ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Μεξικό

Απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Μεξικό

Η ΔΟΕ έστειλε τελεσίγραφο και στο Μεξικό για παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της χώρας στην Ολυμπιακή Επιτροπή και απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το Κουβέιτ και το Μεξικό απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η ΔΟΕ έστειλε τελεσίγραφο στους Μεξικανούς με τους οποίους τους ζητά να συμμορφωθούν αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Ρίο.

Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο κινδυνεύει με αυτές τις κυρώσεις το Μεξικό; Σύμφωνα με δημοσίευμα του "insidethegames" τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μεξικό κατήγγειλαν ότι η Κυβέρνηση επεμβαίνει σε πολλά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, ενώ ελάχιστα χρήματα φτάνουν στα χέρια των αθλητών.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μεξικό, Κάρλος Πανίγια Μπεσέρα είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση της χώρας του πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, αλλά εκείνοι τον χαρακτήριζαν ως συκοφάντη. Ο Μπεσέρα ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Αλφρέντο Καστίγιο. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του αθλητισμού τόνισε: "Εκείνο που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η συμμετοχή του Μεξικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η ύπαρξη του αθλητισμού στη χώρα γενικότερα".

Το πρόβλημα με την κακή διαχείριση των χρημάτων φαίνεται ότι υπάρχει σε δέκα ομοσπονδίες της χώρας. Ανάμεσα σε αυτές που κατηγορούνται είναι αυτές της τοξοβολίας, του στίβου, του μπάσκετ, του μποξ και της άρσης βαρών. Να υπενθυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το Μεξικό είχε κατακτήσει επτά μετάλλια με αποκορύφωμα το χρυσό στο ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της η Κυβέρνηση της χώρας δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και τονίζει πως τα μικρά ποσά που φτάνουν στα χέρια των αθλητών οφείλονται στις περικοπές που έχουν γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ