Το ΕSPN ερευνούσε τον Nassar και το Michigan State από το 2014

Ο Larry Nassar καταδικάστηκε σε 200+ χρόνια φυλάκισης, ως ένοχος σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 200 κοριτσιών, στην εθνική ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ και το Michigan State University, για το οποίο το ESPN αποκάλυψε τεράστιο σκάνδαλο με συγκάλυψη δεκάδων σχετικών υποθέσεων.

 

Το ESPN ήταν το μέσο που δημοσίευσε ένα longread, το οποίο αφορούσε σκάνδαλο ενός εκ των πιο ιστορικών πανεπιστημίων των ΗΠΑ, του Michigan State University, το οποίο ανήκει στη δεύτερη υψηλότερη λίστα του οίκου Moody's (αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα), αλλά σύντομα θα εξαφανιστεί από αυτή. Και η αιτία θα είναι η έρευνα του Outside the lines, προϊόντος του κολοσσού των media που αφορά το ερευνητικό τμήμα. Μια στιγμή και θα στα πω όλα, όπως θα σου αποκαλύπτω το ρόλο των γυναικών δημοσιογράφων, σε αυτό το project που άρχισε το 2014, όταν έθεσε στο επίκεντρο μπασκετμπολίστες και footballers δέκα εκ των μεγαλύτερων πανεπιστημίων.

Το ESPN’s Enterprise unit (των 15 μελών) συγκροτείται από πολυβραβευμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με θέματα που άλλοι δεν κατάφεραν έστω να πλησιάσουν. Από το Γενάρη του 2017, ανήκει σε αυτήν την ομάδα η Tisha Thompson, δημοσιογράφος που έχει βραβευθεί 24 φορές με Emmy -16 με Associated Press Awards, 15 με Edward R. Murrow Awards (για το ραδιόφωνο) και 3 φορές με Gracie Awards (για τις γυναίκες των media). Κάποια από τα θέματα της έχουν οδηγήσει στη δημιουργία νέων νόμων και κανονισμών, σε δεκάδες απολύσεις και αλλαγές στελεχών. Η πέμπτης γενιάς δημοσιογράφος (ναι, στην οικογένεια της αυτό το επάγγελμα ήταν παράδοση), είναι απόφοιτος του Princeton University, με masters από το University of Missouri Gruaduate School. Τελεί και χρέη μέλους στο Fund for Investigative Journalism (συγκεντρώνει πόρους για έρευνες).

Είναι και εκείνη που ανέλαβε τις συνεντεύξεις των προπονητών στα προγράμματα του μπάσκετ και του football του Michigan State University. Η αιτία αυτών των συνεντεύξεων ήταν το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με συγκάλυψη υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, που είχαν ως κυρίαρχο πρωταγωνιστή τον Larry Nassar: τον γιατρό της εθνικής ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ και του MSU, ο οποίος καταδικάστηκε σε περισσότερα από 200 χρόνια φυλάκισης, μετά τα στοιχεία που έδωσαν 265 κορίτσια, κατά τα οποία τις είχε παρενοχλήσει ή και κακοποιήσει, σε διάστημα δυο δεκαετιών. Καταγγελίες είχαν γίνει, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Με αφορμή αυτήν την τραγική ιστορία (η οποία αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην καθημερινή εκπομπή του ESPN, με τίτλο Outside the lines,  που εξετάζει κρίσιμα θέματα, στα περισσότερα αμερικανικά σπορ, εντός και εκτός γηπέδων), βγήκε στην επιφάνεια και η συγκάλυψη άλλων ανάλογων υποθέσεων του MSU, μεταξύ των οποίων ήταν και η καταγγελία που είχε κάνει τον Αύγουστο του 2010, μια γυναίκα ονόματι Carolyn Schaner, η οποία είχε ενημερώσει το πανεπιστήμιο πως έπεσε θύμα βιασμού από δυο παίκτες της ομάδας μπάσκετ: τους Adreian Payne και Keith Appling.

To MSU δεν έκανε κάτι, με την κοπέλα να πηγαίνει στην αστυνομία της περιοχής, όπου άκουσε βοηθό εισαγγελέα να της λέει "δεν δείχνεις αρκετά δυνατή, ώστε να αντέξεις τις ερωτήσεις των δικηγόρων των μπασκετμπολιστών". Η επιμονή που έδειξε η Schaner είχε ως συνέπεια να ασχοληθεί το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ με το MSU και να αποκαλυφθεί η δράση του Nasser -μεταξύ πολλών άλλων. O καθ' ύλην αρμόδιος του αθλητικού τμήματος των Spartans, Mark Hollis παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ομοίως και η 20η πρόεδρος του κολεγίου, Lou Anna Simon.H Simon δήλωσε ότι "όπως οι τραγωδίες πολιτικοποιούνται, κάποιος πρέπει να φταίει".

To ΕSPN που έδωσε μάχη σε κάθε βήμα της έρευνας, με το MSU, αναζητούσε εκ του σύνεγγυς συζήτηση με τους Tom Izzo (κόουτς της ομάδας μπάσκετ) και τον Mark Dantonio (κόουτς της ομάδας football), αλλά άκρη δεν έβγαζε. Ώσπου η Tisha Thompson πήγε στα γήπεδα των ομάδων και τους έπιασε μετά τους αγώνες. Η πρώτη ερώτηση στον Izzo ήταν "ο Travis Walton είχε κατηγορηθεί το 2010 για επίθεση, μετά τη γροθιά που έριξε στο πρόσωπο φοιτήτριας του MSU, ενώπιον μαρτύρων. Γιατί του επιτρέψαμε να συνεχίζει να παίζει;". Παρεμπιπτόντως ήταν ο καλύτερος αμυντικός του 2009, στην Big Ten. Ο Izzo είπε ότι "θα συνεργαστούμε με κάθε έρευνα. Πάντα το κάναμε. Και αυτό είναι το μόνο που θα πω: ότι είμαστε συνεργάσιμοι". Μόνο που η Thompson δεν έφυγε. Τον ρώτησε "γιατί έφυγε ο Walton;", με τον προπονητή να λέει "αποφοίτησε", πριν η Thompson συνεχίσει με το "και τι έγινε με τη γυναίκα που έκανε καταγγελία βιασμού της από δυο παίκτες σας;".

Ο Izzo είπε για τον Walton (μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης έχασε τη δουλειά που είχε ως assistant στους Agua Caliente Clippers, της NBA G League) ότι "για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω γιατί έφυγε ο Walton. Πήγε στην Ευρώπη να παίξει (σ.σ. στη Λουγκάνο). Για τα άλλα, έχω να πω ότι συνεργάζομαι με τις έρευνες. Το έκανα τότε, το κάνω και τώρα. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ερωτήσεις που δεν αφορούν το μπάσκετ". Φυσικά και η Thompson δεν έκανε πίσω και "χτύπησε" με το "όπως κοιτάτε πίσω στον τρόπο που χειριστήκατε τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, μετανιώνετε για κάτι;".

Η απάντηση του Izzo, που βάσει στοιχείων κάλυπτε τους αθλητές του, ήταν μια από τα ίδια ("συνεργάζομαι και θα συνεχίσω να το κάνω"), με τη δημοσιογράφο να μην τον αφήνει σε ησυχία και τον κόουτς να λέει “λέω κάθε μέρα στους παίκτες μου πώς να συμπεριφέρονται στις γυναίκες”, με την Thompson να τον ακολουθεί όπως περπατούσε εκείνος προς τα αποδυτήρια και κάποια στιγμή να τον ακούει να λέει “σου μίλησα ευγενικά και θα συνεχίσω να σου λέω ό,τι σου 'χω πει ήδη. Ίσως μια μέρα να μπορώ να κάνω περισσότερα. Δεν είναι σήμερα αυτή η μέρα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω από ό,τι έχω ήδη πει. Ανησυχώ για τους επιζήσαντες. Αυτά και τίποτα άλλο”. H Τhompson συνέχισε να τον ρωτά, εκείνος συνέχισε να μην απαντά, έως ότου κρύφτηκε στα αποδυτήρια.

Μια άλλη γυναίκα του ερευνητικού τμήματος του ESPN, η Laura Lavigne, η οποία εργάζεται στο ίδιο μέσο την τελυταία δεκαετία, αποκάλυψε περαιτέρω στοιχεία, με πρώτη την ιατρική έκθεση της κοπέλας που είχε χτυπήσει ο Walton. Το θύμα έδωσε στο ESPN τα ιατρικά έγγραφα που δείχνουν ότι έπαθε διάσειση, μετά το χτύπημα. Η αναφορά της αστυνομίας που επίσης εξασφάλισε το μέσο, αφορά και δυο μάρτυρες που είδαν τον Walton να φέρει το χτύπημα.

Η Lavigne είχε αναλάβει το κομμάτι με την εξασφάλιση των αδιάσειστων στοιχείων που αποδείκνυαν την τακτική του Michigan State να κρύβει τις -σοβαρές- καταγγελίες, κάτω από το χαλί, πολλώ δε όταν αυτές αφορούσαν αθλητές-σταρ του κολεγίου. Ήταν εκείνη που "ξεσκέπασε" τις καταγγελίες που είχαν κάνει δεκάδες κορίτσια, για τον Larry Nassar και τόνισε ότι η διαδικασία μόνο εύκολη δεν ήταν -καθώς τα πανεπιστήμια έχουν τακτική να καθυστερούν στην παράδοση των δημοσίων ντοκουμέντων. Ήταν και αυτή που επωμίσθηκε την ευθύνη να διευκρινίσει τι είχε γίνει με τους Adreian Payne (όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, οι Magic διέκοψαν το 2-way contract που είχαν μαζί τους) και Keith Appling (στην αποκάλυψη, βρισκόταν στη φυλακή, για οπλοκατοχή), σε ό,τι αφορά την καταγγελία κοπέλας ότι τη βίασαν. Η Carolyn Schaner δήλωσε πως "το πανεπιστήμιο έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να με κάνει να εγκαταλείπω, να με κάνει να σωπάσω".

 

Η Lavigne είχε μετάσχει και στην έρευνα που έκανε το ESPN για το Baylor University (σχετική πάλι, με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις), η οποία έγινε και βιβλίο. Άρα ήταν η κατ εξοχήν αρμόδια για να ασχοληθεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν γενικά, τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ αυτές τις υποθέσεις. Και ναι, είναι αυτός που φαντάζεστε (για να μη χάσουν τα χρήματα από τις δωρεές και τις επιχορηγήσεις, τις κρύβουν).

"Βρήκαμε μια σειρά από υποθέσεις που αφορούσαν τα προγράμματα του μπάσκετ και του football στο MSU και οι οποίες δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Βρήκαμε και πολλά ερωτηματικά, σχετικά με αυτές τις υποθέσεις, κυρίως ως προς τον τρόπο που τις χειρίστηκε το πανεπιστήμιο. Αν υπήρχε δηλαδή, κάποια συνέπεια ή έστω μια συζήτηση με τους παίκτες που εμπλέκονταν, σχετική με το τι είχε συμβεί". Δεν είχε γίνει τίποτα.

Και πώς έκανε δουλειά; "Στην πορεία ανακαλύψαμε μια γυναίκα που εργαζόταν στο MSU ως σύμβολος σεξουαλικών υποθέσεων -είχε αντικαταστήσει εκείνον που... κακοποιούσε τις φοιτήτριες, οι οποίες κατέφευγαν σε εκείνον για βοήθεια- και είχε παραιτηθεί, γιατί δεν άντεχε τις πρακτικές". Η Lauren Alsweed παρείχε και τα ντοκουμέντα, για το πώς αντιδρούσε επισήμως το πανεπιστήμιο, στις καταγγελίες για σεκουαλική παρενόχληση/κακοποίηση. "Ήταν ξεκάθαρο ότι οι υπεύθυνοι, από την αστυνομία του campus έως τους υπεύθυνους του Spartan athletic department δεν έκαναν τα δέοντα. Τουναντίον, βρήκαμε μια μανιέρα εκτεταμένης άρνησης, αδράνειας και καταστολής των πληροφοριών από τους υπευθύνους". Η δημοσίευση της έρευνας, πέραν των παραιτήσεων, είχε ως συνέπεια και τις διαμαρτυρίες φοιτητριών που φώναζαν "αξίζουμε καλύτερα πράγματα".

 

Πάμε τώρα, σε μια άλλη περίπτωση γυναίκας που ανέλαβε να παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνας (στην εκπομπή της) και κατάφερε να ξεχωρίσει, ως αρθρογράφος του ESPN, πριν τιμωρηθεί -δυο φορές-, επειδή κατέθεσε προσωπική άποψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν τέλει μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα. Η Jemele Hill είναι 42 χρόνων. Εργάζεται ως αθλητική συντάκτης από το 1999. Η πρώτη δουλειά που “έπιασε” ήταν στο Detroit Free Press, μέσο της γενέτειρας της. Όταν πρωτοέπιασε πληκτρολόγιο στα χέρια της, ήταν ακόμα φοιτήτρια στο Michigan State University. Αρχικά, είχε ασχοληθεί με τις ομάδες του football και του μπάσκετ του κολεγίου της, τις οποίες κάλυψε σε πέντε Final Fours (του μπάσκετ) και τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα football. Το 2004 κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τα playoffs του ΝΒΑ και το 2005 προσελήφθη από την Orlando Sentinel. Εκεί έμεινε μόλις ένα χρόνο, διότι της χτύπησε την πόρτα το ESPN. Πριν φύγει, μίλησε στο Columbia Journalism Review.

Η μόνη μαύρη αθλητική αρθρογράφος

Αφορμή ήταν έρευνα που είχε κάνει η Associated Press Sports Editors, βάσει της οποίας ήταν η μόνη μαύρη γυναίκα αρθρογράφος, σε 305 εφημερίδες. Είχε σχολιάσει πως “από τη μία χαίρομαι για τη διάκριση μου ως “μαύρης αρθρογράφου”, γιατί μεταφέρω τις εμπειρίες που έχω ζήσει στη στήλη μου. Από την άλλη, είναι λυπηρό. Τι λέει για τη δουλειά μας πως είμαι η μόνη;”. Ομολόγησε πως δεν είναι εύκολο να αισθάνεσαι την πίεση αυτής της πρωτιάς “γιατί ως πρωτάρα θα κάνω λάθη, αλλά ως 30χρονη και μοναδική εκπρόσωπος των μαύρων γυναικών αθλητικών συντακτών, δεν έχω την πολυτέλεια αυτή”.

Με αφορμή μια έρευνα που είχε κάνει συνεργάτης της, για τη χρήση αναβολικών ουσιών στο baseball, είχε πει ότι “δεν είμαι σίγουρη πως οι εφημερίδες θέλουν την ερευνητική δημοσιογραφία, γιατί χρειάζεται χρόνο και χρήμα. Και έτσι όπως μειώνονται πια τα προσωπικά, δεν υπάρχουν οι πόροι να δώσεις σε 2-3 ανθρώπους 8-9 μήνες, για να ασχοληθούν με ένα θέμα. Φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πια το να εκφράζεις άποψη, από το να βρίσκεις ειδήσεις. Τα αθλητικά τμήματα πρέπει να γίνουν πιο δημιουργικά και να δουλεύουν όλο το 24ωρο, ώστε να παρέχουν στον κόσμο όσα δεν μπορεί να δει στην τηλεόραση”.

Η ίδια έκανε ακριβώς αυτό και όταν αποδέχθηκε την πρόταση του ESPN, το 2006. Ερευνούσε, αποκάλυπτε, ασκούσε κριτική, που ήταν προϊόν ρεπορτάζ. Είχε δημιουργήσει και στήλη που αφορούσε ερωτήσεις μη αθλητικού περιεχομένου σε αθλητές. Και ναι, τότε αυτό ήταν κάτι το πρωτότυπο.

Η πρώτη τιμωρία... αποκλεισμού

Προφανώς και η δουλειά που έκανε ήταν τόσο καλή, που το ESPN της έδωσε στήλη αρθρογράφου. Στα playoffs του ΝΒΑ, το 2008 δέχθηκε την πρώτη τιμωρία από την εργοδοσία. Σε άρθρο της για το ζευγάρι των Celtics με τους Pistons, είχε γράψει “το να υποστηρίζω τους Celtics είναι σαν να λέω πως ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν θύμα. Σαν να ελπίζω πως ο Gorbachev θα πατούσε το κόκκινο κουμπί πριν τον Reagan”.

Έγινε χαμός, με πλήθος κόσμου να διαμαρτύρεται για το περιεχόμενο και το ESPN να αποσύρει τη στήλη της, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση (ναι, συμβαίνουν παντού αυτά). Εκείνη εξήγησε ότι “σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό που έγραψα ήταν φυλετικού περιεχομένου. Στο Detroit το 80% του πληθυσμού είναι Αφροαμερικανοί και όπως έγραψε ο συνάδελφος μου, JA Adande σε ένα φανταστικό άρθρο στην αρχή της σεζόν, οι κατά κύριο λόγο, λευκοί Celtics έχουν πρόβλημα με το να γίνουν αποδεκτοί από τις μαύρες κοινότητες”. Η τιμωρία της ήταν αποκλεισμός μιας εβδομάδας και δημόσια συγγνώμη.

Σημείωση: κάτι ανάλογο (σύγκριση με αναφορά στον Χίτλερ) είχε κάνει και ο Lou Holtz, συνεργάτης του ESPN στο football, το 2008 και δεν άνοιξε μύτη. Εννοώ δεν τιμωρήθηκε.

Από το 2011 μαζί με τον Michael Smith άρχισαν podcast με τίτλο “His & Hers”. Είχε τέτοια επιτυχία που πέρασε και στην τηλεόραση. Η εφημερίδα Los Angeles Times είχε γράψει πως “αντί να μιλούν για ώρες, δημιουργώντας τεχνητές διαφωνίες, προσφέρουν ενδιαφέρον περιεχόμενο”. Η εκπομπή διήρκεσε έως το Γενάρη του 2017. Ένα μήνα μετά αμφότεροι ανέλαβαν το SportsCenter, “σημαία” του κολοσσού. Ήταν οι πρωταγωνιστές στο κυρίως πρόγραμμα που προβάλλεται στις 18.00, κάποιοι ήταν πως το πέρασαν στο επόμενο επίπεδο. Άλλοι στάθηκαν στη μείωση της τηλεθέασης, κατά 4%. Στις 11 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, η Hill άσκησε δριμεία κριτική στον Donald Trump -ναι στο Twitter. Μεταξύ πολλών άλλων, τον χαρακτήρισε  “white supremacist” (υπέρμαχο της λευκής υπεροχής), μισαλλόδοξο και τελείως ακατάλληλο για Πλανητάρχη. Το ESPN διαχώρισε τη θέση του (σε ανακοίνωση έγραψε πως “μιλήσαμε με την Jemele και αναγνωρίζει ότι οι πράξεις τις ήταν ανάρμοστες”), με την ίδια να λέει ότι εννοούσε κάθε λέξη, αλλά επρόκειτο για 100% δική της άποψη και όχι του μέσου στο οποίο εργάζεται “το οποίο δέχεται άδικη επίθεση”.

 

Ο Τrump είχε να πει τα χειρότερα για το ESPN και απαίτησε συγγνώμη (φευ), ο Λευκός Οίκος κατακεραύνωσε το μέσο και ζήτησε την απόλυση της αρθρογράφου, ενώ υπήρχαν και αυτοί που στάθηκαν δίπλα στη Hill, απέναντι στο ESPN και το Λευκό Οίκο πριν καταλήξουν στο “με το να απαιτούν την απόλυση της Hill παραβιάζουν το First Amendment (πρώτη τροπολογία του Συντάγματος που αναφέρει “Το Κογκρέσο δεν θα εγκρίνει νόμο που θα υποστηρίζει την εγκαθίδρυση θρησκείας ή που θα απαγορεύει την ελεύθερη θρησκευτική λατρεία ή που θα περιορίζει την ελευθερία του λόγου ή του τύπου ή το δικαίωμα του λαού να συνέρχεται ειρηνικά και να αιτείται στην Κυβέρνηση σχετικά με την ικανοποίηση παραπόνων του”). Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν απολύθηκε. Παρεμπιπτόντως, δεν ζήτησε συγγνώμη.

 

Η Hill είχε γίνει εθνικό θέμα και μεταξύ αυτών που της είχαν στείλει μηνύματα στήριξης, ήταν και ο rapper Uncle Luke. Για την ακρίβεια, τιτίβισε ένα μήνυμα για αυτή: “Να θυμάσαι μόνο ένα πράγμα: δεν έχεις να εξηγήσει τίποτα. Αυτοί που μισούν θα συνεχίσουν να μισούν. Ανεξάρτητα από αυτό, εσύ να συνεχίσεις να κάνει ό,τι κάνεις, ό,τι σε κάνει χαρούμενη. Η ζωή είναι πολύ μικρή”.

Στις 9 Οκτωβρίου το ESPN ανακοίνωσε τη νέα τιμωρία της Hill. Αυτήν τη φορά ήταν αποκλεισμός δυο εβδομάδων “γιατί είναι η δεύτερη παράβαση των οδηγιών μας που αφορούν τα social media”. Αυτό που είχε κάνει ήταν να απαντήσει στον ιδιοκτήτη των Dallas Cowboys, Jerry Jones για τη δήλωση του “θα κρατήσω στον πάγκο τους παίκτες που δεν θα σεβαστούν τη σημαία” (που θα γονάτιζαν στην ανάκρουση του ύμνου). Η Hill πρότεινε -μέσω Twitter- στους φαν που διαφωνούσαν να μποϊκοτάρουν τους χορηγούς της ομάδας! Διευκρίνισε ότι δεν έκανε λόγο για μποϊκοτάζ στο NFL, τονίζοντας πως “όλοι βάζουν τεράστιο βάρος στις πλάτες των παικτών”.

 

Αντιλαμβάνεσαι πως ό,τι και αν έκανε η Hill είχε μπει κάτω από το μεγεθυντικό φακό (για όλους τους λάθος λόγους) και επειδή από ό,τι φαίνεται, εκείνη δεν σκέφτεται καν να αλλάξει τακτική, ζήτησε μετάθεση, στο Undefeated, site που ανήκει στο ESPN και αφορά αθλητισμό, φυλετικές διακρίσεις και pop κουλτούρα. Οι υπεύθυνοι το 'χουν χαρακτηρίσει ως “το μαύρο Grantland” και ότι εμπνεύστηκαν από στίχο της Maya Angelou κατά τον οποίο “μπορεί να ζήσεις πολλές ήττες, αλλά δεν πρέπει να ηττηθείς”.

Θέλω να κάνω τη δουλειά μου σε μέσο που θα μπορώ να είμαι ο άνθρωπος που είμαι

Η ίδια η Jemele Hill μίλησε για πρώτη φορά, για τις εξελίξεις στην καριέρα της την Κυριακή 4/2, στο MSNBC. Για αρχή, ξεκαθάρισε πως “ήταν 100% δική μου απόφαση να πάω στο Undefeated” και μετά πρόσθεσε “πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν πως άρχισα την καριέρα μου στην έντυπη δημοσιογραφία. Το ESPN με προσέλαβε, ως αρθρογράφο. Άρα ήξερε πως δουλειά μου είναι να σχολιάζω θέματα που είναι στην επικαιρότητα και αφορούν τα φύλα και τα σπορ. Οπότε το Undefeated είναι το σπίτι μου. Ήθελα να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου για μέσο με το οποίο ταιριάζουμε απόλυτα, για το οποίο θα μπορώ να είμαι ο άνθρωπος που είμαι”.

Ειρήσθω εν παρόδω, θα συνεχίσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Kαι θα συνεχίσει να ερευνά, όπως θα συνεχίσει να εμπνέει άλλες γυναίκες να περπατούν σε αυτόν τον δρόμο, ανεξάρτητα από το κόστος -γιατί φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο και προσοδοφόρο το να συντάσσεσαι. 

SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TOP GUNS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPORT24.GR

Βασιλακόπουλος: "Ο Πιτίνο θα είναι στην Εθνική, θα είμαι υποψήφιος και το 2020"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον νόμο Αυγενάκη, τους αντιπάλους του στις εκλογές της ΕΟΚ, τον Ρικ Πιτίνο που θα είναι προπονητής της Εθνικής και τι έγινε με Γιαννάκη και Σφαιρόπουλο όταν ήταν στον Ολυμπιακό.

ΤΟ SPORT24.GR ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αυτοψία στο Ρέντη: Αυτό είναι το οικόπεδο της διαμάχης Ολυμπιακού - Κόκκαλη

Το Sport24.gr αποκαλύπτει ποιο είναι το οικόπεδο στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη, το οποίο έφερε την οριστική ρήξη μεταξύ του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη. Δείτε στις φωτογραφίες πόσο άλλαξε η έκταση και ο χώρος τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΟ SPORT24.GR

Η μεγάλη συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στο Sport24.gr

Ο Ρικ Πιτίνο στις 16 Απριλίου 2019 ξεδίπλωσε στο Sport24.gr τη μοναδική προσωπικότητά του εντός και εκτός παρκέ. Ο Τζόρνταν, ο Λεμπρόν, ο Giannis, ο Παναθηναϊκός, το μέλλον του, η Ρεάλ, οι Αγγελόπουλοι, οι Έλληνες προπονητές, το καλό φαγητό και το αγαπημένο ποτό του. Απολαύστε τον.

O ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ SPORT24.GR

Λίνος Χρυσικόπουλος: "Ημουν 5 χρόνια τραυματίας, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ"

Τα παιδικά χρόνια στην Κέρκυρα, οι τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που τον πίστεψε όσο κανείς, η πίεση στην ΑΕΚ, το όνειρο της Εθνικής, ο Ρικ Πιτίνο, το παιδικό ίνδαλμα και ο μεγάλος στόχος. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν μασάει τα λόγια του και δίνει απαντήσεις στο Sport24.gr.