ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα ύψη το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Japan's IOC member Tsunekazu Takeda, speaks, during a press conference at the 127th International Olympic Committee session in Monaco, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Japan's IOC member Tsunekazu Takeda, speaks, during a press conference at the 127th International Olympic Committee session in Monaco, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να κοστίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ποσό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την αρχική πρόβλεψη.

Ο λογαριασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ολοένα και μεγαλώνει. Η αρχική πρόβλεψη για το κόστος τους ήταν κοντά στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όμως το τελικό ποσό που θα κληθεί να δώσει η Οργανωτική Επιτροπή είναι μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να κοστίσουν λίγο πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στους Ιάπωνες με το τελικό ποσό να μην μπορεί κανείς να το υπολογίσει.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για ένα νούμερο τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την αρχική πρόβλεψη χωρίς να είμαστε ακόμα βέβαιοι για το που θα φτάσει τελικά ο λογαριασμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αύξησης του κόστους αποτελούν οι τελετές έναρξης και λήξης.

Οι διοργανωτές είχαν υπολογίσει ένα ποσό κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία από αυτές. Τελικά, το ποσό αυτό ανέβηκε στα 50 εκατομμύρια. Κοινώς, αντί για περίπου 70 εκατομμύρια οι δύο τελετές θα κοστίσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή, μόνο το κόστος των δύο τελετών παρουσιάζει αύξηση περίπου 40%!

Όλα αυτά περίπου 1,5 χρόνο πριν από τους Αγώνες κι ενώ ήδη υπάρχουν φωνές εντός της Ιαπωνίας πως τελικά η χώρα δεν θα έπρεπε να αναλάβει τη διοργάνωση τους.

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ