OPINIONS

Ζωντανό το όνειρο

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα πράγματα και θαύματα που έγιναν στην Τούμπα και εξηγεί γιατί μπορεί στη Μόσχα να δούμε το ίδιο έργο που είδαμε στη Βασιλεία.

Μαγικά πράγματα έγιναν στην Τούμπα για να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα ισχνό, έστω, αλλά όπως και να τα δει κανείς, προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα με την Σπαρτάκ στη Μόσχα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς όπως και στον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία στην Τούμπα, μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και το πλήρωσε. Το 2-0 υπέρ των Ρώσων μέσα σε 17 λεπτά έμοιαζε με ταξίδι στην κόλαση και τότε έγινε το πρώτο μαγικό με το Ζομπνίν να… βάζει το χέρι του.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρίγιοβιτς έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση με μπροστάρη τον Μάτος που έκανε μαγική ενέργεια στο γκολ του Λημνιού για την ισοφάριση. Ήρθε και το άλλο μαγικό και το ολέθριο λάθος του Μαξιμένκο για να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε μια επική ανατροπή, που αν τελικά τον οδηγήσει στα play offs τουChampionsLeagueθα μνημονεύεται για χρόνια.

Και εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα χάνει ο Πέλκας ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, το 4-2 δεν γίνεται ποτέ και έρχεται και η φάση που στιγματίζει το παιχνίδι με το πέναλτι που δίνει ο Γκρίνφελντ σε τράβηγμα του Χατσερίντι στον Λουίς Αντριάνο.

Τι έγινε μέχρι την απόκρουση του Πασχαλάκη στην κακή εκτέλεση του Πρόμες; Πράγματα και θαυμάτα… Πρώτα από όλο το σπριντ του φροντιστή που φεύγει από τον πάγκο για να μεταφέρει οδηγίες στον Πασχαλάκη είναι… επικό, αντίστοιχο μιας κούρσας του άνεμου Κεντέρη. Το… μπούλινγκ του Λέο Μάτος πρώτα και στη συνέχεια του Μαουρίτσιο στον Ολλανδό παίκτη, είναι απίστευτο. Τι του λένε; Ο Θεός και η ψυχή τους. Άλλα ο Πρόμες λιγοψύχησε…

ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ

Μετά από όσα έγιναν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Μόσχα με την ίδια ψυχολογία και με το ίδιο πλεονέκτημα. Και πάλι ο αντίπαλος του θέλει ένα γκολ και πάλι όμως οι πιθανότητες θα είναι με την ομάδα της ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και αυτό διότι η Σπαρτάκ θα αναγκαστεί να αλλάξει το παιχνίδι της. Θα πρέπει να βγει μπροστά και θα αφήσει χώρους στα μετόπισθεν. Και ο Δικέφαλος έδειξε στην Ελβετία ότι ξέρει να τους εκμεταλλεύεται.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγαλύτερο προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Και αυτό διότι οι Ρώσοι μπορεί στο «σετ παιχνίδι» να έδειξαν ότι κατάφεραν να μπλοκάρουν τον Πρίγιοβιτς αλλά όταν πιέστηκαν δεν απέφυγαν τα λάθη. Και το 3-2 θα τους αναγκάσει να βγουν από τη βολική για αυτούς τακτική να πιέζουν τον αντίπαλο τους για να εκμεταλλευτούν την όποια ευκαιρία μπορεί να τους εμφανιστεί.

Όπως και να έχει, όλα θα κριθούν πλέον στη Μόσχα. Εκεί, όπου πάντως οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στο σημερινό παιχνίδι.

ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ

Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει ο Δικέφαλος του Βορρά για τα προκριματικά τουChampionsLeagueφάνηκε ότι φέτος το καλοκαίρι το… θέλει περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη φορά που διεκδίκησε την είσοδο του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πως αυτή η θέληση που δείχνει ανταμείβεται στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλα τρία βήματα χρειάζεται να κάνουν οι ποδοσφαιριστές τουγια να πραγματοποιήσουν το μεγάλο στόχο. Το όνειρο πάντως το έχουν κρατήσει ζωντανό και δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν και πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ