ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σήκωσαν τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Το σήκωσαν τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη κατέκτησαν το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, επικρατώντας στον τελικό του 4ου Λυκείου Αιγάλεω, του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Η αναμέτρηση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη με το 4ο Λύκειο Αιγάλεω, για τον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος είχε εκ προοιμίου τεράστιο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί πέραν της σημασίας της αναμέτρησης (σ.σ.: διακυβευόταν ο τίτλος και η πρόκριση στο Παγκόσμιο της Λιμόζ), όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Λάρνακας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά περίπου μια ντουζίνα διεθνείς παίκτες.

Από τη μία, οι Ιορδάνογλου - Σκούφης - Τάρλας - Παπαδάκης - Κουρέπης - Σκόρδας των Εκπαιδευτήριων Λαμπίρη (σ.σ.: όλοι τους αγωνίζονται στον Ίκαρο Καλλιθέας) και από την άλλη οι Χαραλαμπόπουλος - Μιλεντίγιεβιτς. Εν τέλει, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη κατέκτησαν τον τίτλο, κερδίζοντας με 82-77, σε ένα παιχνίδι που δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι.

Οι πολλές λύσεις που είχαν οι νικητές (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικές από το εντυπωσιακό παιχνίδι των Βασίλη Χαραμαμπόπουλου (31 πόντοι, 24 ριμπάουντ) και Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς (38 πόντοι).

Τι συμβαίνει με το Παγκόσμιο

Έτσι, το σχολείο της Καλλιθέας κέρδισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 17 έως 25 Απριλίου στη Λιμόζ. Υπάρχει βέβαια μεγάλη πιθανότητα να μην κάνει το ταξίδι για τη Γαλλία, αφού η νέα Κυβέρνηση έκοψε τα κονδύλια που προβλέπονταν για την αποστολή της νικήτριας ομάδας (όπως και για αυτή του ποδοσφαίρου).

Οι πιέσεις που δέχεται όμως ο Υπουργός, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, για νέα έγκριση των κονδυλίων, ενδεχομένως να φέρουν ανατροπή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως και να έχει, εντός των επόμενων ημερών θα γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι. Γιατί μέσα σε όλα, από τις αποφάσεις που θα παρθούν, θα επηρεαστεί και η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που είναι προγραμματισμένο από 15 έως 19 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 45-38, 60-60, 82-77.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ: Ιορδάνογλου 15 (6 ριμπ., 7 ασ.), Βλάχος 15, Βάρσος, Σκούφης 11 (11 ριμπ.), Τάρλας 17 (7 ριμπ.), Παπαδάκης 7, Χατζηνικολάου, Ταμπάκης, Παγώνης, Κουρέπης, Σκορδάς 12 (15 ριμπ.).

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπλόντζος, Παυλίδης 1, Νικολόπουλος 3, Χαραλαμπόπουλος 31 (24 ριμπ.), Μαράτος, Τουρίκης, Κωνσταντόπουλος, Μιλεντίγιεβιτς 38 (7 ριμπ.), Ιερεμίας, Χαλιβελάκης 2, Τζανάκης, Σπηλιώτης 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ