NBA

Συμφωνία ΝΒΑ - Ένωσης παικτών για παρακράτηση 25% στην πρώτη δόση Μαΐου

NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome)
NBA Commissioner Adam Silver speaks during the NBA All-Star festivities, Saturday, Feb. 16, 2019, in Charlotte, N.C. The 68th All-Star game will be played Sunday. (AP Photo/Gerry Broome) AP PHOTO/GERRY BROOME

Στο ακέραιο θα πληρωθούν οι παίκτες του ΝΒΑ τη δόση της 1ης Μαΐου, ωστόσο η Λίγκα θα προχωρήσει σε παρακράτηση του 25% στη δόση της 15ης του επόμενου μήνα.

Ο κορονοϊός δεν έχει σταματήσει να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στις ΗΠΑ, το ΝΒΑ παραμένει εκτός λειτουργίας και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα συνεχιστεί η σεζόν. Ο Άνταμ Σίλβερ έχει καταστρώσει τα πλάνα του για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που ανάψει το "πράσινο φως" από τους ειδικούς, προς το παρόν όμως η Λίγκα και η Ένωση Παικτών προχώρησαν σε συμφωνία, σε μια κίνηση καλής θέλησης και από τις δύο πλευρές, καθώς θα παρακρατηθεί από κάθε παίκτη το 25% της δεύτερης δόσης του Μαΐου με εκείνη της 1ης του μήνα να πληρώνεται στο ακέραιο.

Το ΝΒΑ δεν θέλει να πάρει ακραία μέτρα αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά τηρεί στάση αναμονής για να δει πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Αν τα περιθώρια στενέψουν και η Λίγκα προχωρήσει σε ακύρωση αγώνων (που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο), τότε θα υπάρχουν σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των αθλητών που προς το παρόν τουλάχιστον και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει με τις ομάδες τους.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ