FUTSAL

Ζιάβας: "Εφαλτήριο για τη συνέχεια η πρόκριση"

Ζιάβας: "Εφαλτήριο για τη συνέχεια η πρόκριση"

Φανερά ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής Σάλας των Ανδρών και την πρόκρισή της στα play-offs του EURO Futsal 2020-22 είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ζιάβας.

Φανερά ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής Σάλας των Ανδρών και την πρόκρισή της στα play-offs του EURO Futsal 2020-22 ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ζιάβας, συνόψισε την πορεία στον 3ο όμιλο και εκτίμησε τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτή η επιτυχία για το μέλλον όχι μόνο της Εθνικής, αλλά και γενικότερα του Futsal στη χώρα μας.

Αναφορικά με την πορεία της Εθνικής στους αγώνες του 3ου ομίλου της α' προκριματικής φάσης που διεξήχθησαν στη Μάλτα, ο κ. Ζιάβας τόνισε:

"Η διαδρομή της Εθνικής στον όμιλο θα μπορούσε -λογικά- να παραξενέψει κάποιους, ωστόσο για μας που είμαστε στην ομάδα και γνωρίζουμε τις καταστάσεις, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Με δεδομένα τον μικρό αριθμό προπονήσεων και γενικότερα την περιορισμένη χρονικά προετοιμασία, αυτό που συνέβη ήταν φυσιολογικό: βελτιονόμασταν όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά κυριολεκτικά από ημίχρονο σε ημίχρονο. Ήταν καλό που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο παιχνίδι τον ισχυρό του ομίλου, την Πολωνία, γιατί κι αυτοί ήταν ακόμη κάπως σφιγμένοι, ενώ στη συνέχεια με τις άλλες δύο ομάδες ξέσπασαν και τις φόρτωσαν με γκολ, κάτι που εμείς δεν βιώσαμε και κρατήθηκε σε καλά επίπεδα η ψυχολογία μας.

Στο δεύτερο παιχνίδι, με τη Μάλτα, οπωσδήποτε το 1-1 δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, καθώς η νίκη ήταν ο στόχος, όμως εμείς διακρίναμε, νοιώσαμε τη βελτίωση της ομάδας. Άλλωστε και η νίκη επί της Μάλτας δε θα αρκούσε, όπως φάνηκε στο τέλος. Στον αγώνα με τη Σουηδία είχαμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και καλή ψυχολογία, ανατρέψαμε τρεις φορές το σκορ και περάσαμε τελικά ως δεύτεροι. Πρόκειται για κάτι σημαντικό, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να το δούμε ως εφαλτήριο για μια καινούρια αρχή και να το αξιοποιήσουμε".

Όσο για τη συνέχεια, ενόψει και της κλήρωσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε:

"Περιμένουμε τώρα την κλήρωση στις 13 Φεβρουαρίου για να δούμε τον αντίπαλο στα play-offs του Απριλίου. Δεν υπάρχει αντίπαλος που αποτελεί φόβητρο, ωστόσο καλό θα ήταν να αποφύγουμε την Τουρκία, λόγω κυρίως του φανατισμού που θα υπάρχει στο εκεί παιχνίδι, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι, την Αγγλία που ναι μεν έδειξε πως μάλλον είναι σε πτώση, αλλά είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη και το Μαυρουβούνιο που εκπροσωπεί τη γιουγκοσλαβική σχολή. Αν μπορούσα να εκφράσω προτίμηση θα έλεγα ότι Σαν Μαρίνο και Ισραήλ είναι κάπως πιο βατοί αντίπαλοι, όμως η γενικότερη φιλοσοφία είναι να προετοιμαστούμε εμείς όσο καλύτερα γίνεται και να πάμε στα διπλά παιχνίδια με καλή ψυχολογία και πάθος για την πρόκριση".

Ο κ. Ζιάβας έκλεισε τις δηλώσεις του με την ακόλουθη εκτίμηση για το μέλλον της Εθνικής Σάλας των Ανδρών:

"Θα είναι σπουδαίο για το ποδόσφαιρο Σάλας να περάσουμε στη β΄ προκριματική φάση. Εκτός από τη διάκριση αυτή καθαυτή, έχει μεγάλη σημασία ότι σε περίπτωση πρόκρισης θα είμαστε σε δράση σχεδόν όλο το 2021, με την προετοιμασία, τα φιλικά και τους επίσημους αγώνες. Αυτό θα προσθέσει μέρες προπόνησης και κοινής ζωής και καθημερινότητας για την ομάδα και θα της προσδώσει ομοιογένεια. Χώρια που οι αντίπαλοι στην προκριματική φάση θα είναι πολύ δυνατοί, κάποιοι χαρακτηρίζονται και ως μεγαθήρια και θα κερδίσουμε πάρα πολλά σε εμπειρίες αντιμετωπίζοντάς τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ