OPINIONS

Τα χο χο χο του Μαρινάκη

Τα χο χο χο του Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Εδώ και μερικές μέρες τα χο χο χο άρχισαν να βγαίνουν, πια, από το στόμα του Μαρινάκη... Με το ξημέρωμα του 2011, κι από τη στιγμή που οι πολυμετοχικοί Παναθηναϊκοί εξαφανίστηκαν και στην ΑΕΚ δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, ο καινούργιος πρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκίνησε το δικό του πάρτι, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε...

Ελεγα και στο ραδιόφωνο, ότι αν είχε χιούμορ ο Μαρινάκης, θα πήγαινε και θα αγόραζε αύριο - μεθαύριο αυτόν τον Γέντρισεκ που θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός, θα έδινε τα 200 χιλιάρικα που χρειάζονται γιά να γίνει η μεταγραφή, και θα τον έσπρωχνε μετά δανεικό στην Κέρκυρα, αφήνοντας τους απέναντι... αφώνου και αλάλου γωνία!

Ξέρω, πως κανένας δεν είναι εύκολο να την καταπιεί αυτή την καινούργια πραγματικότητα. Φαίνεται, άλλωστε, και από τις αντιδράσεις...

Ο μεν Παναθηναϊκός ήθελε τον Κουμορτζί γιά όσο καιρό ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφερόταν, μα μόλις είδε κάτι κόκκιινο να σκάει μύτη, αποσύρθηκε διακριτικά, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι "δεν σκοπεύει να μπεί σ ένα παιχνίδι που είναι από την αρχή στημένο". Σώωωωωωωπα!

Η δε ΑΕΚ, που έψαχνε άκρες με τον Πανιώνιο γιά τον Μανιάτη, "απέσυρε το ενδιαφέρον της", χωρίς να λέει πόσα λεφτά και τι ανταλλάγματα έδινε για να τον πάρει σ' εκείνο το μοναδικό και για τα μάτια του κόσμου τηλεφώνημα που έκανε ο Αδαμίδης στον Βεντούρη.

Αδύναμοι μπροστά στον Ολυμπιακό

Παραπάνω από φανερό, λοιπόν, ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο η διαφορά των 5 βαθμών από τον δεύτερο που δεν αποκλείεται και να αυξηθεί τις επόμενες μέρες. Μεγαλύτερη σημασία έχει η συνολική αδυναμία των άλλων ομάδων να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις του Ολυμπιακού, και να τον κοντράρουν αποφασιστικά και πειστικά από δω και πέρα.

Στον Παναθηναϊκό μόνο ένας νέος επενδυτής που θα ερχόταν για να ρίξει λεφτά θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Στην πραγματικότητα, ούτε η (απίθανη) επιστροφή του Βαρδινογιάννη είναι σε θέση να φέρει φρέσκα λεφτά, ούτε ο όποιος κοινής αποδοχής πρόεδρος εξασφαλίζει το μεγάλο μπάτζετ που χρειάζεται η ομάδα για να εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστική.

Ούτε καν παικτάκια για Παναθηναϊκό

Απλά αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουν, πως δεν έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν ούτε καν παικτάκια τύπου Κουμορτζί. Και το μόνο που τους μένει είναι να πουλήσουν κάποιον για να συντηρηθούν ως ένα βαθμό, όταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει καλά λεφτά είναι, πλέον, ο Σισέ και κανένας άλλος.

Από την άλλη, στην ΑΕΚ έπεσαν στην παγίδα του Σκόκο. Του έκαναν το καινούργιο πανάκριβα αβάσταχτο συμβόλαιο μπροστά στον κίνδυνο να... τον χάσουν (γιά να πάει που;), το αποτέλεσμα είναι να ζητάνε όλοι τώρα τα παραπάνω με πρώτους τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο και να γίνεται ο μεγάλος χαμός, με τον Παππά να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει μετά τον Νοτιά, αφήνοντας τον Αδαμίδη πρόεδρο να μην έχει να πληρώσει ούτε τον... εαυτό του στο τέλος του κάθε μήνα.

Καλή χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ