ΣΤΗΛΕΣ

Λεφτά με ουρά η νέα ομάδα του Σκόκο Αλ Αΐν

Λεφτά με ουρά η νέα ομάδα του Σκόκο Αλ Αΐν
Αλ Αΐν

Μπορεί η νέα ομάδα του Νάτσο Σκόκο, Αλ Αΐν, να μην σας γεμίζει το μάτι, όμως πρόκειται για τον πιο πλούσιο σύλλογο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πρόεδρο πρίγκιπα, μεταγραφές ρεκόρ και χρήμα με... ουρά.

Από το παρατσούκλι (αν γίνεται να το πεις έτσι) και μόνο της νέας ομάδας του Νάτσο Σκόκο, μπορείς να καταλάβεις πολλά για το τι συμβαίνει εκεί που θα πάει.

"Τα αφεντικά" λοιπόν πλήρωσαν 2.8 εκ. ευρώ, cash, στην ΑΕΚ για έναν... υδραυλικό και πολλοί θα πείτε: "Πολλά λεφτά βρε παιδί μου". Στη συνέχεια μάλλον θα αλλάξετε άποψη με αυτά που θα διαβάσετε.

Η Αλ Αΐν λοιπόν ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1968 και από τότε είναι η μεγαλύτερη και πιο πλούσια ομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκ των ιδιοκτητών και πρόεδρος της είναι ο πρίγκιπας του Αμπού Νταμπί, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Σουλτάν (αυτό το πιάσαμε) Αλ Ναχιάν, ο οποίος κολυμπάει στο πετρέλαιο. Η συγκεκριμένη πολιτεία είναι και η μεγαλύτερη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο και μετά τη μανία των Αράβων για το ποδόσφαιρο, στην Αλ Αΐν έχουν πέσει χοντρά πακέτα για προπονητές και ποδοσφαιριστές και όταν λέμε χοντρά εννοούμε πραγματικά πολλά χρήματα.

Ο Νάτσο Σκόκο λοιπόν πρέπει να θεωρείται μία... φυσιολογική κίνηση του καλοκαιριού, αφού στο παρελθόν έχουν δοθεί μέχρι και 17 εκ. ευρώ το χρόνο σε ποδοσφαιριστή!

Το βάρος τους σε χρυσό

Ας πάρουμε μία γεύση όμως των κινήσεων της Αλ Αΐν και τα ποσά που έχει δώσει κατά καιρούς.

Πρώτος και καλύτερος αυτός που αναφέραμε πιο πάνω με τα 17 εκατομμύρια τον χρόνο. Μιλάμε φυσικά για τον μεσοεπιθετικό από την Βενεζουέλα (που παίζει με την Χιλή) Χόρχε Λουίς Βαλβίδια που μεταγράφηκε με το ποσό των 8 εκ. ευρώ από την Παλμέιρας στην Αλ Αΐν, ενώ ο ίδιος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο (το οποίος δεν ολοκλήρωσε) με 17 εκ. ευρώ τον χρόνο!!

Η πλάκα είναι πως μετά από δυο χρόνια επέστρεψε στην Παλμέιρας όμως... αναγκάστηκε να υπογράψει συμβόλαιο με συνολικές αποδοδές 16 εκ. ευρώ για πέντε χρόνια.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο Ρουμάνος επιθετικός Βαλεντίν Μπαντέα, που κάποτε έπαιξε και στον Πανσερραϊκό δανεικός, ο οποίος παίρνει κοντά στα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο, ενώ κλείνουμε με τον Αργεντινό επιθετικό Χοσέ Σαντ που πήρε μεταγραφή από την Λανούς ύψους 7.5 εκ. ευρώ με τον ίδιο να εισπράττει τον χρόνο πάνω από 2.5 εκ. ευρώ!

Ο... μαέστρος

Φυσικά προπονητής της Αλ Αΐν είναι ο Ρουμάνος Κοσμίν Ολαρΐου, ο οποίος συμφώνησε φέτος με τη νέα του ομάδα και θα παίρνει για κάθε χρόνο του συμβολαίου του 3 εκ. ευρώ.

Για 42 χρονών παλικάρι δεν είναι και άσχημα... Κλείνοντας να πούμε ορισμένα ονόματα που πέρασαν από την Αλ Αΐν στο παρελθόν: Μουσταφά Χάτζι, Ρομπέρτο Ακούνα, Έμερσον, Μπουμπακάρ Σανόγκο και Νασάτ Ακράμ για όσους παίζουν μάνατζερ.

** Περισσότερα για την Αλ Αΐν ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ