OPINIONS

Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρόκριση

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ να προκριθεί από τον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία στην επόμενη φάση του Champions League και γιατί δεν... φωταγωγήθηκε η Ανδαλουσία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη μισή δουλειά απέναντι στη Βασιλεία. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα αν ο Πασχάλακης μαζί με τον Κρέσπο αντιδρούσαν καλύτερα στο γκολ του Αγέτι που στην ουσία κράτησε ζωντανούς τους Ελβετούς.

Μόλις για δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν αγκαλιά με την πρόκριση με το 2-0 να είναι ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο και μάλιστα με δύο πολύ όμορφα γκολ του Κάνιας στο 32' και του Πρίγιοβιτς στο 80'. Τώρα με το 2-1 όλα θα κριθούν στη Βασιλεία, αλλά ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του. Πολύ περισσότερο με το Σέρβο στην γραμμή κρούσης του, που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι και τη μισή ευκαιρία που θα το δοθεί μπορεί να την κάνει γκολ.

ΚΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τι μπορεί να κρατήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, από το πρώτο αγώνα με τους Ελβετούς εκτός από το ισχνό, η αλήθεια είναι, προβάδισμα της; Πρώτα την γκολάρα του Κάνιας. Ο Ισπανός που όταν σκοράρει στην προπόνηση πανηγυρίζουν και οι…πάγκοι πέτυχε με ένα εκπληκτικό σουτ, το πρώτο επίσημο γκολ του Δικεφάλου για την περίοδο 2018-19 που από μόνο του έδινε μισό εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει ακόμη ένα γκολ νωρίτερα με προσπάθεια μέσα από την περιοχή. Με δύο γκολ του Κάνιας σε ένα 90λεπτο δεν θα πανηγύριζε μόνο η Τούμπα αλλά θα είχε… φωταγωγηθεί η γενέτειρα του στην Ανδαλουσία. Στα σοβαρά όμως, ο Ισπανός δείχνει σε όλους ότι μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και στα μεγάλα παιχνίδια. Το έδειξε και στον τελικό με την ΑΕΚ, το έδειξε και απέναντι στη Βασιλεία.

Αν χανόταν στο… χωροχρόνο το διάστημα από το 80' μέχρι το 82', το γκολ του Κάνιας μπορεί και να ήταν αρκετό. Σίγουρα το προβάδισμα του ΠΑΟΚ θα ήταν μεγαλύτερο. Έστω και αν το γκολ του Πρίγιοβιτς ήταν και αυτό εξαιρετικό και σε εκτέλεση και σε δημιουργία με τη συνεργασία του Σέρβου με το Λημνιό να είναι πολύ όμορφη, ήρθε αυτό του Αγέτι να το... ακυρώσει στην τελική ζυγαριά του ματς.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ

Ο Λέο Ζαμπά δικαίωσε την επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να του δώσει φανέλα βασικού και όλους όσους υποστηρίζουν ότι ο νεαρός Βραζιλιάνος δεν είναι απλά ένα μεγάλο ταλέντο. Ο Ζαμπά είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και σωματικά και νοητικά. Πειθαρχημένος τακτικά όταν χρειάζεται και βιρτουόζος με την μπάλα όταν οι περιστάσεις του το επιτρέπουν. Και το πιο σημαντικό; Με τεράστια διάθεση να δουλέψει για να βελτιώσει τις αδυναμίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τα βιβλία για την εκμάθηση των αγγλικών που κουβαλούσε μαζί του στο διάστημα της βασικής προετοιμασίας του "Δικέφαλου" στην Ολλανδία, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Και τα… βρήκε από το ντεμπούτο του στην Τούμπα, με τους, πάντα απαιτητικούς, οπαδούς του ΠΑΟΚ στην κερκίδα. Ξεσήκωνε τον κόσμο και με τις ενέργειες του αλλά και δύο φορές καλώντας τον με χαρακτηριστικά νεύματα να φωνάξει ακόμη περισσότερο και να βοηθήσει την προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο αυτός και οι συμπαίκτες του. Απολύτως δίκαια χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο ήταν έγινε αλλαγή.

Ο Λουτσέσκου με τον Βραζιλιάνο αιφνιδίασε τους πάντες και έδειξε ότι δεν είναι τελικά τόσο συντηρητικός όσο θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάσουν. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που ήταν εξαρχής πολύ σημαντικό δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει δύο νεαρούς στα άκρα της επίθεσης του, Ζαμπά και Λημνιό. Εντάξει. Δεν είχε και πολλές άλλες επιλογές. Καντουρί και Ουάρντα θα μπορούσε να έχει στη θέση τους αλλά μια χαρά του βγήκε το σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δεν έχει κάτι να ζηλέψει, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, από τη Βασιλεία και πως μια εβδομάδα μετά στο Σεντ Γιάκομπς Παρκ μπορεί να είναι αυτή που θα σφραγίσει το εισιτήριο της για την επόμενη φάση του Champions League και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη να παραχωρηθούν οι εισπράξεις του αγώνα με τους Ελβετούς για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική είναι άξια συγχαρητηρίων. Δεν είναι πάντως η πρώτη που αποδεικνύει την κοινωνική συνείδηση που διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Και στις πλημμύρες που άνοιξαν πληγές στην Μάνδρα ο Σαββίδης ήταν από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκαν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ