ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλα δείχνουν αναβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Όλα δείχνουν αναβολή

Μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα ξέρουμε την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με την αναβολή τους να είναι εξαιρετικά πιθανή.

Έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε η ΔΟΕ αποφάσισε να εξετάσει και εναλλακτικά σενάρια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του κορονοϊού και πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πάρει την οριστική της απόφαση για το θέμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Για μία ακόμα μέρα υπήρχαν επαφές ανάμεσα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, τα οποία μέσα από τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν να τα ξαναπούν. Ακούγεται αστείο όμως αυτή είναι η ουσία πίσω από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ.

Αυτό όμως που δεν παραδέχεται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι ότι πλέον υπάρχει ξεκάθαρο ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η Τόμας Μπαχ παίζει με τις λέξεις τόσο στις δηλώσεις του όσο και στις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΟΕ και προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δέχεται πιέσεις και από τους Αμερικανούς. Ομοσπονδίες των ΗΠΑ πιέζουν ώστε να αναβληθούν οι Αγώνες αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό και κανείς δεν μπορεί να πάρει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει και το απαραίτητο μαξιλαράκι που έψαχνε ο Μπαχ για να μην πάρει πάνω του την ενδεχόμενο αναβολή, αφού τα έσοδα από τους χορηγούς που προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ ήταν ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους του.

Όπως και να έχει μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα υπάρχει οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα σενάρια να είναι πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν. Αυτό που δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά είναι το πότε.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τόμας Μπαχ που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΔΟΕ: "Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από όλα συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων. Η ΔΟΕ θέλει να είναι μέρος της λύσης. Ως εκ τούτου έχουμε καταστήσει ως ηγετική μας αρχή να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των εμπλεκόμενων και να συμβάλουμ στον περιορισμό του ιού. Εύχομαι και όλοι εργαζόμαστε γι' αυτό ότι η ελπίδα που έχουν εκφράσει οι αθλητές, οι Ολυμπιακές επιτροπές και οι παγκόσμιες ομοσπονδίες και στις πέντε ηπείρους θα εκπληρωθεί: ότι στο τέλος αυτού του σκοτεινού τούνελ όλοι θα το περάσουμε από κοινού, χωρίς να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα κρατήσει, η Ολυμπιακή φλόγα θα είναι ένα φως στο τέλος αυτού του τούνελ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ