OPINIONS

Έβγαλε το άχτι του

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
Παναθηναϊκός MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη λήξη των play offs και την μικρότερη δυνατή επιβράβευση των παικτών του Παναθηναϊκού που απέφυγαν την τελευταία θέση με μια συγκλονιστική νίκη στην Τούμπα.

Έπαιξε για πρώτη φορά χωρίς τους τρεις πολυτιμότερους ανά γραμμή παίκτες του: Μολέντο, Ζέκα, Μπεργκ. Του έλειπαν και ο Εμποκού και ο Λέτο. Στο 40' τραυματίστηκε ο Κουλιμπαλί και μπήκε ο Ευαγγέλου ως αμυντικός χαφ (!). Στον πάγκο είχε την Κ-20 (Χατζηγιοβάνη, Πίσπα, Στάικο, Μπουζούκη), τον Στιλ και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Αμυντικοί μέσοι ήταν αρχικά οι Μαρινάκης – Ρέις που δεν θα τους έλεγες και αναντικατάστατους στον Πλατανιά ή στην Ξάνθη. Και μετά το 48', όταν βγήκε λόγω τραυματισμού και ο Πορτογάλος, Λουντ – Ευαγγέλου στη μεσαία γραμμή. Κι όμως τα κατάφερε!

Ναι, σε “ψυχρή” και απόλυτα ήσυχη λόγω του φόβου τιμωρίας Τούμπα. Ναι, εναντίον ενός ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε χωρίς Μάτος, Κάμπος, Βαρέλα, χωρίς Πέλκα και Μαλεζά. Κυρίως, χωρίς τον κορυφαίο στα προηγούμενα ματς εναντίον του Τριφυλλιού Παναγιώτη Γλύκου, ο οποίος δακρυσμένος και με την πατερίτσα στο ένα χέρι πήρε την πλακέτα ως ο MVP της σεζόν για τον Δικέφαλο που έπαιξε με τον επικίνδυνο στην εστία για την ομάδα του Ζέλικο Μπρκιτς.

Τα κατάφερε ο Ουζουνίδης με τις αρχές και τους κανόνες που έχει περάσει στην ομάδα του, έτσι ώστε να εκμαιεύει από τον κάθε παίκτη του ό,τι καλύτερο μπορεί. Ασφαλώς δεν τα καταφέρνει κάθε φορά. Δεν έχει δα και τον πληρέστερο πάγκο στον κόσμο. Ούτε καν στον κόσμο της Σούπερ Λίγκας. Κατάφερε, όμως σταδιακά να δείξει ακόμη και στους αναπληρωματικούς ή και σε αυτούς που γνωρίζουν ότι το αποψινό στην Τούμπα ήταν το τελευταίο παιχνίδι τους με την πράσινη φανέλα, πως έχουν μόνο να κερδίσουν αν λειτουργούν με επαγγελματική ευσυνειδησία.

"ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ" ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ

Το πήρε το ματς ο Παναθηναϊκός με το buzzer beater του Μολίνς στο 93', ενώ ούτως ή άλλως είχε διασφαλίσει την τρίτη θέση. Του “έκατσε” το ματς: με μία ευκαιρία, δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ενώ στον ημιτελικό – ρεβάνς είχε χάσει τρία άχαστα στα πρώτα 45 λεπτά. That's football. Το διεκδίκησε, το πάλεψε, δεν το παράτησε μετά τους τραυματισμούς, το πήρε! Παρηγοριά στον άρρωστο; Ναι, κάπως έτσι. Ήταν η αποφυγή της τελευταίας θέσης η ελάχιστη επιβράβευση μιας ομάδας που – παρά τις απουσίες της – θα είχε βγει πρώτη αν το κουτάκι μπύρας που εκτοξεύτηκε από τη θύρα 10 της Λεωφόρου δεν είχε τραυματίσει τον Βλάνταν Ίβιτς. Οποιος είδε τον Δημήτρη Σαραβάκο να πανηγυρίζει σαν τρελός οπαδός το 2-3 στο 93' και γνωρίζει πόσο εγκρατής είναι, αντιλαμβάνεται το... “άχτι” που είχαν αυτοί οι 25 που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.

Άχτι για τον ημιτελικό των χαμένων ευκαιριών και του Κύζα. Άχτι για τον 22χρονο «μπυροβόλο” και το -6 εκείνης της βραδιάς στη Λεωφόρο. Άχτι με τους ίδιους τους εαυτούς τους, ενδεχομένως και με κάποιους από τους διοικούντες, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν στηρίξει αυτή την ομάδα με τη συνέπεια και τη ζεστασιά που είχαν αγκαλιάσει τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων τριών ετών, ή ακόμη – ακόμη κι' αυτόν του Αντρέα Στραματσόνι. Άχτι που βγήκε πιθανότατα και εναντίον του ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Δικέφαλος του Βορρά έπαθε και κάποιο μεγάλο κακό.

OI ΛΑΓΟΙ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ποιος ξέρει, ίσως αυτή η ήττα να βοηθήσει τον οργανισμό του ΠΑΟΚ συνολικά. Ακόμη και τον Γιώργο Σαββίδη. Τουλάχιστον για να μην αυτοποστάρεται στο instagram με κυνηγετική περιβολή, γράφοντας για... λαγούς και πάπιες και να “καλμάρει” γενικώς. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ίσως χρειαστεί να περάσει από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα και πιθανή αποβολή του από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα είναι τιμητική για τον γιο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Αν ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησε το χθεσινό ματς και πανηγύρισε τα γκολ και τις ασίστ των κορυφαίων Λουντ και Κλωναρίδη, αν έσκυψε το κεφάλι και αναθεμάτισε στην γκάφα του Κουτρουμπή από την οποία προήλθε το 2-1 του Πέδρο Ενρίκε, αν ξελαρυγγιάστηκε στο τρίτο γκολ του Μολίνς, ας καθίσει να το ξανασκεφτεί. Αν αξίζει και με ποιο τρόπο να στηρίξει την προσπάθεια του Ουζουνίδη και του Λυμπερόπουλου. Εκτός κι αν έχει δει πιο αξιόλογη προσπάθεια στην ομάδα που διοικεί, μετά την πρώτη χρονιά των Αναστασίου – Νταμπίζα...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΟΚ (Bλ. Ιβιτς): Μπρκιτς 4 - Κίτσιου 4, Λέοβατς 4, Πούγγουρας 3, Κρέσπο 4 - Τσίμιροτ 5, Σάχοβ 6, Ενρίκε 6 (75' Κάνιας 4), Ουάρντα 5 (88' Χαρίσης), Μπίσεσβαρ 6 – Πρίγιοβιτς 3 (67' Κουλούρης 4)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος 6 – Κουλιμπαλί 6 (43' Ευαγγέλου 6), Χουλτ 6, Κουτρουμπής 6, Κουρμπέλης 7– Ρέις 4 (48' Χατζηγιοβάνης 4), Μαρινάκης 5, Λουντ 7, Βιγιαφάνιες 5 (87' Πίσπας)– Μολίνς 6, Κλωναρίδης 7.

* Follow me on Twitter: Seretinio

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ