OPINIONS

Χωρίς σεβασμό στο άθλημα

Χωρίς σεβασμό στο άθλημα

Ο Γιώργος Οικονόμου πιάνεται από τη φράση του Ρικ Πιτίνο για την αποχώρηση του Ολυμπιακού και γράφει για το σερί που συνεχίζει ο Παναθηναϊκός.

« Είμαι απογοητευμένος. Αγαπάω το μπάσκετ, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε. Πήγαμε στον Ολυμπιακό και μας κέρδισαν καθαρά, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο παρκέ. Δεν μου αρέσει το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Έχω σεβασμό για τους παίκτες και τους προπονητές του Ολυμπιακού, αλλά έχω απογοητευτεί»,σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ρικ Πιτίνο όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» και αναρωτιόταν γιατί έφυγε η αντίπαλη ομάδα.

Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει το basketball στην πλευρά που θα θέλαμε και πάντα λέει αυτό που πιστεύει, έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι αναζητούσε μια αφορμή για να κάνει τη σκέψη του πράξη και αυτό έδειχνε να έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι του. Εν τέλει αυτή τη φορά αποχώρησε. Η απόφαση αυτή θα κριθεί στο μέλλον αλλά το σίγουρο είναι πώς απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν πλήττεται το μπάσκετ και μόνο. Την ίδια στιγμή που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ετοιμάζονται ν αποθεώσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Αμερικανοί οι οποίοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ προσπαθούσαν να δώσουν εξήγηση για τη διακοπή.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πάρει ενέργεια από την άμυνα του και πέτυχε τον στόχο του. Να πάρει την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σε βάρος του Ολυμπιακού. Μία νίκη που ήταν αποτέλεσμα τόσο της τακτικής όσο και του υπερβάλλοντα ζήλου στην άμυνα.

Ο πρώτος στόχος είναι πιο κοντά για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ολυμπιακού. Μία νίκη που τον βοηθάει να επουλώσει τις -ανοιχτές- πληγές του, πριν δώσει τα τρία σημαντικότερα παιχνίδια για την EuroLeague με Χίμκι (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός) και Γκραν Κανάρια (εκτός). Φυσικά είναι έτοιμος να συνεχίσει το σερί του κατακτώντας τουλάχιστον έναν τίτλο για 24η συνεχόμενη χρονιά. Τα λάθη δε διαγράφονται αλλά πήρε το ματς που το «πρέπει» ήταν τεράστιο. Μέχρι την αποχώρηση πάντως είχαμε και 20 λεπτά μπάσκετ...

ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η παρουσία του Μπριάντε Ουέμπερ στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού φάνηκε να μπερδεύει τους φιλοξενούμενους, την ώρα που έκανε... καλό στο αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Νικ Καλάθης αποτέλεσε τον μπαλαντέρ στο πίσω μέρος του παρκέ, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατούσε τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ των "ερυθρολεύκων".

Έτσι ο Ρικ Πιτίνο είχε +1 παίκτη για να προστατεύσει το καλάθι, δεδομένου ότι πρωταρχικός στόχος ήταν να μην βρει ο Ολυμπιακός εύκολους πόντους από τη ρακέτα. Ειδικά από την στιγμή που ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν έπαιρνε την μπάλα κοντά στο πεδίο δράσης του (εξαιρετική δουλειά στην εκκίνηση από τον Ίαν Βουγιούκα προκειμένου να τον βγάλει εκτός θέσης), οι φιλοξενούμενοι είδαν το άρμα μάχης τους να είναι εκτός αγώνα.

Οι παγίδες από τη δυνατή πλευρά και η διστακτικότητα των παικτών του Ολυμπιακού έδωσαν ρυθμό στην πλευρά του "τριφυλλιού". Κι από εκεί προέκυψαν τα εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο.

Η μισή δουλειά είχε γίνει από νωρίς, ο Ρικ Πιτίνο έβλεπε τα "θέλω" του να υλοποιούνται και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρισκόταν δίχως ιδιαίτερη πίεση σε θέση οδηγού από το πρώτο μέρος.Αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό, το οποίο δεν είδαμε σε πλήρη εφαρμογή. Ένα ημίχρονο δράσης όλο κι όλο, πριν έρθει η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το παιχνίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία! Όσο παίχτηκε μπάσκετ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ