FUTSAL

Σήκωσε το πρώτο της Champions League στο futsal η Σπόρτινγκ!

Σήκωσε το πρώτο της Champions League στο futsal η Σπόρτινγκ!

Έπειτα από τρεις χαμένους τελικούς, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης και να γίνει η νέα κάτοχος του UEFA Futsal Champions League.

Έπειτα από τρεις χαμένους τελικούς, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης και να γίνει η νέα κάτοχος του Champions League. Η ομάδα που τα δυο προηγούμενα χρόνια έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, χάνοντας από την Ίντερ Μόβισταρ, αυτή την φορά μπόρεσε να κάνει δικό της το βαρύτιμο τρόπαιο!

Αφού στον ημιτελικό του θεσμού έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Ίντερ Μόβισταρ και τη νίκησε με 5-3, στον τελικό δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Απέναντι στην πανίσχυρη Καϊράτ Αλμάτι, που ήταν και η οικοδέσποινα και έπαιζε μπροστά σε περίπου 12.000 φίλους της, ήταν αυτή που έπρεπε και επικράτησε με 2-1, φτάνοντας στον τίτλο.

Η ομάδα από το Καζακστάν, που διέλυσε 5-2 τη Μπαρτσελόνα στον άλλο ημιτελικό, είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου σάλας. Μια ομάδα πολύ ισχυρή, με εξαιρετικό ρόστερ που θα τα έδινε όλα για την κούπα. Εντέλει, η Καϊράτ έμεινε στους δυο τίτλους, ενώ για την Σπόρτινγκ ήταν το πρώτο και σίγουρα το πιο… γλυκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ για τις δυο ομάδες, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, με τις άμυνες να είναι “μπετόν” και τους δυο γκολκίπερ να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, “καθαρίζοντας” κάθε απειλή μπροστά στην εστία τους.

H Σπόρτινγκ του Νούνο Ντίας ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό του β’ μέρους με τον Καβινάτο, ενώ στο 27′ ο Άλεξ Μερλίμ διπλασίασε τα γκολ για τα “λιοντάρια” με εξαιρετικό σουτ, παγώνοντας την κατάμεστη “Almaty Arena”. Η άμυνα της Σπόρτινγκ έπαιρνε άριστα, διατηρώντας το μηδέν, σε ένα ρεσιτάλ τακτικής συμπεριφοράς, την ώρα που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με πέμπτο παίκτη από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ντόουγκλας Τζούνιορ μείωσε για τους Καζάκους σε 2-1 και ενώ απέμεναν 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Η Καϊράτ πίεσε μέχρι το φινάλε για να μπορέσει να ισοφαρίσει, ο Γκουίτα έκανε και μια τρομερή επέμβαση σε προσπάθεια του Τουρσαγκούλοφ 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αποσοβώντας το 2-2. Το σκορ δεν άλλαξε και οι Ίβηρες πανηγύρισαν τον τίτλο στην έδρα του αντιπάλου, έχοντας προηγουμένως πετάξει εκτός τελικού την πολυνίκη του θεσμού, τη Μόβισταρ.

H Σπόρτινγκ είχε 35 τελικές προσπάθειες, με τις 13 να είναι στην εστία, ενώ η Καϊράτ του Κακά είχε 48 τελικές και επίσης οι 13 ήταν εντός εστίας. Μεγάλη ήταν η διαφορά στα κόρνερ, με τους Καζάκους να έχουν 11 περισσότερα (15-4) από τους Πορτογάλους. Οι Ίβηρες όμως ήταν πιο ουσιαστικοί και πανηγύρισαν την πολυπόθητη κούπα στην τέταρτη προσπάθειά τους.

Να τονιστεί πως στο μικρό τελικό της παρηγοριάς, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 3-1 της Ίντερ Μόβισταρ και τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ οι Μαδριλένοι έμειναν τελευταίοι στο Final-4, χωρίς αυτό βέβαια να έχει και μεγάλη σημασία, εφόσον δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την διατήρηση των σκήπτρων τους.

Πηγή: futsalhellas.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ