NCAA

Αγγελίδου: "Θέληση, υπομονή κι επιμονή"

Αγγελίδου: "Θέληση, υπομονή κι επιμονή"

Με τη φετινή αγωνιστική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί για την ίδια, η Ραφαέλλα Αγγελίδου έγραψε στο blog του Sport24.gr τι κρατάει και τι έμαθε από την παρθενική της χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Από τη Θεσσαλονίκη, στο Τέξας. Η Ραφαέλλα Αγγελίδου έζησε την εμπειρία του κολεγιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ, με τη φανέλα του Howard Texas και πλέον μπορεί να μιλήσει με μεγαλύτερη σιγουριά για όσα έκανε. Η πρώην παίκτρια του ΠΑΟΚ κατέγραψε στο blog του Sport24.gr τις σκέψεις της για την παρθενική της σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποκαλύπτοντας τι της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, αλλά και ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος που αποκόμισε.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

" Χαίρετε,

Η φετινή εμπειρία ήταν μοναδική, όχι μόνο για το μπασκετικό κομμάτι, αλλά και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Ανακάλυψα καλύτερα και περισσότερο τον εαυτό μου, άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά και γενικότερα πιστεύω πως βελτιώθηκα αρκετά τόσο ως αθλήτρια όσο και ως άνθρωπος.

Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως προσαρμόστηκα εύκολα, καθώς όλοι εδώ ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου, από την πρώτη στιγμή. Υπήρχε βοήθεια για κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζα και διάθεση για να βρεθεί η λύση. Για καλή μου τύχη, στις πρώτες μου κιόλας μέρες στην Αμερική, ταίριαξα πολύ με δύο άλλες κοπέλες, μία από την Ευρώπη και μία από την Αφρική. Είχαν ήδη την εμπειρία της ζωής μακριά από τη χώρα τους και με συμβούλευαν με κάθε τρόπο. Για την ακρίβεια, το κάνουν ακόμα.

Σε γενικές γραμμές, θεωρώ πως ήταν μία πολύ καλή και ευχάριστη χρονιά. Υπήρχαν βέβαια δυσκολίες, αλλά στο τέλος μπόρεσα και τις ξεπέρασα. Πιστεύω πως τα καλά ήταν περισσότερα από τα άσχημα και αυτό μόνό κέρδη μου έφερε. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πλέον τη ζωή μου, δίχως να έχω ζήσει αυτές τις ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές. Χωρίς να έχω αυτή την ευκαιρία, που πολλοί μπορεί να μην ζήσουν ποτέ! Κέρδισα πάρα πολλά πράγματα, από εμπειρίες μέχρι φιλίες και καλύτερο τρόπο σκέψης.

Όλη η ζωή εδώ είναι πάντως πολύ διαφορετική από αυτήν της Ελλάδας, ειδικά στον τομέα του μπάσκετ. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αφού υπάρχουν πολλά κορίτσια που ασχολούνται εντατικά με το άθλημα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ακόμη το γεγονός πως η νοοτροπία των Αμερικανών ήταν τελείως διαφορετική από αυτή των Ευρωπαίων.

Αν έκανα τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, θα έλεγα πως κρατάω τη θέληση, την υπομονή και την επιμονή. Πρέπει να βάζεις πάντα στόχους για να μπορείς να επιβιώσεις σε τόσο διαφορετικό περιβάλλον και να γίνεις καλύτερος. Σε όλους τους τομείς,

Ραφαέλλα".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ