OPINIONS

Ζήτω η Ζιμπάμπουε

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τη στάση του Ολυμπιακού, το μέλλον των «ερυθρόλευκων», τις ατάκες Γιαννακόπουλου, την ανυπαρξία Πολιτείας-φορέων και αποκαλύπτει τι ισχύει στην ΚΕΔ.

Ξεκινώντας αυτό το άρθρο, δε γίνεται να μη γράψω πρώτα την τραγικότερη ειρωνεία. Τέτοια εποχή οι «αιώνιοι», ή τουλάχιστον ο ένας από τους δυο, ετοιμάζονταν για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Και πλέον; Πλέον, ο ένας παλεύει να αλλάξει την ελληνική διαιτησία και ο άλλος να συνεχίσουν όλα να είναι όπως είναι.

Ο ένας το… ψάχνει γιατί χάνει και νιώθει μόνιμα αδικημένος, ο άλλος το γουστάρει γιατί κερδίζει. Απλό είναι και ισχύει σε όλα τα αθλήματα. Με την κακομοιριά και τον κατήφορο όμως, δυστυχώς, τούτη την εποχή ελάχιστοι ασχολούνται.

Σκηνές απείρου κάλλους ξανά στο ελληνικό μπάσκετ. Ο υπουργός «τα 'χει» με τον Βασιλακόπουλο που, μέχρι πριν κάμποσο καιρό όμως, τον αποκαλούσε «φάρο». Πλέον η σχέση αυτή κατάντησε να εξαπολύονται ατάκες/βέλη όπως «γελοιότητες», «επικίνδυνοι» κλπ. Ο Βασιλακόπουλος και οι συνεργάτες του, θεωρούν «άσχετο» τον Γιώργο Βασιλειάδη , αλλά την ίδια στιγμή προστατεύουν τα μέλη της ΚΕΔ, με μεγαλύτερο πάθος και απ' ότι προστατεύει η καφέ αρκούδα τα μικρά της, όταν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός, που είναι ο πρωταγωνιστής στην ιστορία, αποφάσισε να τα… τινάξει όλα στον αέρα. Και το συνεχίζει. Άσχετα αν ελάχιστοι κατάλαβαν την περίφημη ανακοίνωση του ενός ευρώ ! Βλέπετε, ο περισσότερος κόσμος δίνει μάχες πλέον στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» την ακολούθησαν ποσταρίσματα σχετικών και άσχετων. Είμαι σίγουρος ότι, αν γίνει ποτέ πόλεμος, πρώτα θα βγάλουν σέλφι και μετά θα πάνε να παρουσιαστούν. Δεν κάνω πλάκα, το πιστεύω.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ

Οι Πειραιώτες λοιπόν, είναι πολύ κοντά στο να κάνουν πράξη τις προγραμματικές τους δηλώσεις. Η Πολιτεία με τις τελευταίες ατάκες του υπουργού σήκωσε τα χέρια ψηλά. Παρά τις προσβολές που δεν έχουν σταματημό και μάλιστα προεκλογική περίοδο!!! Η Ομοσπονδία αρνείται να καταλάβει ότι το άθλημα βουλιάζει και οι ομάδες, η καθεμιά κοιτάει την πάρτη της. Είχα γράψει εδώ και καιρό, ότι η δικαίωση του Ολυμπιακού ήταν εμφανέστατη από το ότι έπαψαν να ορίζουν τους τρεις διαιτητές. Ο Γιαννακόπουλος είχε δίκιο που φώναζε και διαμαρτυρόταν, αφού άθελά τους στην ΚΕΔ παραδέχονταν τα «κόλπα τους». Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι πλην των λίγων κάφρων, θα βαρεθεί όλος ο κόσμος τους ψευτοτσαμπουκάδες, τους καυγάδες και τα… μαλλιοτραβήγματα των δυο πλευρών. Η πορτοκαλί μπάλα έχει αρχίσει να «μαυρίζει» και υπεύθυνοι είναι όλοι.

Θέλετε και ειδήσεις; Ήδη ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει αγωγή για παράνομο ορισμό . Να σας γνωστοποιήσω λοιπόν και κάποια πράγματα. Τα μέλη της Επιτροπής ήταν πέντε. Ο Μουζάκης παραιτήθηκε. Έμειναν τέσσερις. Απαγορεύεται, βάσει κανονισμών, να λαμβάνονται αποφάσεις από ζυγό αριθμό μελών. Οπότε πάντα κάποιος έλειπε και έμεναν τρεις. Τούτη τη φορά, όταν ήρθε η σειρά της Α1 με παρόντες εκπροσώπους σχεδόν όλων των ΚΑΕ, παρόντες ήταν μόνο οι Ταβουλαρέας και Κορομηλάς. Ζυγός αριθμός. Απαγορευτικός. Ποια θα είναι η αντίδραση του Ολυμπιακού θα δούμε. Να συμπληρώσω επίσης ότι ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, έχουν ζητήσει αλλαγή όλων των μελών της ΚΕΔ. Τη Δευτέρα υπάρχει η Γενική Συνέλευση των προέδρων στον ΕΣΑΚΕ. Εκεί τι θα γίνει; Τι θα πουν; Θα πάρουν αποφάσεις ή θα το αφήσουν να περάσει έτσι; Η τελευταία αγωνιστική τινάζεται στον αέρα, μαζί και το πρωτάθλημα. Ζιμπάμπουε είπατε; Ντροπή. Θεωρώ ότι εκεί προσέχουν περισσότερο το προϊόν τους.

Αλλά και για ποιον αθλητισμό μιλάμε, ρε παιδιά; Που την ίδια περίοδο διαλύεται το πρωτάθλημα μπάσκετ και ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ; Να 'χουμε να τα θυμόμαστε. Και γράφουν ιστορία όλοι οι πρωταγωνιστές. Το μόνο που δε καταλαβαίνουν είναι ότι τη γράφουν σε γκρίζες σελίδες. Το… πλήρωμα του χρόνου, όπως φαίνεται, φέρνει τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, να πρέπει να «πέσει» κατηγορία. Και είναι σίγουρα στο χέρι των Αγγελόπουλων, αν θέλουν και μπορούν, να φτιάξουν το καλοκαίρι τέτοια ομάδα (αποφασίζοντας τι προπονητή θα έχουν πρώτα απ’ όλα), που θα μπορεί να καταπλήξει στην Ευρωλίγκα και συνάμα να …ξεφτιλίζει όλους όσους θα την έχουν φτάσει στο σημείο να αγωνίζεται με νεαρά παιδιά και λίγες προσθήκες στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ

Η αλήθεια πάντως είναι μια και μοναδική. Ούτε ο κόσμος του Ολυμπιακού ονειρευόταν να διαβάζει ότι η ομάδα του θα «πέσει» στην Α2, ούτε ο κόσμος του Παναθηναϊκού αρέσκεται κάθε τρεις και λίγο να βλέπει τον διοικητικό του ηγέτη να κάνει δηλώσεις, όπως αυτές του μεσημεριού της Παρασκευής. Κι αν το κράτος είναι όπως το χαρακτήρισε ο Δ. Γιαννακόπουλος , αυτό σίγουρα θα πρέπει να ισχύει και για ζητήματα εκτός αθλητισμού, με γενικές συμπεριφορές όλων μας σε νοσοκομεία, σε δρόμους, σε γήπεδα, σε φορείς κλπ. Δίκιο δεν έχω;

Συμπερασματικά, καλοί μου φίλοι, ο καθένας σας έχει δικαίωμα να κρίνει με βάση τη λογική του, τις γνώσεις του και δυστυχώς ορισμένοι με την… τύφλα του οπαδισμού. Ό,τι και να προτιμήσετε, να ξέρετε τα εξής: Αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μπάσκετ, δεν υπήρξε ούτε στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Και όχι, θα πρέπει να είστε αφελείς για να πιστεύετε ότι είδαν τον Γιαννακόπουλο και έβαλαν τον Αναστόπουλο. Πιθανότερο είναι να γνώριζε ήδη ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟ (αλλά κι αυτό μια απλή θεωρία είναι) τον ορισμό και να πήγε από την κλήρωση για να πάρει και λίγη δόξα. Κι εγώ θα το ‘κανα. Εξάλλου, αν πρέπει να του αναγνωριστεί κάτι, αυτό είναι πως, για το συμφέρον το δικό του και της ομάδας του, είναι στα… χαρακώματα. Με τον δικό του τρόπο, αλλά στα χαρακώματα. Αυτό δεν μπορεί να του το αρνηθεί κανείς. Πολλές φορές δε μου αρέσουν αυτά που έχω ακούσει από τον ΔΓ, αλλά για τα συμφέροντα της ομάδας του δεν κωλώνει να το… τερματίσει.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, τα επόμενα 24ωρα είναι σημαντικά και… ιστορικής σημασίας. Οι Αγγελόπουλοι μπορεί να μην κάνουν τον «θόρυβο» του Γιαννακόπουλου, αλλά μη νομίζετε ότι και αυτοί κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουν κατηγορηθεί πολλάκις και από τους Ολυμπιακούς, ότι είναι… σοφτ, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι. Έχουν άλλη τακτική, έχουν άλλο στυλ, αλλά ούτε «κοιμούνται», ούτε φοβούνται.

Ο ΦΟΒΟΣ, Η ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΙ Ο ΑΔΟΞΑΣΤΟΣ

Η φετινή σεζόν είναι περίεργη στο λιμάνι. Η ομάδα με προβλήματα. Η διοίκηση με ζητήματα. Ο προπονητής τα 'κανε «σαλάτα». Οι παίκτες παίρνουν άριστα -για την ώρα- μόνο στα social media. Ο κάθε πικραμένος βρίσκει πρόσφορο έδαφος να γράφει και να λέει ό,τι του κατέβει, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο. Δεν έχω λόγο να κρύβω πράγματα, ξέρετε πως ότι νιώθω το λέω και το γράφω. Ο Γιαννακόπουλος θα κάνει κάτι ή θα 'χει μια αποτυχία ο Παναθηναϊκός και από τον φόβο τους, θα το κάνουν γαργάρα. Το 'χω δει να συμβαίνει επί Ιωαννίδη και στον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, το παραμικρό να συμβεί στο λιμάνι ή και μια κακή ήττα να «σκάσει» παίρνουν φόρα και τους αλλάζουν τον αδόξαστο. Κι αυτό αλήθεια δεν είναι; Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από την Ευρωλίγκα και αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η χειρότερη ομάδα του πλανήτη. Ο Παναθηναϊκός με τελευταίο φάιναλ φορ το '12 και 6-21 σε πλέι- οφ, αποθεώθηκε την επομένη της «σκούπας» από την Ρεάλ. Και αυτό όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι μαγκιά του Γιαννακόπουλου και της «πράσινης» επικοινωνιακής πολιτικής.

Και ξέρετε και κάτι; Πλέον πολλά πάνε από μόνα τους. Εγώ με τον Φιλέρη και τον Νικολογιάννη στο «Δεκα το Κακό» στον Sport24 Radio 103,3 και κριτική ασκήσαμε (σωστή εννοείται) και είπαμε κάποια πράγματα με στοιχεία και, φυσικά, δε βρέθηκε άνθρωπος να μας πει κουβέντα. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, στο ελληνικό μπάσκετ πλέον υπάρχουν και κάποια δεδομένα. Όπως υπάρχουν και οι άλλου είδους γραφικοί, που σου λένε «κάνει ο τάδε τόσα και δεν τα γράφετε». Τα γράφουμε, ρε μπάμια, αλλά εσύ έχεις αποφασίσει να πιστέψεις ότι δεν τα γράφουμε. Οπότε μη μας πρήζεις.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βάλτε λοιπόν στην… κατσαρόλα όλα όσα διαβάσατε τώρα και αν βγάλετε άκρη για το τι πρέπει να γίνει, να μου τρυπήσετε τη μύτη. Εγώ είχα χρέος να τα μοιραστώ μαζί σας. Εξάλλου, το μόνο καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι στη ζωή μας έχουμε να ασχοληθούμε με πολλά και σοβαρότερα ζητήματα. Ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι και ο κόσμος του μπάσκετ. Θα τελειώσω πάντως με το εξής: Είναι τέτοιο το DNA του Ολυμπιακού και του κόσμου του που, όλα αυτά που γίνονται, στο τέλος θα τον βγάλουν πιο δυνατό. Αρκεί όλοι να σταθούν δίπλα στο πλευρό της ομάδας τους και όχι να κάνουν like στο κάθε «φάντασμα» και στον κάθε ψεύτικο λογαριασμό με παρατσούκλι, που βγάζει λεφτά γυρεύοντας κορόιδα. Καλά. Και που το'γραψα, δε περιμένω να προβληματίσω κανέναν, αλλά εγώ το έκανα…

Υ.Γ.: Σάββατο απόγευμα το ΣΕΦ θα 'πρεπε να 'χει πολλές χιλιάδες κόσμου κόντρα στον Κολοσσό. Πάνε οι εποχές όμως που το ΟΑΚΑ είχε 75 χιλιάδες λαό για τον 16ο της βαθμολογίας και έτρεμαν κυβερνήσεις και φορείς. Είπαμε, οι επαναστάσεις πλέον γίνονται στο Twitter. Κρίμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ