OPINIONS

Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Ο Θανάσης τούς ξύπνησε

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το… Ματ (Λοτζέσκι) του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της EuroLeague, το καμπανάκι του Αντετοκούνμπο και τον αναντικατάστατο Καλάθη.

Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και αυτό που μετράει αυτή την περίοδο είναι οι νίκες. Ειδικά στις αναμετρήσεις που γίνονται εντός έδρας και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε αυτό που έπρεπε δείχνοντας πώς και φέτος το ΟΑΚΑ θα είναι η μεγάλη δύναμη του. Σε μια βραδιά που δεν έλειψαν τα κενά διαστήματα οι «πράσινοι» απέδειξαν πώς έχουν την πολυτέλεια να βγάζουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά τον Νικ Καλάθη να είναι και φέτος το Α και το Ω.

Από κει και πέρα ο Ματ Λοτζέσκι συνεχίζει από κει που τον είχαμε αφήσει στα φιλικά της προετοιμασίας, νιώθει καλά κι έδωσε πολύτιμες λύσεις σε μία βραδιά που ο Παναθηναϊκός ήθελε σκορ. Φυσικά η εικόνα του «τριφυλλιού» στην άμυνα για τρεις περιόδους δεν ήταν αυτή που μπορεί να σε οδηγήσει με ασφάλεια στο θετικό αποτέλεσμα. Με κακές περιστροφές και τον Γουίλμπεκιν να δημιουργεί προβλήματα. Για τον λόγο αυτό η παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστική στις αρχές τις τρίτης περιόδου αφού κατάφερε να ξυπνήσει την ομάδα του, ώστε να επιβάλει το ρυθμό της και να κάνει επιτέλους δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων.

Η αρχή λοιπόν έγινε, με πολλά μαθήματα για τη συνέχεια και την πρώτη πρόκληση, την επόμενη εβδομάδα με τις δύο αναμετρήσεις.

ΜΑΘΗΜΑ 20 ΛΕΠΤΩΝ

Οι οκτώ ασίστ (οι υπόλοιποι είχαν τέσσερις) και η σιγουριά που δίνει ο Νικ Καλάθης στον Παναθηναϊκό φάνηκαν από το πρώτο μέρος, εκεί όπου οι «πράσινοι» είχαν κενά διαστήματα και τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο αρχηγός του δεν ήταν στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν ενέργεια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Παπαπέτρου να πηγαίνει πάνω στον Ουίλμπεκιν και πολύ γρήγορα έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου όμως, οι παίκτες του Πασκουάλ παρασύρθηκαν. Οι κακές αντιδράσεις στις αλλαγές αμυντικά και η αντιμετώπιση της Μακάμπι στη δημιουργία του «τριφυλλιού», έφεραν τα πάνω κάτω. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν εύκολα διαδρόμους με τους «πράσινους» να κοιτούν ενώ την ίδια στιγμή στην επίθεση ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα πηγαίνοντας σε μεγάλες επιθέσεις. Με τη συνέπεια του Ματ Λοτζέσκι κι έχοντας βρει λύσεις από δέκα παίκτες είχε το προβάδισμα, ωστόσο το αμυντικό του πρόβλημα ήταν μεγάλο, σε σχέση με όσα συνηθίζουμε να βλέπουμε στις αναμετρήσεις του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, Ο ΜΑΤ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό το έδωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, στις αρχές τις τρίτης περιόδου. Με πολύ καλές άμυνες του διεθνή φόργουορντ, οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» στοtransitionπαίρνοντας πολύτιμή βοήθεια και από τον Μήτογλου ο οποίος ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Η καλή απόδοση του Θανάση μεταφράστηκε και σε πόντους αλλά το σημαντικό σε αυτό το διάστημα ήταν η άμυνα. Παρόλα αυτα η Μακάμπι δεν το έβαλε κάτω. Και πώς να το κάνει άλλωστε αφού ο Γουίλμπεκιν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό χωρίς να πτοείται από το γεγονός πώς ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει τουλάχιστον τέσσερις παίκτες για να τον σταματήσουν. Επί της ουσίας οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να περιορίσουν αισθητά τους φιλοξενούμενους στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο πήραν ώθηση για να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση με τον Καλάθη στο γνωστό του ρόλο.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε για να πατήσει… γκάζι. Ο Γουίλμπεκιν ξεκίνησε να κάνει επιπόλαιες επιλογές και οι παίκτες του Πασκουάλ ν’ ανεβάζουν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό έχοντας ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Λίγα λεπτά συγκέντρωσης ήθελαν οι γηπεδούχοι, ώστε να γίνουν το αφεντικό στο παρκέ και αυτό έγινε πράξη. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τον Παναθηναϊκό που την επόμενη εβδομάδα έχει μπροστά του, το πρώτο στοίχημα στη διπλή αγωνιστική τηςEuroLeagueκαι το πρώτο εκτός στο Μόναχο για να δείξει πώς μπορεί και μακριά από το ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ