OPINIONS

Ομάδα Champions League ο ΠΑΟΚ

Ομάδα Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας και εξηγεί γιατί ο Ιβάν Σαββίδης θα μοιράσει… χαμογελαστός στους παίκτες του το μεγάλο πριμ που τους υποσχέθηκε

Ο ΠΑΟΚ στο Σεντ Τζέικομπ Παρκ έκανε μια από τις πιο ώριμες εμφανίσεις του σε ευρωπαϊκό αγώνα και έφτασε σε μια τεράστια πρόκριση. Μια πρόκριση που είναι ήδη ιστορική, καθώς όσο και να ψάξει κανείς αρκετά και δύσκολα μπορεί να βρει μια τόσο εμφατική νίκη στην Ιστορία του Δικεφάλου στις διοργανώσεις της UEFA.

Μην ξεχνά κανείς ότι αυτό το εύκολο 3-0 επί της Βασιλείας, που πέρυσι έφτασε στους 16 του Champions League ήταν μόλις η πρώτη νίκη που πετυχαίνει μακριά από τη Θεσσαλονίκη στα προκριματικά της διοργάνωσης, μετά την παρθενική του εντός έδρας νίκη της περασμένης εβδομάδας.

Ο ΠΑΟΚ που θεωρητικά ήταν η ομάδα που έπαιζε για δύο αποτελέσματα, μετά το 2-1 της Τούμπας, έκανε πράξη αυτό που έλεγε από προχθές ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπήκε στο γήπεδο, άψογα στημένος από τον προπονητή του, όχι για να υπερασπιστεί το ισχνό προβάδισμα του αλλά για να κερδίσει. Δεν κινδύνευσε, επέβαλε το παιχνίδι του, εκμεταλλεύτηκε το γκολ του Βαρέλα που από νωρίς επέφερε το καίριο χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία των Ελβετών και τους έκανε τελικά εύκολη λεία στις ορέξεις του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε, απόλυτα δίκαια, με δύο νίκες σε βάρος της Βασιλείας, παίζοντας και στα δύο παιχνίδια χωρίς έναν από τους πλέον ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και δίνοντας το δεύτερο χωρίς τον Αρχηγό του τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Αυτά τα 15-20 λεπτά πραγματικού χρόνου, από την στιγμή που φάνηκε πως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι και το γκολ του Βαρέλα στο 7΄θα πρέπει να ήταν από τα πλέον δύσκολα που πέρασε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου, που όχι μόνο βρέθηκε στο γήπεδο αλλά φρόντισε να κάνει όσο το δυνατόν πιο έντονη την παρουσία του εκεί, σίγουρα θα έκανε χιλιάδες σκέψεις για το τι έφταιξε και η ομάδα του έφτασε να δίνει τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό της αγώνα,-μέχρι τον επόμενο τελικά- χωρίς καθαρόαιμο ακραίο αμυντικό και χωρίς πραγματική εναλλακτική του Βιεϊρίνια.

ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ…ΥΨΟΣ ΤΟΥ Ο ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι σκεφτόταν την ίδια ώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου…Αν δηλαδή τον είχε λούσει κρύος ιδρώτας ή ήταν σίγουρος ότι ο Άνχελ Κρέσπο θα τα καταφέρει στα αριστερά και ότι ο Εβγέν Χατσερίντι θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αγώνα που όλοι πίστευαν πως ο ΠΑΟΚ θα πιεστεί.

Στην πράξη η απουσία του Βιεϊρίνια δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, ίσως γιατί και η Βασιλεία δεν πίεσε ποτέ πραγματικά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Κρέσπο τη δουλειά του την έκανε και ο Χατσερίντι στάθηκε στο ύψος του. Ναι, είναι μάλλον αργός και σίγουρα ανέτοιμος… Ναι, τον βόλεψε ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν ο Ελβετοί με τις σέντρες και τα γεμίσματα…Ωστόσο ο ομογενής αμυντικός έδειξε ότι ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του με την εμπειρία του, βασιζόμενος σε αυτήν είχε καλές τοποθετήσεις και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του.

Έτσι ο Ιβάν Σαββίδης έφυγε από το γήπεδο «με το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη». Και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και η απουσία του Βιεϊρίνια δεν κόστισε και ο Χατσερίντι, που είναι προσωπική του επιλογή, πήγε καλά. Κατά συνέπεια χαρούμενος θα είναι όταν μοιράσει στους παίκτες το υψηλό πριμ που τους υποσχέθηκε.

Ο Δικέφαλος με την πρόκριση του έχει αποκομίσει πολλαπλά οφέλη. Βασικά εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία, έστω και στο Europa League, τον μικρότερο από τους φετινούς στόχους. Το κυριότερο είναι ότι κράτησε ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ δεν απέκλεισε μόνο τη Βασιλεία αλλά έδειξε ότι μπορεί να περάσει και από την Σπαρτάκ Μόσχας και όποια ομάδα είναι πιθανό να βρει στο δρόμο του. Γιατί ο χθεσινός ΠΑΟΚ ήταν ομάδα Champions League...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ