ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποκλεισμός ενός έτους στους τέσσερις Ιάπωνες

Αποκλεισμός ενός έτους στους τέσσερις Ιάπωνες

Με αποκλεισμό ενός έτους τιμώρησε η ομοσπονδία μπάσκετ της Ιαπωνίας τους τέσσερις παίκτες που πέρασαν ένα βράδυ με ιερόδουλες κατά τη διάρκεια των Πανασιατικών Αγώνων στην Τζακάρτα.

Ο κύβος ερρίφθη για τους τέσσερις παίκτης της Εθνικής Ιαπωνίας που αποκλείστηκαν από τους Πανασιατικούς Αγώνες , επειδή πέρασαν με ιερόδουλες ένα βράδυ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Οι Τακούγια Χασιμότο, Κέιτα Ιμαμούρα, Γιούγια Ναγκαγιόσι και Τακούμα Σάτο αποκλείστηκαν από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για ένα χρόνο, θα έχουν όμως το δικαίωμα να συμμετέχουν στις προπονήσεις.

" Η ενέργειά τους ατίμασε την τιμή και την εμπιστοσύνη του αθλητικού κόσμου στην Ιαπωνία", ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση η Γιούκο Μιτσούγια, πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας μπάσκετ. " Απολογούμαι για τις επιπόλαιες πράξεις μας που ντρόπιασαν όχι μόνο τους φιλάθλους του μπάσκετ, αλλά και όλους τους Ιάπωνες", είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο Σάτο, ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν θα έχει μάλιστα αντίκτυπο και στην... τσέπη της προέδρου της ιαπωνικής ομοσπονδίας, την Γιούκο Μιτσούγια, η οποία θα υποστεί μείωση μισθού κατά 10% για τους επόμενους τρεις μήνες!

Για την ιστορία, η Ιαπωνία (με τους οκτώ εναπομείναντες παίκτες στην αποστολή) αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από το Ιράν (67-93) και την Τρίτη (28/8) ηττήθηκε με 113-80 από τις Φιλιππίνες του Τζόρνταν Κλάρκσον για τις θέσεις 5-8. Την Παρασκευή (31/8) θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Ινδονησία για τις θέσεις 7-8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ