ΜΠΑΣΚΕΤ

"Έφυγε" ο Μάκης Δενδρινός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΚΗ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΚΗ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ AVATON PHOTO PRESS AGENCY

Ο Μάκης Δενδρινός, ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών.

Εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες ο Μάκης Δενδρινός έδινε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που είχε υποστεί, όμως αυτή τη μάχη δεν κατάφερε να την κερδίσει.

Ο 65χρονος προπονητής, ο οποίος νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, άφησε την τελευταία του πνοή και παράλληλα μία μεγάλη απώλεια στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Μάκης Δενδρινός υπήρξε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας για μία διετία με την οποία είχε μάλιστα σημαντικές διακρίσεις (4η θέση στο Mundobasket του 1994, 4η θέση στο Eurobasket του 1995, 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996) ενώ ήταν ο δημιουργός της μεγάλης ομάδας του Πανιωνίου που την είχε κάνει 3η δύναμη, πίσω από τα μεγαθήρια τότε της εποχής Άρη και ΠΑΟΚ.

Είχε δουλέψει επίσης σε Παγκράτι, Ολυμπιακό και Δάφνη και ήταν διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχουν υπηρετήσει το άθλημα. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Λίγη ώρα μετά την άσχημη ειδηση του χαμού του Μάκη Δενδρινού, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΠΣΑΚ που αναφέρει:

"Για πάντα στην καρδιά μας Μάκη

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό για Μάκη Δενδρινού.Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μάκης Δενδρινός, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η καρδιά του άντεξε λιγότερο από 4 μήνες, αφού πριν λίγες ώρες, ‘’έφυγε’’ από ανάμεσά μας αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ