Θα χάνουν από... Δεκελείας

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον υπέρτατο τίτλο, αυτόν της επερχόμενης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που οι αντίπαλοι είχαν παραδοθεί δύο στενά πριν...

Το παλαιό "Νίκος Γκούμας"... Στοιχειωμένες υπάρξεις αιωρούνται πάνω από τα χαλάσματα. Αλλά για μια στιγμή; Ποια χαλάσματα; Εδώ μιλάμε για κοσμογονία. Ή μήπως... κοσμογωνιά όπως πολύ εύστοχα εμπνεύστηκε ο μοναδικός B.D.Foxmoor: "Εδώ στου κόσμου τη γωνιά, φτιάξαμε όνειρο μικρό, φονιά". Ναι, έναν ποδοσφαιρικώς εννοούμενο φονιά!

Κάποτε, τα πούλμαν έστριβαν από τη Δεκελείας και οι ομάδες είχαν ήδη ηττηθεί. Πριν βγουν να παίξουν, είχαν αναγνωρίσει τη μοίρα τους. Αυτό μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά, αυτό βίωσα με τα μάτια και την ψυχή μου. Σε έναν χώρο που μόνον εφόσον τον έχεις ζήσει, μπορείς και να τον καταλάβεις. Τότε, δεν υπήρχαν υψηλές τεχνικές οικοδόμησης, ούτε μπορούσες να προκαθορίσεις τα decibel της ακουστικής. Ο κόσμος φώναζε για την ΑΕΚ. Δεν το έκανε για να ακουστεί.

Ήταν ένα έργο με κατάθεση ψυχής, (οικο)δομημένο κομμάτι - κομμάτι, με προσωπική δουλειά προσφύγων, ιδρώτα χυμένο από ανθρώπους ταλαιπωρημένους και ξενιτεμένους που εκεί ακούμπησαν το μόχθο και τα όνειρά τους. Σήμερα, διαβάζοντας τα όσα δήλωσε ο πρότζεκτ μάνατζερ της "Αγιάς Σοφιάς" κ. Ανδριόπουλος, ριγείς προτού ακόμα το ζήσεις:

"Ο τρόπος που θα γίνει η κατασκευή θα δημιουργεί μια απίστευτη ακουστική. Θα είναι κάτι μοναδικό σαν εμπειρία να βλέπει κάποιος παιχνίδι στην Αγιά-Σοφιά". Θα είναι κάτι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος θα προσθέσω εγώ. Θα έχουν ηττηθεί πριν ακόμα μπουν μέσα. Όπως τότε... Αυτό που τόσο στην ΑΕΚ έλειψε από την αποφράδα ημέρα του 2003 και το γκρέμισμα που ενίσχυσε το εις βάρος της σχέδιο καταστροφής.

Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Καμία ομάδα δικαιούται να λέει ότι είναι μεγάλη (αγωνιστικά και πρακτικά μιλώντας, όχι ασφαλώς ιδεολογικά) δίχως το δικό της σπίτι, την ιδιόκτητη στέγη της. Και αυτός ήταν μόνιμα ο πρώτος και ξεκάθαρος στόχος της νέας τάξης πραγμάτων. Σαφώς και η δημιουργία ομάδας ανταγωνιστικής (η οποία άλλωστε με την πάροδο των ετών εξελίχθηκε σε τέτοια), αποτελεί μονόδρομο όταν αναφερόμαστε στην ΑΕΚ των πολλών εσόδων, της σωστής διαχείρισης και πρωτίστως στην απαλλαγμένη από χρέη εταιρική υπόστασή της. Το γήπεδο όμως πάντοτε θα αποτελεί καημό και στόχο πρωταρχικό. Στόχο ονείρων, προοπτικής και εκτόξευσης...

Το δρόμο της καλπάζουσας επιστροφής, προέκυψαν πολλοί αδαείς, ημιμαθείς, συμπλεγματικοί, πρώην ανεπάγγελτοι και κακόβουλοι άνθρωποι για να τον φράξουν. Εμφανίστηκε ως καβαλάρης της δήθεν ανατρεπτικής και φιλολαϊκής προοπτικής ένας πολέμιος δήμαρχος, ένας άνθρωπος ορκισμένος να αποτρέψει την εκκίνηση του έργου, πατώντας σε οτιδήποτε υπήρχε διαθέσιμο προκειμένου να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από την "πόλη του". Στο τέλος ηττήθηκε. Και του απέμεινε να θυμάται ότι το δίκαιο στο τέλος επικρατεί. Όσο κι αν το ζορίσεις ή το καθυστερήσεις.

Η κλεψύδρα αδειάζει πλέον. Λίγοι κόκκοι άμμου απέμειναν και το πιο σπουδαίο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί. Τα εμπόδια, η γραφειοκρατία, ο αναίτιος πόλεμος του Δήμου, οι αργές διαδικασίες λόγω των διαδοχικών πολιτικών εξελίξεων και αλλαγών μέχρι να υπάρξει σταθερότητα, έφεραν καθυστέρηση αλλά ποτέ δεν έβαλαν μπλόκο στην προσπάθεια. Το έργο πλέον υλοποιείται διότι αυτό είναι το δίκαιο και το σύννομο.

Όσο για την πρεμούρα κάποιων για το που θα βρεθούν τα χρήματα, καθίστε αναπαυτικά και περιμένετε: Θα σας ειδοποιήσει...

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

Από το μακρινό 1993 έως και σήμερα, όλα είναι ένας δημοσιογραφικός δρόμος με την ΑΕΚ στο επίκεντρο. Αρχικώς τη μπασκετική, την οποία ακολούθησε ως ρεπόρτερ έως το 2004 και από τότε, σε μια διαδρομή χωρίς διαλείμματα, με την ποδοσφαιρική. Παράλληλα έχει καταπιαστεί με το ΝΒΑ (το οποίο παραμένει το μεγάλο κουσούρι του σε βάθος δεκαετιών ανεξάντλητης αυπνίας), το στίβο, τα υγρά σπορ, τη γυμναστική, το τένις, το βόλεϊ (κ.α.) σε έντυπο, περιοδικό, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό Τύπο. Το κοντέρ έχει καταγράψει αποκλειστική ή παράλληλη σταδιοδρομία σε Ελεύθερο Τύπο, ΕΘΝΟΣ, Τρίποντο, Alpha TV, Αθήνα 9,84, Men, Μaxim, Μen's Health, ΑΕΚ Empire. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Το Βήμα» και τα «Τα ΝΕΑ»από το 1998 έως το 2017, ενώ εδώ κι έναν χρόνο ανήκει στο δυναμικό της Sport Day. Είναι (αδιαλείπτως) μέλος της οικογένειας του SPORT 24 από το Μάιο του 2005.

24MEDIA NETWORK

Είναι δίκαιο να γίνει πράξη: 7 επιδόματα που αξίζει κάθε Έλληνας

Οι ευρωβουλευτές έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24