ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Άλκμααρ 0-1: Ήττα με αρκετά συμπεράσματα στο πρώτο φιλικό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΛΚΜΑΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ντεμπούτο του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (0-1) από την Άλκμααρ και έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά και ίσως και μεταγραφές για να στηρίξει το 4-4-2 του Πορτογάλου.

Στο πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους - όπου διεξάγεται το κύριο μέρος της θερινής προετοιμασίας - ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα (0-1) από την Άλκμααρ.

Ο Πορτογάλος νέος προπονητής του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα, δοκίμασε δύο ενδεκάδες, έδωσε νέο ρόλο στον Ομάρ Ελ Καντουρί, ενώ οι προσθήκες άφησαν και τα πρώτα δείγματα γραφής. Δείτε τα έξι πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1.ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο Πορτογάλος τεχνικός παράταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2 σε μια ενδεκάδα με ένα νέο πρόσωπο σε κάθε γραμμή. Ο Μελίσσας που επέστρεψε από δανεισμό ήταν κάτω από την εστία, ο Χατζηισαΐας παρτενέρ του Βαρέλα στα στόπερ και στα δύο άκρα της άμυνας οι Μάτος και Γιαννούλης.

Ο Κάτσε με τον Καντουρί ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά οι ακραίοι και το δίδυμο στην κορυφή ο Άκπομ με τον νεαρό Γαϊτανίδη. Μόνο στα άκρα τα ζευγάρια των παικτών του ΠΑΟΚ είχαν εμπειρία συνεργασίας από την περασμένη αγωνιστική περίοδο: Μάτος και Ζαμπά στα δεξιά και Γιαννούλης Μπίσεσβαρ στα αριστερά.

2.ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ

Από το πρώτο φιλικό και μετά από μόλις τρεις προπονήσεις φάνηκαν τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του ο Αμπέλ Φερέιρα. Οι ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει τους αντίπαλους του ψηλά και να παίξει επιθετική άμυνα όταν δεν είχε την κατοχή. Σε φάση επίθεση ήθελε να παίξει με γρήγορες πάσες είτε κάθετες από τον άξονα, είτε μεγάλες προς τους ακραίους.

Από τα τέσσερα στοιχεία αυτά, εκείνο που εφαρμόστηκε καλύτερα από όλα ήταν η πίεση, πολύ ψηλά ακόμη και μέχρι τη μικρή περιοχή των Ολλανδών. Με αιχμή του δόρατος τον Άκπομ που έβγαινε πρώτος να πιέσει και με τους υπόλοιπους να ακολουθούν να κάνουν "παγίδες" στους αντιπάλους ο ΠΑΟΚ έκλεψε αρκετές μπάλες χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις κατοχές που κέρδισε.

Από το 10' μέχρι και το 30' ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να μπορεί να χαρακτηριστεί ως "κλασσική". Ωστόσο η πίεση του έδινε την δυναμική να είναι απειλητικός μπροστά και να μην κινδυνεύει στην άμυνα.

3.Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Από τους "παλιούς" αυτός που είχε διαφορετικό ρόλο, από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Πιο πίσω από το φυσικό του χώρο στο πλευρό του Κάτσε ο Μαροκινός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης κυρίως ανασταλτικά καθώς δημιουργικά δεν άλλαξαν και πολλά στις απαιτήσεις που είχε από αυτόν ο προπονητής του. Έτρεξε, πίεσε και κάποιες κάθετες προσπάθησε να περάσει, δίνοντας λύση στα χαφ στον Πορτογάλο.

Γενικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός ανασταλτικά και δεν κινδύνευσε παρά μόνο στη φάση του γκολ που δέχθηκε στο 43΄από λάθη της άμυνας του. Πρώτα του Καντουρί που έχασε τη μπάλα, στη συνέχεια του Γιαννούλη που δεν έδιωξε σωστά και τέλος του Χατζηισαΐα που δεν πήγε με δύναμη πάνω στον σκόρερ Στενκς που σούταρε και νίκησε τον Μελίσσα.

4. ΠΟΛΛΟΙ "ΝΕΟΙ" ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο τα νέα πρόσωπα ήταν περισσότερα και λογικά ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε πολύ χρόνο για να βρει τα πατήματα του. Ζίβκοβιτς στο τέρμα, Ροντρίγκο και Δεληγιαννίδης οι δύο μπακ, Ντουγκλας και Μίσιτς στα χαφ, Ενρίκε και Λημνιός ακραίοι μέσοι και Στοχ με τον νεαρό Μαρκόφσκι στην κορυφή.

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ πήγε καλά και στο δεύτερο μισό του αγώνα παρά τα νέα πρόσωπα που είχε στην άμυνα του. Ροντρίγκο, Μιχάι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, ο Δεληγιαννίδης είχε κάποια ημιτελή ανεβάσματα, ωστόσο ανασταλτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Άλκμααρ ο ΠΑΟΚ λειτούργησε σχετικά σωστά.

5.ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΝΤΟΥΓΚΛΑΣ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΧ

Από τα νέα πρόσωπα αυτός που φάνηκε περισσότερο από όλους ήταν ο Ντούγκλας Αουγκούστο. Με δυναμισμό και πάθος στα μαρκαρίσματα του, κοντά πάντα στην μπάλα και με κίνηση για να μένει ανοικτός και να δώσει στήριγματα στους συμπαίκτες του είχε και μια καλή προσπάθεια με ένα σουτ που έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά ο Μπίζοτ απέκρουσε.

Σε αντίθεση με το Βραζιλιάνο ο Στοχ έδειξε να είναι… έξω από τα νερά του. ξεκίνησε μπροστά αλλά πολλές φορές γύρισε πίσω, ίσως για να πάρει μπάλα και άλλες τραβιόταν στο αριστερό άκρο και πιο κοντά στη φυσική του θέση στα εξτρέμ. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πιο παραγωγικός παίκτης του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πέδρο Ενρίκε.

6. ΘΕΛΕΙ ΦΟΡ ΓΙΑ ΤΟ 4-4-2

Το σίγουρο είναι ότι αν μη τι άλλο ο ΠΑΟΚ χρειάζεται φορ για να στηρίξει το 4-4-2 που θέλει ο Αμπέλ Φερέιρα. Και έχει να περιμένει έναν το Σβιντέρσκι όταν ο Πολωνός ενσωματωθεί στην αποστολή στις 15 του μήνα. Πέλκας και Λάμπρου δεν αγωνίστηκαν λόγω ενοχλήσεων αλλά θα είναι διαθέσιμοι για τον προπονητή τους σε πέντε εβδομάδες για τα πρώτα παιχνίδια του ChampionsLeague. Κάτι που δεν ισχύει φυσικά για τους Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια αλλά ούτε και το Βέρνμπλουμ που υπολογίζεται να μπει στο τέλος του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας του Δικεφάλου.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Κάτσε, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λέο Ζαμπά, Άκπομ, Γαϊτανίδης.

H ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο:Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Κρέσπο, Δεληγιαννίδης, Ντούγκλας, Μίσιτς, Πέντρο Ενρίκε, Λημνιός, Στοχ, Μαρκόβσκι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ