NBA

Χάρντεν: Ο πρώτος στην ιστορία που έριξε 30αρα και στις 29 ομάδες σε μία σεζόν

Χάρντεν: Ο πρώτος στην ιστορία που έριξε 30αρα και στις 29 ομάδες σε μία σεζόν
AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Τζέιμς Χάρντεν έγραψε ιστορία με την 30αρα που σημείωσε κόντρα στους Χοκς, αφού έγινε ο 1ος παίκτης που σημείωσε +30 πόντους κόντρα σε 29 ομάδες μέσα σε μία σεζόν στο ΝΒΑ.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει κάνει φέτος τις 30αρες να μοιάζουν με άλλη μία μέρα στην δουλειά. Στη νίκη των Ρόκετς με 121-105 επί των Χοκς φρόντισε να δώσει και ιστορική χροιά σε αυτό το γεγονός.

Με τους 31 πόντους που σημείωσε κόντρα στην Ατλάντα, ο σταρ των Ρόκετς έγραψε ιστορία. Ο λόγος είναι πως έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους κόντρα και στις 29 ομάδες του ΝΒΑ!

Αυτή ήταν συνολικά η 49η φορά την φετινή σεζόν που ο Χάρντεν ξεπέρασε το φράγμα των 30 πόντων σε ένα παιχνίδι, έχοντας μπροστά του ακόμα 11 αγώνες. Κάποια στιγμή φέτος μάλιστα είχε σημειώσει +30 πόντους σε 32 συνεχόμενα παιχνίδια , πριν σταματήσουν το σερί του οι... Χοκς! Την φετινή σεζόν ο Χάρντεν έχει 35.9 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 7.6 ασίστ και 2.2 κλεψίματα μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι αυτός που είχε φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον στο να πετύχει κάτι αντίστοιχο την σεζόν 2005/06, όταν και είχε σημειώσει +30 πόντους κόντρα σε 28 από τις 29 ομάδες που είχε αντιμετωπίσει τότε.

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια πως στο παρελθόν ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν είχε γίνει ο πρώτος που είχε καταφέρει να σημειώσει +30 πόντους κόντρα σε όλες τις ομάδες της λίγκας μέσα σε μία σεζόν. Ο θρυλικός σέντερ όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ κόντρα σε περισσότερες από 16 ομάδες μέσα σε μία χρονιά, αφού τότε το ΝΒΑ δεν είχε την ανάπτυξη που έχει σήμερα.

AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ