OPINIONS

H τετράδα-φωτιά του Παναθηναϊκού, με μέσο όρο ηλικίας 20,5 χρόνια!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Καραλής παίρνει κομπιούτερ και χάρακα ώστε να αποδείξει με αριθμούς και πράξεις γιατί τη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού αξίζει να τη δει κανείς κι όποιος δεν το κάνει απλά χάνει!

Η νέα επιτυχία του Παναθηναϊκού που τον φέρνει μεταξύ των ομάδων με το απόλυτο, 4/4, στην εκκίνηση του πρωταθλήματός μας, νομίζω ότι -αρχικά- προκαλεί έκπληξη ακόμη και στους πιο... φανατικούς υποστηρικτές του "σχεδίου Νταμπίζα- Δώνη"!

Δεν... τολμώ να μιλήσω για τους "πιο φανατικούς φίλους του ΠΑΟ", γιατί θεωρώ πως αυτοί ήταν οι... πιο δύσπιστοι στο φετινό πλάνο, περισσότερο από τους ουδέτερους παρατηρητές. Και το 4/4 από μόνο του, βέβαια, θα μπορούσε να μην λέει και πολλά. Εννοώ πως αν ήταν αποτέλεσμα συγκυριών ή τύχης ή ακόμη-ακόμη μιας σειράς αγώνων με αδύναμους αντιπάλους, θα αξιολογούνταν πολύ διαφορετικά.

Έλα, όμως, που είναι το καθρέφτισμα ποιοτικού και οργανωμένου ποδοσφαίρου! Μιας συνεπούς εφαρμογής ποδοσφαιρικού πλάνου και τεχνικών οδηγιών στο χορτάρι!

Ο Παναθηναϊκός παίζει με αρχές:

- Κοντά τις γραμμές του, ώστε και κενά να μην βλέπει το αντίπαλο μάτι και η αλληλοκάλυψη να είναι σαφώς πιο εύκολη.

- Γρήγορες μεταβιβάσεις, άρα μικρό κράτημα της μπάλας που περιορίζει πολύ το προσωπικό λάθος.

- Ασταμάτητο passing game, στο οποίο -πέραν των δύο προαναφερόμενων στοιχείων- βοηθάει πολύ η κίνηση όλων των παικτών χωρίς τη μπάλα.

- Ντουμπλαρίσματα και στα δύο άκρα, με τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς να καλύπτουν κάθε άνοδο των -αντίστοιχων- μπακ.

Από εκεί και πέρα, έρχονται η φρεσκάδα, η διάθεση, η ποιότητα και η (εμφανέστατη πλέον) δουλειά. Δουλειά τόσο του προπονητή, όσο και του τεχνικού διευθυντή, που προηγήθηκε με τις επιλογές νέων παικτών.

Ο ΠΑΟ την Κυριακή αγωνίστηκε με μεσοεπιθετική 4άδα που είχε μέσο όρο ηλικίας 20,5 χρόνια!!! Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής.

Που και πάλι αυτό δεν θα έλεγε τίποτα από μόνο του, αν τα πιτσιρίκια δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες και δεν ολοκλήρωναν με... σεμιναριακό τρόπο τα 2 πρώτα γκολ, κόντρα στον Λεβαδειακό:

- Στο 5ο, μόλις, λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης πλαγιοκόπησε από δεξιά (σ.σ εκεί ξεκίνησε στο ματς) σέντραρε χαμηλά κι ο Καμπετσής -με κλασική κίνηση φορ- πετάχτηκε και σκόραρε με προβολή.

- Και στο 45' όταν σε μια "30άρα" λόμπα του Ινσούα, ο Χατζηγιοβάνης ...γκάζωσε, κατέβασε υπέροχα την μπάλα και παρά το μαρκάρισμα του -έμπειρου- Ζησόπουλου σέντραρε... κάτω από τα πόδια του βγάζοντας "μάτι" τον Χατζηθεοδωρίδη που με... "παρέλαση" έκανε σε κενή εστία το 2-0.

Κάπου στις προηγούμενες πάσες, η μπάλα είχε περάσει κι από τα πόδια του Μπουζούκη, που ούτως ή άλλως πορεύεται με -ήδη- 2 γκολ και τεράστια συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Κι έχει κι... άλλους η εξίσωση του Δώνη!!! Όπως τον (18χρονο) Εμμανουηλίδη, ήδη σκόρερ ενός γκολ κι αυτός. Ή τον Στάικο που παίζει λιγότερο τώρα, στην αρχή, αλλά υπολογίζεται πολύ από το τεχνικό τιμ.Όπως τον στόπερ Μαυρομμάτη, που προκαλεί έκπληξη η... ανάγνωση της ηλικίας του! Βλέπετε, είναι μόλις 21 και παίζει με θαυμαστή προσαρμογή στην τακτική της ομάδας (είναι και... αριστεροπόδαρος στόπερ, που πάντα χρειάζεται).

Και δείτε ότι, πλην του Οικονόμου του Μουνιέ (αμφότεροι 31) και του Κουλιμπαλί (29), δεν υπάρχει κανείς μεγαλύτερος των 27 (τόσο είναι οι Κολοβέτσιος, Ινσούα, Μακέντα, 26 ο Γιόχανσον και 25άρηδες οι Κουρμπέλης, Κάτσε, Τζανδάρης)!!!

Και ακόμη δεν είδαμε (π.χ.) τον Βέργο, τον Αποστολάκη, τον Σέχου, τον Σιφναίο...

Γενικώς αποφεύγω, λαϊκίστικα, να λέω ότι "ο κόσμος... πρέπει να στηρίζει με την παρουσία του" την, όποια ομάδα. Είναι, βλέπετε, και οι καιροί δύσκολοι...

Όμως, μετά λόγου γνώσεως, θα πω πως όποιος φίλος του Παναθηναϊκού -κι όχι μόνο- δεν πάει να δει ΑΥΤΗ την ομάδα, πραγματικά χάνει!

Αξίζει (και με το παραπάνω) τον κόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ