Η ULEB υπέγραψε την καταγγελία της FIBA εναντίον της ECA

Η ULEB έκανε γνωστό ότι υπέγραψε και υποστηρίζει επίσημα την καταγγελία που έχει κάνει η FIBA εναντίον της ECA στην Κομισιόν σχετικά με τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η ULEB έκανε γνωστό ότι υπέγραψε και υποστηρίζει επίσημα την καταγγελία που έχει κάνει η FIBA εναντίον της ECA στην Κομισιόν σχετικά με τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και την κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης που κατέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων.

Και με τη... βούλα πλέον, η διαμάχη που υπάρχει, δεν αφορά τη FIBA και την ΕCA, αλλά είναι μία διαμάχη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ απέναντι στην ECA και τη λογική των κλειστών λιγκών, που κατευθύνεται ή γίνεται αποδεκτή από τις 11 ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια.

Το πλήρες κείμενο:

"Η ULEB, η Ενωση των 11 μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπάσκετ, υπέγραψε πρόσφατα μια κοινή υπερασπιστική συμφωνία με την FIBA, συμμετέχοντας επίσημα πια στην καταγγελία που έχει γίνει από την FIBA στην Κομισιόν από το 2016 εναντίον της ECA, τη διοργανώτρια της Euroleague και του Eurocup σχετικά με την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά που έχει επιδείξει, αλλά και την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων.

Ο Πρόεδρος της ULEB, Tomas Van Den Spiegel, είπε: "Μαζί με τις Λίγκες-μέλη μας, εργαζόμαστε σκληρά για να προστατέψουμε τις αθλητικές αρχές που διέπουν το παιχνίδι μας, τόσο σε εγχώριο όσο και στις διεθνείς διασυλλογκές διοργανώσεις. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Πιστεύουμε ότι όλες οι ομάδες μας πρέπει να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στο υψηλότερο επίπεδο και θέλουμε να διατηρήσουμε το όνειρο της διεθνοποίησης του μπάσκετ ζωντανό για κάθε σύλλογο, σε κάθε επίπεδο.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι αποφάσεις του ECA έχουν επηρεάσει το καλεντάρι του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, αλλά και την τυχαιότητα του συστήματος πρόσβασης στις διοργανώσεις της ECA, νιώσαμε όλοι την ανάγκη να αναλάβουμε κάποιες δράσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ULEB συμμετέχει επίσημα ατην καταγγελία που έχει κάνει η FIBA στην Κομισιόν απέναντι στην ECA από το 2016, για την συμπεριφορά αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη προστασία του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου στο χώρο του μπάσκετ και ανυπομονούμε να εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πώς η ECA βλάπτει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS