ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΕΚ: Ώρα Ευρώπης κόντρα στην Βογκόσκα

HANDBALL PREMIER / ΑΕΚ - ΔΟΥΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
HANDBALL PREMIER / ΑΕΚ - ΔΟΥΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ της Παρασκευής (22/11, 20:00) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Βογκόσκα από τη Βοσνία στο ΟΑΚΑ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των "32" του Challenge Cup.

Στροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που σήμερα (22/11, 20:00) και αύριο (23/11, 19:00) αντιμετωπίζει στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ την Βογκόσκα από τη Βοσνία στο πλαίσιο της Φάσης των "32" του Challenge Cup.

Η προπέρσινη φιναλίστ της διοργάνωσης και περσινή συμμετέχουσα στα ημιτελικά του Challenge Cup, στοχεύει με τη στήριξη του κόσμου της να προκριθεί στους “16” και να επαναλάβει μία πορεία ανάλογη ή ακόμα και καλύτερη των τελευταίων ετών.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τις δύο αναμετρήσεις, αμφότεροι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming τόσο από το επίσημο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube (AEK Athletic Club) όσο και από την επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (AEK Athletic Club).

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, επιλέγοντας στην αποστολή τους: Αραμπατζή, Δομπρή, Μωραΐτη, Hoggas, Ζαμπούνη, Νικολαΐδη, Kosanovic, Μυλωνά, Jimenez, Florido, Jakobsen, Παπαδιονυσίου, Ασλή, Buneta, Γιόσμου, Κεδέρη.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Παναγιώτης Νικολαΐδης, δήλωσε στο handball.aek.gr: “Βγαίνοντας λίγο από τις εγχώριες υποχρεώσεις, μπαίνουμε στο παιχνίδι των ευρωπαϊκών αγώνων. Πρόκειται για παιχνίδια που δεν εκπροσωπείς μόνο την ΑΕΚ, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρύμενος που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας δείξει μάλιστα ότι μπορούμε να αντεξελθουμε σε δύσκολα ματς, και θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας και ξέρω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας. Θέλω να τους προσκαλέσω όλους και να τους ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά που είναι πάντα και παντού μαζί μας, ανεξαρτήτου έδρας, διοργάνωσης και χώρας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και να φτάσουμε μέχρι εκεί που αξίζουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα αξίζει να είναι ψηλά και αυτό θα κυνηγήσουμε να πετύχουμε“.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή προϊστορία της ΑΕΚ, η “Ένωση” έχει δώσει συνολικά 40 ευρωπαϊκούς αγώνες και μετράει 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 22 ήττες. Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 1072 τέρματα και έχει δεχθεί 1067. Πιο συγκεκριμένα στους εντός έδρας αγώνες, η “Ένωση” έχει δώσει 19 εντός έδρας παιχνίδια έχοντας να επιδείξει 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες, ενώ στα γκολ το ρεκόρ της είναι 561-457.

Αυτή θα είναι η 5η παρουσία της ΑΕΚ στο Challenge Cup, έχοντας επιτύχει μία παρουσία σε τελικούς (2017-18) χάνοντας το τρόπαιο στη διαφορά τερμάτων, μία παρουσία σε ημιτελικούς (2018-19) και μία παρουσία σε προημιτελικούς (2010-11). Σε σύνολο 26 αγώνων ανεξαρτήτου έδρας, ο “Δικέφαλος” μετράει 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 11 ήττες, ενώ ως “φρούριο” μπορεί να χαρακτηριστεί η Αθήνα όπου έχει ρεκόρ 10-1-3.

Τέλος, κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο Χριστόφορος Μπακαούκας με 163 τέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ