BASKETBALL CH. LEAGUE

Καρέ του... Ζντοβτς

Καρέ του... Ζντοβτς

Ο Γιούρι Ζντοβτς τσακώθηκε (και) με τον Δημήτρη Μαυροειδή, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των παικτών με τους οποίους είχε επεισόδιο στον πάγκο, επί των ημερών του στην ΑΕΚ.

Το νέο έτος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία έχασε στην Ιταλία τις περισσότερες από τις πιθανότητες που είχε για να καταλάβει μια θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου της. Η "Ένωση" είδε τη Σάσαρι να επικρατεί στο τέλος (80-78) , αλλά όχι μόνο αυτό.

Είδε τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να έχει επεισόδιο με έναν οπαδό της ιταλικής ομάδας , όπως επίσης τον Γιούρι Ζντοβτς να ξεσπά στον Δημήτρη Μαυροειδή σε ένα τάιμ άουτ. Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά από το "ξανθό σκυλί", το οποίο έχει γίνει... σεσημασμένο για τις αντιδράσεις του στον πάγκο.

Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί άλλωστε ο τεχνικός της ΑΕΚ, όταν αυτό ήταν το τέταρτο επεισόδιο (εντός κι εκτός εισαγωγικών) με παίκτη του, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά βέβαια η έκτασή του δεν είχε καμία σχέση με τις τρεις (!) προηγούμενες, αφού ο έτερος εμπλεκόμενος είναι ένα από τα πιο ήρεμα παιδιά των ελληνικών παρκέ.

Για όσους δεν είδαν στην τηλεόραση τι έγινε ανάμεσα στον Γιούρι Ζντοβτς και τον Δημήτρη Μαυροειδή, θα πούμε εν τάχει πως ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" φώναζε στους παίκτες και δη τον σέντερ του για την ασυνεννοησία σε άμυνα και επίθεση. " Δεν ξέρεις ούτε ένα γαμ@@@@ σύστημα της ομάδας, τη μία λέμε το ένα την άλλη το άλλο και δεν ξέρεις. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ποιο είναι το πρόβλημα, πες μου!" φώναζε εν εξάλλω απευθυνόμενος στον παίκτη του, με τον πρώην διεθνή σέντερ να μην αντιδρά, να μην απαντά.

Ε δεν ήθελε και πολύ για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους ο Γιούρι Ζντοβτς. Αφού του έριξε ένα χαστούκι αφύπνισης , του φώναξε πάλι " κοίταμε στα μάτια και πες μου". Κι ύστερα ήρθε η απάντηση από τον Δημήτρη Μαυροειδή σχετικά με αυτά που γίνονταν κι αυτά που δεν γίνονταν.

Συνηθισμένα πράγματα σε πάγκο ομάδας, εν πολλοίς. Κι αν το χαστούκι δεν ενδείκνυται (ποιος ξέρει πως θα αντιδρούσε άλλος παίκτης σε αυτή τη χειρονομία), οι δυο τους έδειξαν πως έβαλαν τέλος στο συγκεκριμένο επεισόδιο, δίνοντας τα χέρια αμέσως μετά το τέλος του τάιμ άουτ.

Τις τρεις φορές που προηγήθηκε όμως αντίστοιχο περιστατικό στον πάγκο της ΑΕΚ (πέρσι όλες), δεν ήταν τόσο ήρεμα τα πράγματα. Οι Ντι Τζέι Κούπερ, Τζεϊ Κόβαν Μπράουν και Τορίν Γκριν τα "έσπασαν" με τον προπονητή τους μέσα σε μερικές εβδομάδες, με τον τελευταίο μάλιστα να βλέπει την πόρτα της εξόδου από την "Ένωση", έπειτα από απόφαση της διοίκησης εξαιτίας του περιστατικού που έγινε στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Για όσους έχουν ξεχάσει τι έγινε πέρσι:

  • Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό, ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στον Ντι Τζέι Κούπερ. Ο τότε πλεϊμέικερ της "Ένωσης" αντέδρασε, αλλά αυτό δεν πέρασε... στο ντούκου. Ο προπονητής τού έδειξε άμεσα τον δρόμο για τα αποδυτήρια, στα οποία παρέμεινε για αρκετή ώρα, για να ηρεμήσει. Η κατάσταση εκτονώθηκε τις ημέρες που ακολούθησαν, με την πώλησή του στη Μονακό να λειτουργεί ευεργετικά για αμφότερους.
  • Λίγες εβδομάδες αργότερα, ήταν η σειρά του Τζεϊ Κόβαν Μπράουν να τσακωθεί με τον Γιούρι Ζντοβτς. Αυτή τη φορά σε εκτός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα, όταν (με 6'27'' για το τέλος του ημιχρόνου) ο γκαρντ των "κιτρινόμαυρων" δέχθηκε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος. Αντέδρασε, απάντησε αναλόγως και χρειάστηκε η επέμβαση του Μαρκ Κάρτερ (σ.σ.: τον τράβηξε από το χέρι για να τον οδηγήσει στο τέρμα του πάγκου) για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παρόλ' αυτά, ο παίκτης βγήκε κανονικά για ζέσταμα με τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ ξεκίνησε στην πεντάδα της "Ένωσης" στην τρίτη περίοδο.
  • Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή. Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, κι ο Γιούρι Ζντοβτς τραβάει στον πάγκο τον Τορίν Γκριν, εξηγώντας του τη λανθασμένη συμπεριφορά του στην άμυνα. Ο παίκτης προχωράει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αγνοώντας τον, για να έρθει η... έκρηξη. Ο προπονητής της ΑΕΚ τού ζητά επιτακτικά να πάει μπροστά του για να του μιλήσει, εκείνος δεν αντιδρά συνεχίζοντας να σκουπίζεται στον πάγκο, και αυτό εξοργίζει ακόμη περισσότερο τον κόουτς των "κιτρινόμαυρων". Σε σημείο που έκανε κίνηση με το χέρι του για να χτυπήσει τον παίκτη, ο οποίος -όπως είναι λογικό- σηκώθηκε για να ανταποδώσει, πριν τον... τραβήξουν άρον άρον οι συμπαίκτες του. Λίγες ημέρες αργότερα λύθηκε το συμβόλαιό του, αφού ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν δικαιολόγησε την αντίδρασή του.
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ