NBA

"Τρελό" σενάριο στο ΝΒΑ: "Οι Γουόριορς ενδιαφέρονται για τον Άντονι Ντέιβις"

New Orleans Pelicans forward Anthony Davis handles the ball during the first half of an NBA preseason basketball game against the New York Knicks, Friday, Oct. 5, 2018, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)
AP Photo/Mary Altaffer AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Μια ομάδα με πέντε All-Stars στη αρχική της πεντάδα, θέλει να αποκτήσει τον κορυφαίο ψηλό του ΝΒΑ. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ονειρεύονται τον Άντονι Ντέιβις και ουδείς μπορεί να πει ότι δεν θα τον πάρουν.

Μια φήμη που θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες μέρες αρχίζει να κάνει το βράδυ της Τετάρτης (2/1) τον γύρο του διαδικτύου, καθώς μια ατάκα του δημοσιογράφου Ζακ Λόου ήταν αρκετή για να βάλει τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο παιχνίδι για τον Άντονι Ντέιβις και τους φίλους του ΝΒΑ σε αναμμένα κάρβουνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό το -μάλλον "τρελό"- σενάριο, οι παράγοντες των back-to-back Πρωταθλητών ΝΒΑ έχουν αρχίσει να κοιτάζουν προς το μέρος του Άντονι Ντέιβις τον οποίο θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής πριν το Trade Deadline του Φεβρουαρίου, την ώρα που ο ΝτεΜάρκους Κάζινς σκέφτεται να μείνει και την επόμενη σεζόν στο Σαν Φρανσίσκο για να ευχαριστήσει όσους έχουν κάνει φέτος υπομονή μαζί του (δεν έχει παίξει ακόμη σε επίσημο ματς μετά την επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα).

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Άντονι Ντέιβις δεν είναι ελεύθερος, έχει το δικαίωμα να υπογράψει το καλοκαίρι του 2019 πρόωρη επέκταση που θα αγγίζει τα 240.000.000 δολάρια, μπορεί όμως και να αρνηθεί την πρόταση των Πέλικανς. Σε αυτή την περίπτωση, οι παράγοντες της ομάδας της Νέας Ορλεάνης θα αναγκαστούν να τον ανταλλάξουν για να μην τον χάσουν για το τίποτα.

Σέλτικς, Λέικερς και... Γουόριορς ενδιαφέρονται για τον 25χρονο ψηλό, τον κορυφαίο ψηλό του ΝΒΑ, ωστόσο για να τον πάρουν οι Πρωταθλητές θα πρέπει να γίνει κάτι κοσμογονικό. Να προκύψει ένα φανταστικό πακέτο που θα ενθουσιάσει τους Πέλικανς, ένα πακέτο στο οποίο θα μπουν οι Ντρέιμοντ Γκριν, Κλέι Τόμπσον, κάποιος ακόμη παίκτης και αρκετά draft picks.

Αυτό δύσκολα θα συμβεί πριν το Trade Deadline και φαίνεται πως στο Γκόλντεν Στέιτ προσπαθούν απλά να πιέσουν τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν στόχο να τους λυγίσουν.

Η λογική λέει πως δεν θα διεκδικήσουν τον Ντέιβις, παρά το γεγονός ότι προτεραιότητά τους είναι οι Στέφεν Κάρι - Κέβιν Ντουράντ και όχι οι Ντρέιμοντ Γκριν - Κλέι Τόμπσον, ωστόσο μοιάζει πολύ μακρινό το ενδεχόμενο να προχωρήσει μια τέτοια ανταλλαγή πριν έρθει το καλοκαίρι και ξεκαθαρίσει ο σούπερ σταρ των Πέλικανς αν θα πάρει την maximum επέκταση που θα του προσφέρει η ομάδα της Νέας Ορλεάνης ή θα προτιμήσει να βγει στην αγορά ως free agent το καλοκαίρι του 2020 κάνοντας opt-out από τη συμφωνία του που εκπνέει στις 31/6/2021.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ