυτό τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή η ιδέα".

* Από αριστερά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Ιωάννης Πάνου και η Βασιλική Μιλλούση

Ο επόμενος που μίλησε ήταν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που εμπνεύστηκαν τη διοργάνωση. Ο Ιωάννης Πάνου (Γενικός Γραμματέας Ενόργανης Γυμναστικής) μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ορισμένες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση: "‘Θα βρίσκονται 20 αθλητές από 20 χώρες, οι οποίοι είναι όλοι καλεσμένοι από τους δικούς μας Ολυμπιονίκες και αθλητές. Κάθε θεατής θα μπορεί να ψηφίσει μέχρι τέσσερις αθλητές, όπου κάθε ψήφος θα μετατρέπεται σε ευρώ με σκοπό να δοθεί το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στη γυμναστική! Μετά τη διοργάνωση θα υπάρχει εκδήλωση για 1000 vip, όπου κάθε πρόσκληση θα κοστίζει 100 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ομοσπονδία για να βοηθήσει τους αθλητές για το δρόμο στο Τόκιο".

* Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος

Από την πλευρά του, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος (Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan) δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και που θα στηρίξουμε το πρώτο WOGG. Η σχέση μας με τη γυμναστική ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, στο πρόγραμμα της ΕΟΕ και του κ. Καπράλου, υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η σχέση μας με τον Λευτέρη και τη Βασιλική και άλλα παιδιά. Σήμερα χαίρομαι που βλέπω καινούρια πρόσωπα. Στην αφετηρία αυτής της σχέσης μας ήταν να στηρίξουμε τη γυμναστική, να ενισχύσουμε τη δημοφηλία του αθλήματος. Πιστεύω μετά από τέσσερα χρόνια τα έχουμε καταφέρει και είμαι περήφανος που βλέπω την πρωτοβουλία του κ. Πάνου να στηρίζεται από την Πολιτεία και τους υπόλοιπους φορείς. Η διοργάνωση WOGG συμβάλει στο σκοπό αυτό και είναι ένας από τους λόγους που την στηρίζουμε. Το να δούμε σε ένα εμβληματικό στάδιο όπως το Καλλιμάρμαρο, ορισμένους από τους μεγαλύτερους αθλητές να ανταγωνίζονται τον ίδιο τους τον εαυτό είναι παράδειγμα εξωστρέφειας και σύγχρονης αντίληψης διάδοσης του αθλήματος. Είμαστε χαρούμενοι που θα στηρίξουμε τη διοργάνωση αυτή".

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan (Χρυσός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής):  “Από μικρός είχα όνειρο να γίνει δημοφιλές το άθλημα στη χώρα. Θεωρώ πως με αρκετή βοήθεια έχουμε καταφέρει να γίνει η ενόργανη γνωστή. Ένας αγώνας στην Ελλάδα είναι αυτό που έλειπε και χαίρομαι γιατί είναι πολύ θετικό γεγονός. Η γυμναστική στο ύπαιθρο είναι συναρπαστικό γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει και έχω μεγάλη περιέργεια για το αποτέλεσμα αν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλό. Η επαφή του κόσμου με τους αθλητές θα είναι σε απευθείας επαφή και θα μπορεί να κρίνει τον καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να σκέφτεσαι πως ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου. Θα δώσουμε ραντεβού τον Ιούλιο για μια συναρπαστική διοργάνωση.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βασιλική Μιλλούση (μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής):  "Είχα τη χαρά να είμαι σε πολλά Gala και δυστυχώς δεν ήταν δημοφιλής η γυμναστική στην Ελλάδα και δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει μια ιδιαίτερη διοργάνωση και είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ. Ως πρόεδρος των αθλητών θα προσκαλέσω όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν".

* Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου, Βλάσης Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας (παγκόσμιο πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής) ανέφερε:  “Ήθελα να αγωνιστώ σε εξωτερικό χώρο, ύστερα από ένα βίντεο που είδα στο διαδίκτυο και με έκανε να ζηλέψω τον αθλητή που αγωνιζόταν στο Καλλιμάρμαρο. Είναι τιμή να ανέβω στο μονόζυγο εκείνο το βράδυ. Σκοπός μου είναι να μάθουν τα παιδιά τον κόσμο της γυμναστικής και να δουν αθλητές που έχουν βοηθήσει να φτάσει το άθλημα σε τόσο υψηλό επίπεδο".

* Ο πρωταθλητής του συνθετου, Νίκος Ηλιόπουλος

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηλιόπουλος ο οποίος εμπνεύστηκε μαζί με τον Ιωάννη Πάνου τη διοργάνωση δήλωσε: "Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει είναι η αγάπη που έχουν δείξει οι συναθλητές μου σε Ελλάδα και εξωτερικό για να γίνει αυτό το Gala. Στις 7 Ιουλίου όσοι έρθουν θα νιώσουν και θα δουν κάτι μοναδικό".

Η Ευαγγελία Πλυτά (Πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής) δήλωσε:  "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστό σε Πανεπιστήμια τη διοργάνωση και με βοήθησαν να δω τη σχέση που έχει ένας αθλητής με το άθλημα που αγαπάει".

Από την πλευρά του ο Απόστολος Κουταβάς (πρωταθλητής τραμπολίνο) είπε:  "Θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω ευρέως γνωστό το WOGG σε Πανεπιστήμια και σχολές, καθώς ακόμα σπουδάζω και αυτό θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ το ρόλο που έχω".

Τέλος, η Λίλα Κασάπογλου(πρωταθλήτρια τραμπλίνο) τόνισε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή αυτή, καθώς θα συμμετάσχω σε ένα θρυλικό στάδιο όπως το Καλλιμάρμαρο. Θα μπορέσουμε να δούμε πόσο κοντά στην τελειότητα βρισκόμαστε όλοι οι αθλητές. Μακάρι το θέαμα να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από ότι περιμένουμε".

Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές ετοίμασαν μία έκπληξη στη Βασιλική Μιλλούση. Η σπουδαία Ελληνίδα γυμνάστρια αποσύρθηκε από την αγαπημένη της γυμναστική μετά από 27 χρόνια και έτσι οι διοργανωτές για να την τιμήσουν της έδωσαν συμβολικά το πρώτο μετάλλιο του WOGG.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.