OPINIONS

Μισές δουλειές στη Βαρκελώνη

EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την καλή προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στην ισχυρή Μπαρτσελόνα, και τα λάθη τα οποία δεν έμειναν ατιμώρητα από τον Μάλκολμ Ντιλέινι.

Η προσπάθεια για να κοιτάξει στα μάτια τη Μπαρτσελόνα, είχε αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά έμεινε στη μέση. Οι "πράσινοι" γι' ακόμα μία αναμέτρηση έδειξαν την ποιότητα που έχουν επιθετικά αλλά τα προβλήματα και τα παιδικά λάθη δεν έμειναν ατιμώρητα από μία ομάδα που διαθέτει ποιότητα, λύσεις και μεγάλη εμπειρία, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί.

Από τη μία τα χαμένα ριμπάουντ που εκνεύρισαν τον Ρικ Πιτίνο και από την άλλη η άμυνα, ήταν τα ζητήματα που δεν επέτρεψαν στους "πράσινους" να κάνουν κάτι παραπάνω σε μία πραγματικά δύσκολη έδρα. Τα δύο "νεκρά" διαστήματα και οι εύκολοι πόντοι που δέχτηκε μετά από δικό του καλάθι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ήταν ενδεικτικά για τη συγκέντρωση η οποία δεν υπήρχε σε κρίσιμα σημεία στα οποία οι φιλοξενούμενοι επιδίωκαν ν' αντεπιτεθούν.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλει δουλειά, ώστε ν' ανέβει ψηλότερα και χρόνο για να μπει στην αμυντική φιλοσοφία του Ρικ Πιτίνο και να είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μία δύσκολη αποστολή μπροστά του στη διπλή αγωνιστική που ακολουθεί. Έχει ένα "πρέπει" κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και μία μάχη απέναντι στο δυνατό σύνολο της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Στο πρώτο δεν θέλει ερώτημα καθώς το "τριφύλλι" πρέπει να επιστρέψει στη νίκες και παράλληλα να κρατήσει χαμηλά τους Τούρκους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Με στόχο να ελέγξει τα ριμπάουντ και να μην επιτρέψει τους εύκολους πόντους των "μπλαουγκράνα" μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του "τριφυλλιού", ωστόσο σε αυτά τα δύο κομμάτια του παιχνιδιού τους, πήραν κακό βαθμό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι πρώτες κατοχές της Μπαρτσελόνα κατέληξαν στον Νίκολα Μίροτιτς (άλλοτε με πρόσωπο και άλλοτε με πλάτη) που δημιούργησε πολλά προβλήματα με την ποιότητα του.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πικ εν ρολ, είτε στην πάσα στον ψηλό, είτε στην περιστροφή, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να βρίσκουν ελεύθερα σουτ και να διατηρούν το προβάδισμα. Πέρα από την άμυνα όμως, το μεγάλο πρόβλημα των "πρασίνων" ήταν στο αμυντικό ριμπάουντ (η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με την -συνηθισμένη στα τελευταία παιχνίδια- ψηλή πεντάδα, με τον Σμιτς στο "3") κυρίως γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν μπλοκ άουτ, τη στιγμή που οι πέντε της Μπαρτσελόνα διεκδικούσαν το επιθετικό. Αποτέλεσμα ήταν οι "πράσινοι" να έχουν μόλις ένα ριμπάουντ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Αντίθετα, στην επίθεση το "τριφύλλι" είχε σωστές αποφάσεις και έβρισκε λύσεις αλλά όσο περνούσε η ώρα, έπρεπε να έχει μεγαλύτερη συνέπεια με δεδομένη την αμυντική συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή γι' ακόμα μία αναμέτρηση οι αλλαγές στην άμυνα ήταν... κομμένες, σχεδόν απαγορευμένες πλην από ελάχιστες περιπτώσεις.

ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε πόντους από τον Μίροτιτς ο οποίος είχε 17 από το πρώτο μέρος και κατάφερε να κρατήσει τη Μπαρτσελόνα στους 16, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικεί. Η αποστολή παρέμενε δύσκολη για τους "πράσινους" αφού έμεναν κοντά στο σκορ αλλά όταν επιχειρούσαν ν' αντεπιτεθούν οι παίκτες του Πέσιτς έβρισκαν την απάντηση.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε ξανά μέχρι τους δέκα αλλά εκεί ο Πιτίνο συνέχισε με Καλάθη, Ράις στις θέσεις των γκαρντ (μαζί με Παπαπέτρου, Τόμας, Παπαγιάννη) κι άρχισε να βρίσκει ξανά λύσεις. Μόλις έφερε τη διαφορά στους τέσσερις, ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε ξανά στο ρυθμό της Μπαρτσελόνα που βρήκε στο Μάλκολμ Ντιλέινι τον παίκτη ο οποίος θα της δώσει τη νίκη. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε σημαντικές λύσεις όταν πλησίαζαν οι "πράσινοι" οι οποίοι από τα μέσα της τελευταίας περιόδου έχασαν την επαφή με το σκορ πηγαίνοντας σε βιαστικές επιλογές, με συνέπεια να δώσουν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός είχε καλή εικόνα σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα με πλούσιο ρόστερ. Δεν του στοιχίζει αυτή η ήττα και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στο ματς που ακολουθεί με τη Φενέρ, ώστε να επιστρέψει στις νίκες, ώστε να παραμείνει ψηλά στην κατάταξη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ