Ο κανονισμός της FIBA που "ακολούθησε" το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ αποφάσισε να εφαρμόσει φέτος έναν κανονισμό που σκαρφίστηκε η FIBA πριν από τέσσερα χρόνια και ο Ανταμ Σίλβερ πιστεύει ότι θα κάνει καλό στο άθλημα.

Η FIBA δεν είναι η μόνη που "δανείζεται" κανονισμούς από το ΝΒΑ. Τελευταία το ίδιο κάνει και το ΝΒΑ, δείχνοντας ότι οι δύο... κόσμοι του μπάσκετ μπορούν κάποια στιγμή να πετύχουν την απόλυτη σύγκλιση, τουλάχιστον σε επίπεδο κανονισμών. Η ανανέωση του χρονομέτρου στα 14 δευτερόλεπτα (και όχι στα 24) έπειτα από κάθε επιθετικό ριμπάουντ είναι ένας κανονισμός που θα εφαρμόζεται από τη νέα χρονιά και στο ΝΒΑ. Και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη...

"Από εδώ και στο εξής, έπειτα από ένα επιθετικό ριμπάουντ ο χρόνος που θα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην επίθεση θα είναι 14 δευτερόλεπτα και όχι 24 όπως ήταν στο παρελθόν. Αυτός είναι ένας κανονισμός που καθιερώθηκε από την FIBA και εφαρμόζεται εδώ και κάποια χρόνια, εμείς το βάλαμε στο WNBA, πειραματιστήκαμε στην G League και πιστεύουμε ότι θα προωθήσει την διασκέδαση που προσφέρει το παιχνίδι", είπε ο κομισάριος του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ.

Το ΝΒΑ άλλαξε συνολικά τρεις κανονισμούς φέτος ενόψει της νέας σεζόν. Διαφοροποίησε τον ορισμό του clear path foul (επίσης πιο κοντά στον ορισμό του "αντιαθλητικού φάουλ" της FIBA), ενώ διεύρυνε τους λόγους που θα μπορούν οι διαιτητές να εξετάζουν το instant replay. Ο πιο σημαντικός και επιδραστικός κανονισμός, πάντως, είναι αυτός των 14 δευτερολέπτων...

Photo credits: Getty Images

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Ροδάνθη Καπαρού, η ξυπόλυτη πριγκίπισσα του Survivor

Η ομορφότερη παίκτρια που έχει ποτέ πατήσει πόδι σε reality επιβίωσης αδιαφορεί συνειδητά για το πόσο αρέσει στον αντρικό πληθυσμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ