Επιστολή των διεθνών παικτών για το κάπνισμα στα γήπεδα αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας

Το δικαίωμα στους παίκτες να αποχωρούν από ένα γήπεδο αν το φαινόμενο του καπνίσματος είναι ανυπόφορο δίνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά από επιστολή των διεθνών καλαθοσφαιριστών.

Λίγες εβδομάδες μετά από την αποστολή της νέας εγκυκλίου για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πως οι διεθνείς μπασκετμπολίστες του ζήτησαν με επιστολή τους να αντιμετωπίσει με αυστηρότητα το ζήτημα στα κλειστά γήπεδα της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τους μη καπνιστές, ενώ υποστήριξε πως οι αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρούν από ένα γήπεδο αν το φαινόμενο είναι έντονο, χωρίς ωστόσο να τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδα. "Δεν είναι θέμα προστίμων, αλλά υγείας και ελεύθερης επιλογής. Οι καπνιστές έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν, χωρίς όμως να αναγκάζουν τους μη καπνιστές να γίνονται παθητικοί καπνιστές" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κικίλιας προανήγγειλε καμπάνια με ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού που θα "τρέξει" στα τέλη του Οκτωβρίου, με την οποία θα εξηγείται η ανάγκη να απαγορευθεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, κέντρα διασκέδασης, σχολεία, πανεπιστήμια. "Υπάρχουν 300.000 θάνατοι παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 120.000 είναι παθητικών καπνιστών" ήταν η ατάκα του.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.