ΜΠΑΣΚΕΤ

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Τάιλερ Ντόρσεϊ

Atlanta Hawks guard Tyler Dorsey (2) plays against the Indiana Pacers during the second half of an NBA basketball game in Indianapolis, Friday, Feb. 23, 2018. The Pacers defeated the Hawks 116-93. (AP Photo/Michael Conroy)
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Έπειτα από μία ενθαρρυντική ρούκι σεζόν, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκεται στην γωνιά του πάγκου των Χοκς, παλεύοντας να βρει λεπτά συμμετοχής. Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά. Μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση;

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διανύει την 2η σεζον του στο ΝΒΑ, βλέποντας τα πράγματα να μην πηγαίνουν όπως υπολόγιζε. Έπειτα από μία ρούκι χρονιά που άφησε καλές εντυπώσεις, ειδικά στο φινάλε της, ο ομογενής γκαρντ βρίσκεται πλέον εκτός ροτέισον και σε αναζήτηση ρόλου στην Ατλάντα.

Τα πράγματα δε μοιάζουν καλά για τον απόφοιτο του Κολεγίου του Όρεγκον, ο οποίος έχει πάρει μέρος μόλις στους 16 από τους 32 φετινούς αγώνες της Ατλάντα, βλέποντας παράλληλα τους αριθμούς του να έχουν κάθετη πτώση. Από τους 7.2 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο με 36.2% στα τρίποντα σε 17.4 λεπτά συμμετοχής την σεζόν 2017/18, ο Ντόρσεϊ αριθμεί φέτος μόλις 3.9 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ μέσο όρο με 20.8% στα τρίποντα σε 10.8 λεπτά συμμετοχής.

Δεδομένου ότι ο Ντόρσεί αδυνατεί να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής σε μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ που έχει ως ξεκάθαρο στόχο το... tanking, αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. Το θέμα όμως είναι πώς έφτασε ο Ντόρσεϊ μέχρι εδώ και αν υπάρχει τρόπος να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΚΑΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΚΑΡΝΤ

Τα δύσκολα για τον Ντόρσεϊ από την ημέρα του τελευταίου ΝΒΑ Draft, όταν είδε τους Χοκς να αποκτούν μέσω ανταλλαγής τον Τρε Γιανγκ και ακολούθως να επιλέγουν στο Νο19 τον Κέβιν Χέρτερ. Με τον πρώτο να “ντύνεται” αμέσως ο επόμενος ηγέτης της ομάδας και τον δεύτερο να είναι δύο χρόνια μικρότερός του (γεννημένος το 1998 έναντι 1996 του Ντόρσεϊ) και να έρχεται από ένα καλό Κολέγιο (Μέριλαντ) με την φήμη του εξαιρετικού σουτέρ, ήταν ξεκάθαρο πως ο ανταγωνισμός είχε αυξηθεί. Μερικές ημέρες αργότερα, οι Χοκς αποφάσισαν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής και τον Τζέρεμι Λιν αντί του Ντένις Σρόντερ, κοινώς αντικατέστησαν έναν πόιντ γκαρντ με έναν κόμπο γκαρντ, αυξάνοντας κι άλλο τον ανταγωνισμό.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Πέρα από τον υψηλό ανταγωνισμό όμως, η ψυχρή αλήθεια είναι ότι ο Ντόρσεϊ δεν δείχνει να έχει προσθέσει κάτι καινούριο στο παιχνίδι του. Δεδομένου ότι είναι ήδη 22 χρονών και θεωρείται αρκετά μεγάλος για δευτεροετής στο ΝΒΑ, ο ομογενής γκαρντ όφειλε να έχει παρουσιάσει κάποια δείγματα βελτίωσης σε τομείς που φαινόταν να υστερεί, είτε αυτό είναι το να βάλει την μπάλα περισσότερο στο παρκέ, είτε το καλύτερο διάβασμα του παιχνιδιού, είτε η αμυντική προσέγγιση. Αντί ωστόσο να εμφανιστεί βελτιωμένος σε αυτούς τους τομείς, δείχνει να έχει χάσει και αυτό που τον χαρακτήριζε: Το καλό του σουτ.

Όσο ψυχρό και αν ακούγεται, οι Χοκς δεν πρόκειται να δώσουν στον Ντόρσεϊ άπλετο χρόνο για να μάθει από τα λάθη του. Μπορεί στο Κολέγι ο Ντόρσεϊ να ήταν σταρ, αλλά αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των παικτών που βρίσκονται στο ΝΒΑ. Στα μάτια των ομάδων του ΝΒΑ ο ομογενής γκαρντ δεν είναι ένας άλλοτε σταρ του Κολεγίου, αλλά ένας παίκτης που επιλέχθηκε στο Νο41 του ΝΒΑ Draft του 2017 και είναι ήδη 22 χρονών. Το ΝΒΑ είναι μία λίγκα που δεν συγχωρεί το λάθος, ειδικά στους γκαρντ, όταν υπάρχουν 100αδες περιφερειακοί έτοιμοι να αρπάξουν μία ευκαιρία.

ΝΑ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Το... πλοίο του ΝΒΑ δεν έχει χαθεί για τον Ντόρσεϊ. Στο παρελθόν έχει δείξει αρκετά πράγματα για να υπολογίζεται ακόμα. Παίζοντας όμως σε μία ομάδα που έχει αποφασίσει να ποντάρει σε δύο παίκτες που αγωνίζονται στην θέση του, “παντρέυοντάς” τους στην περιφέρεια (Γιανγκ, Χέρτερ), ο Ντόρσεϊ δεν έχει άλλη επιλογή από το να γίνει... αδίστακτος. Να θυμηθεί ότι ο λόγος που βρίσκεται στο ΝΒΑ είναι επειδή την άνοιξη του 2017 διέλυσε τα πάντα στον δρόμο του με την φανέλα του Όρεγκον, φτάνοντας μέχρι το Final Four του NCAA, δείχνοντας ένα φονικό ένστικτο, κάτι που δείχνει να έχει χάσει.

AP Photo/Michael Conroy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ