OPINIONS

Έτσι τον κερδίζει η Μπάρτσα

Έτσι τον κερδίζει η Μπάρτσα
EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει την... δημοπρασία για τον Καλάθη πριν το σφυρί χτυπήσει τρεις φορές.

Έξι εκατομμύρια μια, έξι εκατομμύρια δυο και όλα είναι έτοιμα να ακουστεί και τρίτη φορά το περιβόητο σφυρί των δημοπρασιών που θα... στέλνει τον Νικ Καλάθη στη γειτονιά του Μέσι και του Σουάρεθ, όπως σας αποκάλυψε πρώτο το Sport24.gr

Άλλη μια κίνηση των Καταλανών για να επιστρέψουν δυνατά και δυναμικά στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη σεζόν που "έκλεισε" άδοξα λόγω κορονοϊού, η Μπάρτσα την ξεκίνησε με όνειρα χίλια. Και δώσε δηλώσεις, δώσε γέλια, δώσε πειράγματα στην Ρεάλ (ελέω Μίροτις) γενικά, ένα κλίμα ευφορίας το οποίο βέβαια στο άθλημα που λέγεται μπάσκετ μπορεί να σε οδηγήσει και σε γκρεμό.

Τελικά είχαν τα πάνω και τα κάτω τους. Καλά παιχνίδια και άσχημα παιχνίδια. Οι περισσότεροι ήξεραν ότι ο αποδιοπομπαίος τράγος θα ήταν ο Πέσιτς. Είχαν την καβάτζα δηλαδή, ότι αν κάτι δε πήγαινε καλά θα τη... πλήρωνε ο προπονητής. Η γρια- αλεπού όμως, όπως έχετε καταλάβει είναι καλά "δεμένος" στη Ράμπλα και εκεί στην παραλία της Μπαρτσελονέτα , ο πρώτος που έπαψε να χαίρεται τον ήλιο των ανατολικών ακτών της Ιβηρικής ήταν ο Ντιλέινι. Θα μου πείτε " θα πάει να πίνει καφέ στο μαγαζί του Αρμάνι", ναι, ίσως και εγώ να το προτιμούσα το Μιλάνο, αλλά εδώ δε κάνουμε μάθημα γούστου.

Η Μπαρτσελόνα μόλις "έστειλε στο καλό" τον Αμερικανό, έβαλε κάτω τους άλλους στόχους. Πάντα ήθελε τον Σλούκα. Τα 'χουμε ξαναπεί, το περασμένο καλοκαίρι του είχε κάνει την πιο όμορφη πρόταση (όχι μόνο σε χρήματα) όταν ο Κώστας ήταν σε κακή κατάσταση από το θάνατο του πατέρα του. Δε τα κατάφεραν. Είδαν και φέτος ότι ο Έλληνας γκάρντ δε βιάζεται. Πήγαν λοιπόν στον επόμενο και πιο εύκολο - φαινομενικά- στόχο . Καλάθης. Και δε κώλωσαν να του κάνουν τριετές κλειστό σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Ένα ποσό στα 6 εκατομμύρια. Που βρέξει- χιονίσει, ακόμη και... αυτογκόλ να βάζει ο Νικ, θα τα πάρει. Μια χαρά για τον ίδιο. Μια χαρά για τη Μπαρτσελόνα και επικοινωνιακά σε περίοδο δύσκολη.

Δύσκολη λόγω πανδημίας. Δύσκολη λόγω αποτυχίας (ελάτε τώρα μη κοροϊδευόμαστε, μπήκαν για να πάρουν την κούπα και είδαν τον Αταμάν να έχει εξαφανιστεί από τα μάτια τους). Δύσκολη λόγω μοιράσματος των δυνατών χαρτιών, γιατί μη νομίζετε. Δεν είναι και πολλοί οι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες. Η Μπάρτσα λοιπόν, αποφάσισε να δώσει ένα... εφάπαξ στον Καλάθη και περιμένει να πάρει από αυτόν όσα περισσότερα γίνεται! Μέχρι να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση να κρατάμε (επιβάλλεται) μια πισινή, αλλά πολύ δύσκολα θα χαλάσει η δουλειά. Πάμε να δούμε και τους άλλους που μπήκαν ή θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον παίκτη. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αφού ξέρετε ότι σε πρώτο χρόνο, ποτέ κανείς δεν επιβεβαιώνει. Ελάτε δε θα σας κουράσω:

Για να τελειώσουμε με τους δικούς μας, ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε. Λογικό. Έχασε τον παίκτη, μένει τυπικά να κλείσει ημερολογιακά η συμφωνία που έκαναν οι δυο πλευρές για το διαζύγιο. Δεν ισχύει το ίδιο με τον Ολυμπιακό. Πριν μέρες είχα γράψει ένα άρθρο: "Καλάθης και Ολυμπιακός" ήταν ο τίτλος. Οι "ερυθρόλευκοι" ασχολήθηκαν και πάρα πολύ. Προχώρησαν, συζήτησαν, έδωσαν καλά χρήματα (όχι όσα η Μπάρτσα, αλλά ούτε ψίχουλα) όμως οι "ερυθρόλευκοι" τέθηκαν εκτός από τους Καταλανούς στην διάρκεια του συμβολαίου. Το τριετές κλειστό που φαίνεται στον ορίζοντα, ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

Τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι οικογενειακώς ο Νικ θα προτιμούσε να μείνει Ελλάδα είναι αληθινά. Και σωστά. Όμως μιλάμε και για δουλειά. Οι Πειραιώτες πάντα κάνουν 2+1 σε πολύ καλούς παίκτες (και με δική τους οψιόν που αποδεσμεύει τον παίκτη με ένα σχετικά μικρό ποσό) και 1+1 σε ξένους- στοιχήματα. Εξαιρούνται πλέον ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης που μιλάνε σε άλλη βάση για την τελική ευθεία της καριέρας τους.

Η Ρεάλ και είναι και δεν είναι έτοιμη. Όλοι την παρουσιάζουν ως την ομάδα που θα ανοίξει το... πουγγί και θα σκορπίσει χρήμα όμως οι Καστιλιάνοι δεν είναι έτοιμοι. Και δεν είναι έτοιμοι όχι γιατί το πουγγί δεν έχει, αλλά δεν ξέρουν τι θα κάνουν με το ρόστερ. Μη κοιτάτε τη Μπάρτσα. Οι Καταλανοί είπαμε, έχασαν έναν κοντό , έσπευσαν να πάρουν έναν άλλο. Στη Μαδρίτη ακούγεται για τον Καμπάτσο και το ΝΒΑ! Ναι, αλλά ποιο ΝΒΑ; Πότε; Πώς; Ο κορονοϊός εξουσιάζει τις ΗΠΑ αυτή την εποχή. Η Ρεάλ έχει σούπερ περιφέρεια και δε μπορεί να τη ...χαλάσει, αν δε χαλάσει από μόνη της. Το να πάρει άλλο ένα δυάρι είναι εύκολο και θα το ψάξει και θα το κάνει. Αλλά με Γιούλ και Καμπάτσο ακόμη "ζωντανούς" δε χωράει ούτε το ένα παπούτσι άλλου πρωτοκλασάτου.

Η ΤΣΣΚΑ είναι πάντα η ομάδα στην οποία μπορούν να... καταλήξουν όλοι. Ο Καλάθης δε ψηνόταν να ξαναπάει Ρωσία και ο Ιτούδης το ξέρει καλά. Θα προτιμήσει η "αρκούδα" λοιπόν, όταν είναι να σκορπίσει τις λεφτάρες της, να το κάνει με τον δικό της επιβλητικό τρόπο. Αν και η ΤΣΣΚΑ τους κλείνει από χειμώνα (Χάινς, Τζέιμς, Μιλουτίνοβ κλπ).

Η Έφες έχει καλούς κοντούς και ο Αταμάν τους θέλει όλους, προσδοκώντας να μη φύγει ο Μίσιτς. Γενικά, ο Καλάθης ήταν ξεκάθαρα μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα. Όπως και ο Σλούκας. Στο πρώτο Show must go on εδώ στο Sport24.gr είχα πει " θα φύγουν και οι δυο". Αν ο Κώστας επιστρέψει στον Πειραιά (που κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να συμβεί), τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η καθεμία από αυτές τις ομάδες πήρε τελικά αυτόν που είχε ανάγκη περισσότερο. Αν ο Ολυμπιακός δε πάρει τον Σλούκα, τότε μοιραία ο Μπαρτζώκας θα πρέπει πάλι σε συνδυασμό με τα χρήματα των Αγγελόπουλων να κάνει τα μαγικά του.

Ο Καλάθης την ίδια ώρα θα παλεύει να ξορκίσει τα φαντάσματα των τελευταίων ετών που έχουν βουλιάξει τη Μπαρτσελόνα σε χάσιμο χρημάτων, χρόνου και ευρωπαϊκών επιτυχιών. Σας είπα καιρό τώρα, βόμβες πολλές αυτό το καλοκαίρι. Την πρώτη την έριξε ο Ντιλέινι. Τη δεύτερη ο Νικ Καλάθης... Παίκτες με συμβόλαια και οι δυο!!! Για πάμε για την τρίτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ