ΜΠΑΣΚΕΤ

Τι συμβαίνει με τον Ζακ Όγκαστ

Τι συμβαίνει με τον Ζακ Όγκαστ
COPYRIGHT 2016 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED. THIS MATERIAL MAY NOT BE PUBLISHED, BROADCAST, REWRITTEN OR REDISTRIBUTED WITHOUT PERMISSION.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους “αιώνιους” για τον Ζακ Όγκαστ ; Πότε ξεκίνησε και προς ποια κατεύθυνση περπατά πια ο Ελληνοαμερικανός; Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Θα διάβασες πως ο Ζακ Όγκαστ πήρε ελληνικό διαβατήριο. Πολύ νωρίτερα, πριν δυο χρόνια, είχες ενημερωθεί από το site που έχεις μπροστά σου, για το ποιος είναι. Μετά, πως υπέγραψε με την Ουσάκ Σπορτίφ, στην Τουρκία, όπως και ότι... τον έψαχναν. Σήμερα, θα μάθεις πολλά περισσότερα για το τι έχει συμβεί με ελληνικές ομάδες και τον αφορά, όπως και το λόγο που έφυγε από τη γείτονα.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Όταν δέχθηκε να γίνει μέλος της Ουσάκ Σπορτίφ, είχε υπογράψει συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους. Που δεν τηρήθηκαν. Όχι μία, αλλά δυο φορές. Ο εκπρόσωπος του είχε ενημερώσει για τη δυσαρέσκεια του πελάτη του, εξηγώντας πως έχει μάθει να τηρεί τις συμφωνίες που συνάπτει και το ίδιο περίμενε από την άλλη πλευρά. Και τι έγινε; Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, μετά τη δεύτερη αθέτηση των συμφωνηθέντων, τέθηκε στο επίκεντρο τεχνητής κρίσης που προκάλεσαν οι άνθρωποι της ομάδας στην οποία άνηκε και αυτό ήταν το τετέλεσθαι. Προφανώς, γιατί σκέφτηκε πως δεν γίνεται να είναι... και κερατάς και δαρμένος. Για αυτό και αποχώρησε. Έκανε κάτι που δεν θα έκανες εσύ, αν ήσουν στη θέση του; Πάμε παρακάτω.

Από όταν έγινε γνωστό πως θα κινηθεί για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου -κάπου στις αρχές του έτους-, εξυπακούεται ότι αυτομάτως κινητοποιήθηκαν εκείνοι που πρωτίστως θα ευεργεντούνταν από τη νέα συνθήκη.

ΠΡΩΤΟΙ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Οι πληροφορίες λοιπόν, του Sport24.gr αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που τον προσέγγισε, με πολλές διαφορετικές πηγές να κάνουν λόγο και για δεδομένη προφορική συμφωνία. Υπάρχει και ένας αστικός μύθος (εκεί τοποθετούνται όσα δεν επιβεβαιώνονται) που αφορούσε και χαρτί. Εν πάση περιπτώσει, οι “ερυθρόλευκοι” φέρονται να τον είχαν εξασφαλίσει, για συγκεκριμένη τιμή.

Αν εμφανιζόταν κάποιος που έδινε περισσότερα (και δη από ομάδα Euroleague), ο παίκτης θα μπορούσε να επιλέξει τι ήθελε να κάνει. Δεν θα υπήρχε κάτι να τον δεσμεύει. Ο κάποιος άλλος που πρόσφερε περισσότερα (σχεδόν τα διπλάσια) εμφανίστηκε και φυσικά ήταν ο Παναθηναϊκός (το “φυσικά” αφορά το ελληνικό διαβατήριο). Στη συμφωνία μπήκε NBA out και η ζωή συνεχίστηκε. Σύμφωνα πάντα, με τις πηγές, οι Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν εδώ και χρόνια την τακτική να μην μπαίνουν σε δημοπρασίες, έπαψαν κάπου εκεί να ασχολούνται.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ EUROLEAGUE

Έως ότου υπάρχει επίσημη εξέλιξη, ας δούμε τα πρακτικά του πράγματος. Για αρχή, δεδομένο είναι πως ο Όγκαστ δεν είναι παίκτης Euroleague. Ως κολλεγιόπαιδο, έπαιξε σε ένα καλό κολέγιο (Notre Dame), με το οποίο έφτασε και στο Final Eight του NCAA -πέρυσι. Και ως μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, προτεραιότητα του ήταν το ΝΒΑ. Εκεί δεν έφτασε και ο πιθανότερος λόγος που δεν τα κατάφερε είναι πως είναι λίγο ελαφρύς, ώστε να επιβιώσει ως σέντερ, στον “άλλον πλανήτη”. Στην Ευρώπη πάλι, μπορεί να κάνει μια χαρά δουλίτσα. Αρκεί να προσπαθήσει.

Αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα, με τον οποίον μπορεί να συγκριθεί είναι ο Μπιρτς, ο οποίος υπερτερεί σε δύναμη, αλλά ο Όγκαστ είναι πιο γρήγορος. Το βέβαιο είναι πως έχει τις ικανότητες να εξελιχθεί σε παίκτη Euroleague, αλλά αυτό είναι στο χέρι του και στη δουλειά που θα κάνει. Είναι καλός στο pick and roll, στα ριμπάουντ, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι παίκτης rotation. Όχι starter, με την αξία του σε πρώτη φάση να εκτοξεύεται λόγω διαβατηρίου. Αν ωστόσο, αποδείξει όσα λέει για τις φιλοδοξίες που έχει, θα εκτοξευθεί και χάριν όσων μπορεί να κάνει στα παρκέ.

(AP Photo/Kathy Willens)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ