ΚΙΝΑ

CBA: Αγώνες στην Κίνα μετά από 151 μέρες

CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL / ÐÁÏÊ - FALCO (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÏÔÉÏÍ ÔÅÁÌ)
CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL / ÐÁÏÊ - FALCO (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÏÔÉÏÍ ÔÅÁÌ) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από πέντε μήνες, το CBA επέστρεψε στην δράση, με τη διεξαγωγή πέντε αγώνων. Πέρασαν 151 από την τελευταία φορά που έγινε αγώνας στην Κίνα.

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός! Μετά από πέντε μήνες, η αγωνιστική δράση επέστρεψε στην Κίνα, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων του CBA. Μετά τις 21 Ιανουαρίου, το εγχώριο πρωτάθλημα είχε κατεβάσει προσωρινά ρολά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που επλήγη σημαντικά από τον ιό, με την κυβέρνηση να λαμβάνει άμεσα μέτρα και να "παγώνει" τα πάντα.

Πλέον, κι ενώ η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, το CBA είναι ξανά στις επάλξεις, με τη Guangsha και τη Nanjing να είναι οι δύο πρώτες ομάδες που... ρίχτηκαν στη μάχη. Η πρώτη ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος (112-95), σε ένα παιχνίδι όπου οι ηττημένοι είχαν μεν θεωρητικό πλεονέκτημα λόγω της παρουσίας δύο ξένων στο rotation (Χαμέντ Χαντάντι και Τζο Γιανγκ), αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, η Jiangsu επιβλήθηκε της Shenzhen (105-98), με τον Αντόνιο Μπλέικνι να ξεχωρίζει με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 41'00'' συμμετοχής, ενώ η Qingdao νίκησε τη Xinjiang (113-99), έχοντας επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Η δράση επέστρεψε στο CBA, αυτό όμως δεν συνεπάγεται κανονικότητα. Από τη μία, είναι πολλοί οι ξένοι παίκτες που δεν επέστρεψαν στην Κίνα για το φινάλε της σεζόν (το ίδιο ισχύει για τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Χάρη Μαρκόπουλο, που εργάζονταν στους Beijing Ducks), ενώ -όπως είναι λογικό- τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι Shanghai Sharks του Μάνου Μανουσέλη κάνουν τη δική τους (δεύτερη) πρεμιέρα αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ