OPINIONS

Ντούγκλας Αουγκούστο: Ένας μαχητής στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα "σημάδια" του Ντούγκλας Αουγκούστο στα πρώτα του 45 λεπτά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έδειξαν ότι μπορεί να γίνει ο αγαπημένος του προπονητή του, Αμπέλ Φερέιρα. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει.

Στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του φάνηκε ότι αυτό που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός, στα πρώτα του 24ωρα στο Δικέφαλο, είναι να περνά από "ακτινογραφία" τους ποδοσφαιριστές του.

Και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν είναι δογματικός με το σχηματισμό, ωστόσο είναι φανερό ότι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ μετρά τις δυνάμεις των παικτών του για να δει αν μπορεί να παίξει το αγαπημένο του 4-4-2 με τα δύο εξάρια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό που έπαιζε στην Μπράγκα και αυτό που ο ίδιος θεωρεί ιδανικό για τον τρόπο, με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του.

Είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μεταλλαχθεί σε ΠΑΟΚ του Φερέιρα και πως ίσως να απαιτηθούν για να γίνει κάτι τέτοιο και επιπλέον μεταγραφικές κινήσεις.

ΦΩΝΑΞΕ ΠΑΡΩΝ Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ

Ο ποδοσφαιριστής που έδειξε με το καλημέρα ότι μπορεί να γίνει ο αγαπημένος του Πορτογάλου, είναι ο Ντούγκλας Αουγκούστο. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος στα πρώτα του 45 λεπτά με τον ΠΑΟΚ κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του, όχι τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες, αλλά κυρίως για την αποφασιστικότητα του να πετύχει στο πέρασμα του στην Ευρώπη. Ούτε αυτός, ούτε κανείς άλλος ποδοσφαιριστής έδειξε ότι είναι έτοιμος και για να λέμε την αλήθεια θα ήταν και αφύσικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά από μόλις τρεις προπονήσεις. Μια πρώτη γεύση για το τι μπορεί να κάνει την έδειξε.

Ανασταλτικά ήταν δυναμικός στα μαρκαρίσματα του, στα τάκλιν του και στα τρεξίματά του. Όταν ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να χτίσει από πίσω επιθέσεις, ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτό που ζητά ένας προπονητής που θέλει να έχει δύο εξάρια στη μεσαία του γραμμή. Να κινείται πάντα κοντά στον αμυντικό που έχει την μπάλα για να του δώσει στήριγμα και όταν ο ίδιος την έχει στα πόδια του να τη δίνει και να ανοίγεται αμέσως για την ξαναπάρει.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η ανάρτησή του στο Instagram όταν έμπαινε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει από την πατρίδα του για τη Θεσσαλονίκη έγινε αφορμή για σχόλια. Αγκαλιά με τους γονείς του την σύζυγο του, που εγκυμονεί το δεύτερο παιδί του και με την πεντάχρονη κόρη έγραψε "για σας τα κάνω όλα". Και ήταν λογικό να αναρωτηθεί κανείς: "Πού πάει αυτός; Στον πόλεμο;". Μπορεί το ταξίδι του για την Ελλάδα να μην ήταν αυτό που περίμενε, αφού έχασε την πτήση για την Αθήνα και περίμενε με τις ώρες στη Ρώμη για να ανέβει στο επόμενο. Αλλά ο 23χρονος μέσος έχει μάθει από δυσκολίες από πολύ μικρός…

Ο Ντούγκλας ήρθε στον ΠΑΟΚ με το μαχαίρι στα δόντια που έλεγε και ο Πάμπλο Γκαρσία και έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να κάνει τη μεγάλη καριέρα που όλοι εκτιμούσαν πριν από δύο τρία χρόνια όλοι στην Βραζιλία εκτιμούσαν ότι μπορεί να έχει.

Αν θα τα καταφέρει ή όχι, είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσει κανείς. Όμως αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να τα καταφέρει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ