NCAA

Παπαφλωράτος: "Να κάνω υπερήφανους τους γονείς μου"

Παπαφλωράτος: "Να κάνω υπερήφανους τους γονείς μου"

Ο Στέλιος Παπαφλωράτος γράφει από τις ΗΠΑ για τη ζωή του στο Nevada, τα κέρδη που έχει αποκομίσει, ενώ παραδέχεται πως η μετακόμιση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει.

Η δεύτερη χρονιά του στο Nevada είναι πιο εύκολη από την πρώτη. Ο Στέλιος Παπαφλωράτος γράφει στο Sport24.gr για όσα ζει εδώ και ενάμιση χρόνο στη δυτική πλευρά των ΗΠΑ, φοιτώντας στο κολέγιο της Νεβάδα. Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου επισημαίνει πως δεν θα άλλαζε με τίποτα τη μετακόμιση στις ΗΠΑ, ενώ ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να κάνει υπερήφανους τους γονείς του.

" Χαίρετε,

Είναι ο δεύτερος μου χρόνος στο University of Nevada και είμαι sophomore στο σχολείο αλλά freshman στο μπάσκετ επειδή ήμουνα redshirt πέρσι (σ.σ.: δηλαδή δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα).

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντυπώση όταν πρωτοήρθα, ήταν η έκταση και τα φοβερά κτίρια που υπάρχουν στο χώρο του πανεπιστημίου. Επίσης, το πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος την ομάδα. Σε κάθε αγώνα έρχονται περίπου 7-8 χιλιάδες ατομα. Όλοι στην πόλη με ξέρουν και με χαιρετάνε συνέχεια. Επίσης μου κάνει εντύπωση πόσο σημαντικό είναι να εισαι student/athlete και πόσο έμφαση δίνει το πανεπιστήμιο στα μαθήματα.

Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ, αλλά πλέον έχω προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες του πανεπιστημίου. Είναι πως δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στα δεδομένα του NCAA. Το κολεγιακό μπάσκετ ειναι τελείως διαφορετικό από το ευρωπαϊκό. Μιλάμε για πολύ πιο γρήγορο παιχνίδι, αρκετά πιο αθλητικούς παίκτες, πολύ σκληρές άμυνες αλλά όχι τόσο υψηλό μπασκετικό IQ.

Οι προπονήσεις κρατούν περίπου 3-3.5 ώρες κάθε μέρα σε πολύ υψηλό τέμπο. Κάτι που είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την Ελλάδα. Οι προπονητές δουλεύουν πιο πολύ στην ατομική τεχνική, παρά στο ομαδικό μπάσκετ. Επειδή όταν ήρθα στο Nevada ήμουν αρκετά αδύνατος, το προπονητικό τιμ εστίασε στο να μου βάλει μυϊκά κιλά.

Μέχρι στιγμής έχω βάλει 8 κιλά και έχω δυναμώσει στον τρόπο παιχνιδιού μου. Έχω βελτιωθεί πολύ από τότε που ήρθα σε όλους τους τομείς. Έχω προσαρμοστεί στο τρόπο παιχνιδιού του NCAA πλεον και με σκληρή δουλειά γίνομαι καλυτερος μέρα με την μέρα. Οι προπονητές μου με πιστεύουν πολύ, και επειδή βλέπουν την βελτίωση που έχω κάνει, μου έχουν δηλώσει οτι θα είμαι ενα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας στον επόμενο χρόνο.

Το να έρθω και να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο του Nevada είναι η καλύτερη απόφαση της ζωής μου. Το μεγαλυτέρος κέρδος είναι ότι παίρνω μια πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, συμμετέχω σε ενα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά και το ότι μου ανοίγονται πολλές πόρτες και ευκαιρίες για το μέλλον. Έδω πέρα έχω γνωρίσει πάρα πολλά σημαντικά άτομα, τα οποία με εχουν εμπνεύσει στο να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος, αλλά και αθλητής.

Σπουδάζω business και πιο συγκεκριμένα management, και σκοπεύω να πάρω πολύ υψηλούς βαθμούς γιατί ξέρω πόσο πολύ μετράει ένα καλό πτυχίο από τέτοιο πανεπιστήμιο. Στη ζωή μου ακόμα δεν ξέρω τι θέλω να κάνω όσον αφορά το πτυχίο μου. Στόχος μου είναι μόλις τελειώσω να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ, γιατί είναι αυτό που αγαπώ.

Η Ελλάδα μου λείπει γιατί είναι η πατρίδα μου, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο εδώ. Περνάω πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ζωή μου εδώ. Δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Το μόνο που μου λείπει είναι οι φίλοι μου και κυρίως η οικογένεια μου. Είμαι πολύ δεμένος μαζί τους και στόχος μου είναι να είναι περήφανοι για μένα σε ο,τι κι αν κάνω στην ζώη μου.

Στέλιος".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ